Sally Mann – „Blood Ties” între naturalețe și cenzură

Postat de: Alexandra Crisbășan Alexandra Crisbășan

Sally Mann a devenit foarte cunoscută și controversată pentru fotografiile ei alb-negru în care se regăseau Jessie, Emmet și Virginia, trecând prin toate stadiile specifice vârstelor copilăriei.

„Sper că ai mei copii îmi vor supraviețui capriciilor, așa cum fiecare dintre noi a supraviețuit capriciilor părinților noștri.”

Născută în 1951, după ce a absolvit Universitatea Lee în Washington, pe la mijlocul anilor ’70, a fotografiat noul corp de clădire al universității care era încă în construcție.

Așa a ajuns să aibă prima expoziție individuală în 1977, la Galeria Corcoran, tot în Washington. Imaginile au fost incluse și în prima ei publicație „Second Sight” în 1984.

(c) Sally Mann
(c) Sally Mann

Controversa legată de operele lui Mann a început odată cu a doua sa colecție, „At Twelve: Portraits of Young Women”, din 1988, dar nu s-a comparat cu ceea ce urmau să stârnească fotografiile făcute copiiilor ei.

Imaginile din acest album capturau personalitatea în formare a adolescentelor, Mann susținând faptul că, la vârsta de 12 ani, o fată vrea sau spune că vrea să fie cât mai independentă față de adulți.