Warriors – un proiect Marcel Cristocea

Asa cum am mai mentionat si in alte articole, sunt fascinat de armuri si nu ratez nici o ocazie sa fac o sedinta foto cu armuri, mai ales cu cele de gladiatori.  

Daca doriti sa vedeti si primele doua sedinte de acest gen, puteti vedea sedinta foto de la Cetatea Enisala sau cea de la Cetatea Adamclisi.

In primul setup am folosit trei lumini  atat pentru a defini mai bine musculatura  cat si pentru a crea un aer mai dramatic.

Am folosi un Deep octa de 70 cm plasat deasupra modelului pentru a defini musculatura.

Puteti observa in fotografia de mai jos  efectul  obtinut doar cu aceasta lumina.

proiect

A doua sursa de lumina este un octobox de 100cm din dreapta pentru a evidentia musculatura si a separa modelul fata de fundal.

Am folosit o treia sursa de lumina pentru a defini partea stanga si mai ales armura de pe mana, dar si un grid pentru a controla mai bine lumina si pentru a evidentia armura si umarul.

In fotografia urmatoare puteti observa cum arata setupul si ce efect are fiecare sursa de lumina:

proiect

Am folosit ulei pentru a pune in evidenta mai bine musculatura si a avea o reflexie mai buna pentru lumini. Puteti observa rezultatul final in fotografiile de mai jos.

Pentru al doilea setup am decis sa schimb putin luminile. Avand in vedere ca modelul este o femeie am dorit sa folosesc o lumina mai soft pentru a lumina fata asa ca am coborat putin octoboxul si l-am plasta intr-o pozitie mai buna si am schimbat pozitia octoboxului cu beautydish-ul.

Puteti observa setupul in fotografia urmatoare:

proiect warriors

Rezultatul final al acestui setup il puteti observa in fotografiile urmatoare:

Sfaturi:

  • Daca doriti sa scoateti in evidenta musculatura(in special musculatura abdomenului) si sa creati un efect dramatic este indicat sa pozitionati lumina cat mai sus si putin in fata modelului.
  • Folositi griduri daca aveti nevoie de un control mai fin al luminii si daca doriti sa luminati o zona mai mica.
  • Pentru a ajuta modeul sa reziste mai mult timp puteti sa il anuntati cand sa se incordeze si  sa numarati , mai ales cand aveti de facut o serie mai lunga de fotografii si modelul trebuie sa stea incordat mai mult timp.
  • Muzica ajuta la detensionarea atmosferei din studio si ajuta modelul sa se relaxeze mai ales daca sunt melodii pe care le asculta cu placere.

Vreau sa le multumesc celor doua modele Diana Beatrix Oana si Paul Cătrună care m-au ajutat la aceasta sedinta foto si celor de la Asociatia Culturala Tomis pentru ca mi-au imprumutat echipamentul.

[products ids=1038504,7004675]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.