CONCURS: Misiune fotografica 0015 – „Viata in portocaliu”

Postat de: F64 F64

Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!

Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

misiune fotografica

Misiunea 15 „Viata in portocaliu” –  11 ianuarie – 17 ianuarie 2016!

Fiindca aceasta este tema finala ne-am gandit sa-ti oferim cat mai multa libertate creativa, cu conditia ca vedeta din fotografii sa fie portocaliu, culoarea emblematica F64. Peisaje, portrete cu oameni roscati, apusuri, culori, abstract, plante si animale, instantanee care mai de care, fotografie de produs sau culinara, toate acestea raman la alegerea ta. Nu conteaza daca fotografiezi cu un DSLR, mirrorless, compacta sau telefon, de data aceasta vrem sa-ti descoperim intreg potentialul!

De data aceasta vrem sa-ti acordam toata libertatea de care ai nevoie, ar fi impropriu spus ca urmeaza o serie de sfaturi, ci mai degraba, iata o serie de surse de inspiratie fotografica.

#1 Peisaje si portrete in ora de aur

Daca nu vrei sa-ti modifici prea mult culorile dintr-o fotografie in programele de editare, poti apela oricand la fotografii facute in ora de aur, cand lumina este calda si portocalie. Atentie insa, sa nu devina mai degraba un personaj secundar decat o vedeta si sa nu crezi ca apusurile si rasariturile te vor mai putea salva de aceasta data, le-am tot vazut, mai schimba!

#2 Abstract, jocuri de nuante si texturi

Inca nu esti sigur ce mai exact sa fotografiezi? Poti incepe prin a surprinde diverse texturi ale unor obiecte portocalii de diferite nuante. Scoate o simfonie de culori, pune impreuna texturi contradictorii, gandeste-te ca realizezi o pictura cu apartul foto, nu doar o fotografie. Drept urmare, ai nevoie de o intreaga paleta de nuante de orange.

#3 Gingers, gingers everywhere!