"We are not numbers" – în memoria lui Dan Beșliu

Când oamenii sunt exprimați în numere, povestea dispare, iar cei de la ANAV au vrut să se asigure că fotograful care a inspirat atât de mulți oameni, Dan Beșliu, nu va rămâne doar un număr, doar un alt creator care nu a fost apreciat suficient de-a lungul vieții.

Vineri, 13 ianuarie, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită să vă opriți câteva clipe din goana zilnică pentru a medita la ideea propusă de cel care ne-a fost profesor, partener și, în primul rând, prieten, prin expoziția de fotografie “We are not numbers” – Dan Beșliu. Vernisajul are loc la Gallery începând cu ora 19.00.

dan

În luna noiembrie a anului trecut, în lume nu erau nici mai mult nici mai puțin de 7,46 miliarde de oameni. Fiecare având povestea lui, fiecare fiind unic și irepetabil, dar de obicei necunoscut sau neimportant, fiindcă majoritatea oamenilor rămân din păcate doar un număr. Zilnic se nasc în medie 360.00 și mor 151.600. Se nasc patru oameni pe secună în timp ce aproape doi mor, la o speranță de viață de 67 de ani. Nu ne privesc poveștile acestor numere, în fond pe majoritatea nu le vom cunoaște niciodată, dar ele sunt peste tot, sunt mult mai aproape de noi decât informația prin care înotăm zilnic și asta fiindcă omul nu este făcut din plastic și metal și nu are acumulatori de rezervă ci doar un ceas care la un moment dat se oprește.

ANAV celebrează viața prin povești cu oameni și despre oameni. Fiecare fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte și spune o poveste.

dan
Povestea lui Dan a început în 1971, anul în care s-au făcut 10 miliarde de fotografii. În anul în care Dan a intrat în lumea fotografiei profesioniste, s-au făcut 60 de miliarde de fotografii, iar în anul în care s-a hotărât să facă Școala de Fotografie Freelancer s-au făcut 380 de miliarde de fotografii.

Fotografiile lui Dan au spus povești timp de 24 de ani. 24 de ani de povești cu oameni și despre oameni. 24 de ani de fotojurnalism în care, vorbind despre oameni și poveștile lor, au adus oamenii mai aproape, i-au rupt de penultimele trei cifre din CNP, care anunță al câtelea om s-a născut, la data din buletin.

dan

Fotografia este un limbaj universal. Visul lui Dan a fost ca oamenii să vorbească fotografie mai ușor și mai bine. Să ajute oamenii să spună altfel poveștile. Povești despre viață și despre oamenii din jurul nostru. Povești care rămân scrise, care pot fi înțelese de oricine, oricând după ce au fost imortalizate. Povestea lui Dan este despre cum a schimbat lumea. Și da, a schimbat-o în mai bine, aducând oamenii mai aproape prin poveștile lor. Povești în care oamenii nu sunt numere.

În 2017, ar fi făcut 46 de ani. Prin Școala de Fotografie Freelancer, prin oamenii care au învățat să vorbească fotografie cu el, povestea lui Dan merge mai departe.

dan

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Offf…încă nu îmi vine să cred… Sper să îi fie mult mai bine acolo unde călătorește acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.