"Colentina" – Ada Condeescu, expozitie de debut

București, 8 decembrie 2016 – Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

Delicate și profunde, un exercițiu de explorare a lumii pornind de la sofisticate resorturi interioare, fotografiile incluse în această expoziție cu vânzare constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanța dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucureștiului și poetica subtilă a imaginilor, de la geometria urbană, la sălbăticia impredictibilă a naturii. Momente de inspirație într-un sezon plin, fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru „Dincolo de calea ferată“, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu, o poveste misterioasă şi tensionată de dragoste, la rândul ei împărțită între scene dramatice și nuanţe comice, film selecționat anul acesta în competiția pentru Globul de Cristal la Festivalul Internațional de la Karlovy Vary. “Fac fotografie de multă vreme, încă dinainte de vremea studenției. Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiuL pentru imagine la Festivalul “Cinemaiubit” organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important”, spune Ada Condeescu.

ada condeescu

Vernisajul expoziției cu vânzare “Colentina” va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din strada Constantin Esarcu nr. 1. Expoziția va fi prezentată de domnii Sever Voinescu, redactor șef al publicației Dilema Veche, Pavel Șușară, critic de artă și Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov.

Vă așteptăm cu vin fiert și bunătăți de iarnă!

“O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung și suntem fericiți că putem sprijini, ca întotdeauna, tineri artiști mai mult sau mai puțin cunoscuți marelui public. Această expoziție este doar începutul colaborarii cu Ada Condeescu, urmând ca în viitor să participăm la târguri și expoziții internationale de artă”, spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei de artă Rotenberg-Uzunov.

Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine, dinamica pe care o poți recrea și senzația pe care o ai ca spectator, mă incită. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui, și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, însă abia acum am simțit că e momentul să împărtășesc. E o zona deocamdată neexpusă a mea și mi-a plăcut perioada de mister, acum cred că trebuie să eliberez aceste imagini, să aibă drumul lor”, spune Ada Condeescu.

ada condeescu

O actriță de avengură europeană. Absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematgrafică din București, Ada Condeescu a preluat roluri în filme bine cotate încă de la debutul său în lungmetraj, în filmul “Eu când vreau să fluier, fluier”, producție cu care regizorul Florin Șerban a câștigat Ursul de Argint la Berlinală. Colaborarea cu Cătălin Mitulescu a început încă din anul 2011, cu filmul “Loverboy”, care i-a adus Adei Condeescu premiul The Heart of Sarajevo, trofeul pentru cea mai bună actriţă al Festivalului de Film de la Sarajevo. La gala de premiere, trofeul i-a fost înmânat de actorul Michael Fassbender și, cu această ocazie, Ada Condeescu a fost felicitată de personalități ale lumii cinematografice mondiale, printre care și Angelina Jolie. În anul 2013, a fost selecţionată pentru cea de-a 16-a ediție a programului Shooting Stars la Festivalului de Film de la Berlin, o inițiativă având ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora li se facilitează astfel întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting). Printre rolurile importante de film ale Adei Condeescu se numără şi cele din „Lupu“ (2013), al regizorului Bogdan Mustață, sau „Love Island“ (2014), al regizorului croat Jasmila Zbanic. A fost distribuită în filmul „Fraţii“, care va avea premiera internațională în 2017. La începutul anului 2015, Ada Condeescu a acceptat și un proiect în teatru, spectacolul „Jocul vieţii şi al morţii“, în care îi dă replica lui Horaţiu Mălăele, care semnează, de altfel, şi regia spectacolului.

Inițiativa a colecționarilor de artă Mihail Rotenberg și Eduard Uzunov, Galeria de artă Rotenberg – Uzunov este un omagiu adus artei romanești, găzduind opere de mare valoare din arta românească a secolului trecut, dar și remarcabile lucrări de artă contemporană. Situată pe strada Constantin Esarcu, lângă Ateneul Român, Galeria Rotenberg – Uzunov pune la dispoziția colecționarilor și iubitorilor de artă excepționale lucrări semnate de Camil Ressu, Gheorghe Petrascu, Theodor Aman, Oscar Han, Octav Băncilă sau Samuel Muetzner. Galeria este o operă de artă în sine, cu o fațadă unică, ce răspunde criteriilor de siguranță, dar și celor estetice și practice, un prețios obiect de design urban, care se integrează minunat în contextul arhitectonic în care este amplasat.

Rolurile Adei Condeescu

Roluri in Teatru:

  • 2015 -Ana in “Jocul Vietii si al Mortii” dupa Horia Lovinescu, regia Horatiu Malaele
  • 2012 – C in “Trei femei Inalte” de Edward Albee, regia Sanziana Stoican, Teatrul Sica Alexandrescu Brasov
  • 2009 – Nimfa Siduri in “Epopeea lui Ghilgamesh”regia Dragos Galgotiu, Teatrul Odeon
  • 2008 – Titania in “Visul unei Nopti de Vara” deW.Shakespeare, regia Dragos Galgotiu, Teatrul Metropolis
  • 1996 – Infanta in “Povesti cu Infante” de Saviana Stanescu, regia Ana Maria Colțeanu

Roluri in Film:

  • 2016- Monica in “Dincolo de Calea Ferata”regia Catalin Mitulescu
  • 2016- Bebe in “Siblings” regia Markus Morth
  • 2015 – Katja in “Lady of Csejte” regia Andrey Konstd
  • 2014 – Flora in “Love Island” regia Jasmila Zbanic
  • 2013 – Clara in “Lupu” regia Bogdan Mustata
  • 2011 -Veli in “Loverboy” regia Catalin Mitulescu
  • 2010 – Ana in “Eu cand vreau sa fluier, fluier” regia Florin Serban

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.