Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!

Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

misiune fotografica

Misiunea 15 „Viata in portocaliu” –  11 ianuarie – 17 ianuarie 2016!

Fiindca aceasta este tema finala ne-am gandit sa-ti oferim cat mai multa libertate creativa, cu conditia ca vedeta din fotografii sa fie portocaliu, culoarea emblematica F64. Peisaje, portrete cu oameni roscati, apusuri, culori, abstract, plante si animale, instantanee care mai de care, fotografie de produs sau culinara, toate acestea raman la alegerea ta. Nu conteaza daca fotografiezi cu un DSLR, mirrorless, compacta sau telefon, de data aceasta vrem sa-ti descoperim intreg potentialul!

De data aceasta vrem sa-ti acordam toata libertatea de care ai nevoie, ar fi impropriu spus ca urmeaza o serie de sfaturi, ci mai degraba, iata o serie de surse de inspiratie fotografica.

#1 Peisaje si portrete in ora de aur

Daca nu vrei sa-ti modifici prea mult culorile dintr-o fotografie in programele de editare, poti apela oricand la fotografii facute in ora de aur, cand lumina este calda si portocalie. Atentie insa, sa nu devina mai degraba un personaj secundar decat o vedeta si sa nu crezi ca apusurile si rasariturile te vor mai putea salva de aceasta data, le-am tot vazut, mai schimba!

#2 Abstract, jocuri de nuante si texturi

Inca nu esti sigur ce mai exact sa fotografiezi? Poti incepe prin a surprinde diverse texturi ale unor obiecte portocalii de diferite nuante. Scoate o simfonie de culori, pune impreuna texturi contradictorii, gandeste-te ca realizezi o pictura cu apartul foto, nu doar o fotografie. Drept urmare, ai nevoie de o intreaga paleta de nuante de orange.

#3 Gingers, gingers everywhere!

Poti incerca o serie de portrete cu oameni vopsiti (sau natural) roscati, dar si cu animale. Rezultatele pot fi spectaculoase. Din moment ce aici deja o sa ai multe nuante de orange, nu strica sa te folosesti de un fundal rece, eventual complementar, adica in tonuri de albastru.

#4 Felinare si luminile noptii

Iesi la o tura nocturna de fotografie, de obicei luminile noptii sunt portocalii si datorita intunericului vei obtine o atmosfera foarte interesanta. De la strazi pustii, la centrul vechi plin vineri seara si peisaje de iarna, avand luminile reflectate in zapada, luminile ramase de la sarbatori, toate acestea te pot ajuta sa realizezi fotografii fantastice!

Mai rasfoieste si aceste articole pentru idei

Si acum, START la incarcat fotografii! Scotoceste prin arhiva din lunile trecute si participa cu cele mai expresive portrete pe care le-ai realizat.

Premiile misiunii nr. 15 -„Viata in portocaliu”

Jurizare

  • premiul 1 – un produs in valoare de 100 euro
  • premiul 2 – un produs in valoare de 70 euro
  • premiul 3 – un produs in valoare de 50 euro

Tragere la sorti (prin Random.org)

  • 6 premii constand intr-un selfie-stick de la Kitvision

Votul publicului (prin apasarea inimii de sub fotografie)

  • 6 premii constand intr-un rucsac F64

Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2016.

Premiile „Misiunea Fotografică 0015”

  • premiul 1 – acordat prin jurizare – o drona DJI Phantom 4
  • premiul 2 – acordat prin tragere la sorti – un iPhone7
  • premiul 3 – acordat prin votul publicului – un weekend la munte, in Romania, cu gasca ta de prieteni (participantul cu cele mai multe voturi primite de la public pentru toate fotografiile sale inscrise in cele 15 misiuni)

Pentru a avea o sansa la marile premii, participantii sunt obligati sa se inscrie cu minim o fotografie la fiecare din cele 15 misiuni de concurs. In caz contrar, acestia vor avea sanse doar la premiile saptamanale. Fotografiile pot fi inscrise pana pe 17 ianuarie la oricare din cele 15 misiuni din concurs, indiferent de momentul in care acestea au inceput.

Toti castigatorii marilor premii sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2017.

Spor la indeplinit misiuni 🙂 Agentii secreti te asteapta cu cele mai frumoase premii!

Inscrie-te in concurs AICI

Vezi si REGULAMENTUL COMPLET AL CAMPANIEI

Nu uita, ultima zi de concurs pentru tema 15 este 17 ianuarie. Daca totusi ai aflat ceva mai tarziu de concursul Misiune fotografica 0015 si vrei sa te inscrii in cursa pentru marele premiu, poti incarca fotografii si la temele deja premiate AICI.