Ce este un sărbătograf?

Sărbătograf? Sigur te întrebi ce termen mai e și acesta sau ce am mai inventat noi, cei de la F64.

Ei bine, dacă ar fi să punem acest cuvânt în dicționar, definiția ar suna cam așa:

SĂRBĂTOGRAF, -A, sărbătografi, -e, substantiv m și f. Persoană care face din orice prilej de fotografie o sărbătoare. Se spune despre sărbătograf că poate umple orice card, indiferent de capacitate, poate consuma acumulatorii instant și nu lasă aparatul din mână nici când doarme. Se lasă foarte greu fotografiat și este un avid devorator de tehnologie.

F64 ți-a pregătit o listă de întrebări care definesc sărbătografii. Dacă te regăsești printre ele, înseamnă că meriți titlul de sărbătograf!

  • Nici tu nu poți sta fără aparatul tău foto?
  • Visezi fotografie?
  • Citești fotografie?
  • Cauți mereu imagini care mai de care mai interesante?
  • Ești înscris pe diverse forumuri și grupuri de fotografie?
  • Cauți mereu articole, ebook-uri sau alte resurse despre fotografie? Ai văzut măcar un film despre viața unui fotograf celebru?
  • Ești la curent cu ultimele noutăți foto-video?
  • Participi la expoziții sau le vizitezi pe ale celorlalți?
  • Mergi la festivaluri și alte evenimente foto?
  • Ești mereu cu ochii pe cursurile și turele foto care se organizează la noi sau în afară?
  • Te gândești să începi diverse proiecte fotografice?
  • Mergi pe stradă și în timp ce oamenii se uită-n telefon tu te gândești “ia uite cum pică lumina pe clădirea aia…daca ar trece cineva să iasă și umbra aia atât de fain în fotografie! hmm…”?
  • Îți stresezi prietenii și părinții cu tot felul de chestii legate de domeniul foto?
  • Majoritatea oamenilor care abia te cunosc îți spun mai întâi “nu-mi fă poză!” și apoi se prezintă?
  • La sfârșitul zilei, oricât de multe fotografii ai făcut, și chiar dacă ai avut cea mai productivă zi, parcă tot nu ești mulțumit de calitățile tale de fotograf?

Fiindcă mereu este loc de mai bine, tindem să fim destul de duri cu creațiile noastre. Cu ocazia sărbătografiilor, F64 dorește să îți susțină pasiunea!

Așadar, dacă ai răspuns cu DA la cel puțin câteva întrebări dintre cele de mai sus, te invităm să contribui la galeria de sărbătografii de pe blogul F64!

La sfârșit de an este important să ne putem uita în urmă și să apreciem lucrurile bune pe care le-am făcut, nu doar să ne gândim la ce a mai rămas de îmbunătățit.

Cu ce fotografie te sărbătografești în 2016, cea de care ești cel/cea mai mândru(ă)? (Dacă nu te poți decide asupra unei singure imagini, poți pune mai multe link-uri)

Comentează cu link-ul acesteia mai jos și ai șansa să fii selectat pentru galeria sărbătografilor.

Fotografiile alese vor fi încarcate în galerie în termen de 48h de la data lansării comentariului. Selecția se va face până pe data de 27 decembrie inclusiv.

Tu cu ce fotografie te-ai sărbători anul acesta? Ne arăți?

În plus, nu uita că îți urăm Sărbătografii Frumoase și te așteptăm cu oferte speciale!

Galeria Sărbătografilor:

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.