Andrei Badea – consultantul F64 îndrăgostit de natură

Ne-am propus prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezentăm poveștile consultanților noștri. Proiectul, din care aflăm cum s-a transformat pasiunea pentru imagine într-o meserie care aduce multe împliniri, continuă cu povestea lui Andrei Badea, îndrăgostit de frumusețea naturii.

fotografia de natura

Pasiunea sa pentru fotografie, se manifestă de la simple cadre până la adevărate tablouri din natură. În cadrul F64, Andrei este lider de echipă în departamentul Customer Care și se implică activ în diverse proiecte. Andrei a fost pasionat de mic de artele vizuale, dar mai ales de frumusețea naturii. Pasiunea pentru fotografie a moștenit-o de la bunicul său, care imortaliza toate vacanțele în familie, ieșirile în natură și plimbările pe munte, cu un Belca Beltica II, din anii ’50. Pentru că lucrurile se schimbă odată cu schimbarea generațiilor, primul echipament foto al lui Andrei a fost un Canon A510.

„Pentru mine, fotografia este modul de a lua acasă o bucățică din spectacolul naturii. Indiferent de cât timp a trecut de când am  făcut o fotografie, îmi amintesc și cele mai mici detalii ale zilelor în care am realizat-o. Să găsești diafragma corectă nu-i lucru mare, dar să inovezi, scoțând în evidență minusculul grandios dintr-un peisaj, este un lucru foarte mare. “
fotografia de natura
(c) Andrei Badea
Andrei și F64 s-au „cunoscut“ în 2007, când el a devenit client. Șapte ani mai târziu, s-a alăturat echipei în care activează în prezent. F64 este cel mai mare angajator din domeniul foto-video din România, iar echipa sa de consultanți reprezintă nucleul showroom-ului din Bulevardul Unirii.
Cum ai început să fotografiezi?
De mic copil mi-a plăcut să mă joc cu aparatul bunicului, un Belca Beltica II, din anii ’50, un aparat care a însoțit familia în aproape toate concediile petrecute în natură, pe munte sau în circuite prin țară. În aceste prime ieșiri cu părinții, am prins dragul de natură, de munte și de tot ce-i frumos, iar acum îmi doresc să petrec cât mai mult timp departe de oraș, împreună cu aparatul foto, care documentează fiecare ieșire.
Ce echipamente folosești?
Primul aparat foto digital a fost un Canon A510, însă aparatul alături de care am devenit cu adevărat pasionat a fost un Fuji S6500fd, unul dintre cele mai faine bridge-uri. Primul DSLR a fost un Nikon D60, iar în prezent folosesc atât un Olympus E-410, cât și un Canon 600D, pe care le alternez în funcție de specificul plimbării. Am experimentat și cu fotografia analogică, atât cu vechiul aparat al bunicului, cât și cu Nikon F-801 și Pentax Spotmatic II.
consultant f64
(c) Andrei Badea
Cum ai ajuns la F64?
Am devenit client F64 prin 2007, când mi-am cumpărat primul trepied și primele filtre. Pe-atunci, magazinul era pitit în spatele Palatului CEC și avea doar trei încăperi.
Cu ce te ocupi la F64?
M-am alăturat echipei de Customer Care în august 2014 și am devenit Consultant Tehnic la scurt timp după aceea. În prezent sunt Team Leader și am fost (sau încă sunt implicat) în mai multe proiecte.
Ce stil preferi?
Imaginile mele reflectă, într-o cât mai mare măsură, sper, dragostea mea față de natură și formele sale de exprimare. Deși pot spune că, de-a lungul timpului, am ajuns la stilul care-mi place, că-i ca o mănușă în care mă simt bine, sunt totuși la început de drum, mai ales în ceea ce privește latura creativă a fotografiei. Să găsești diafragma corectă nu-i lucru mare, dar să inovezi, să scoți în evidență minusculul grandios dintr-un peisaj, este un lucru foarte mare.
fotografia de natura
(c) Andrei Badea
Ce te-a atras către fotografie?
Mulți mi-au zis că aveam înclinări artistice încă de mic; îmi plăcea enorm să desenez și am fost în mai multe cercuri de desen și pictură în anii de școală. Cumva, fotografia este o evoluție clasică a adultului din prezent, privind spre copilul din urmă.
Cum ai rezuma fotografia?
Pentru mine, fotografia este modul de a lua acasă o bucățică din spectacolul naturii. Privesc cu drag la imagini din trecut și îmi amintesc și cele mai fine detalii ale zilelor în care au fost realizate. Îmi amintesc căldura verii sau scârțâitul zăpezii sub bocanci, îmi amintesc muzica stropilor de ploaie pe cort sau sunetul metalic al colțarilor pe stâncă. Fotografia este prietenul care reține toate aceste detalii și mi le aduce pe tavă, atunci când orașul devine prea mohorât.
Prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, F64 se diferențiază ca un angajator ce a înțeles să ofere fiecărui angajat și spațiul de manifestare personală de care are nevoie, în funcție de generația din care face parte și valorile acesteia. Toți membrii echipei F64 au un mediu propice atât dezvoltării personale, cât și celei profesionale, lucru care se traduce în 8 ore mai fericite la serviciu, ceea ce poate să aducă doar un plus atât angajaților, cât și clienților.

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.