CONCURS: Misiune fotografica 0015 – "Portret expresiv"

Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!

Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

Misiunea 8 „Portret expresiv” – 23 noiembrie – 29 noiembrie 2016!

Portretul este o arie a fotografiei destul de larga, intrucat punctul central al acestuia este omul. Din aceasta cauza, indiferent de obiectivul, camera, sau telefonul pe care-l folosesti pentru a crea portrete, noi vrem sa putem citii intreaga poveste a personajului ales doar prin fotografiile inscrise! Cautam expresivitate autentica, nu pozitii si expresii dictate (fiindca se observa), cautam misterul si frumusetea fiecarui om si puterea acestuia de a ne ramane in minte printr-o fotografie buna!

#1 Foloseste-te de planuri si unghiuri!

Planul ne ajuta sa amplasam subiectul in cadru si reprezinta cantitatea de spatiu pozitiv sau negativ dintr-o imagine. Exista mai multe planuri de care ne putem folosi: planul general, in care subiectul este redat in intregime, planul american in care subiectul este incadrat pana la genunchi, planul mediu care cuprinde si bustul, prim planul – pana la jumatatea bustului sau chiar mai sus, gros-plan – doar chipul subiectului. Cel mai folosit unghi e cel la nivelul privirii, dar nu strica sa incerci si plonje-ul si racursi-ul, respectiv fotografierea subiectului de sus sau de jos.

Exerseaza planuri sau unghiuri diverse, apoi fa o selectie!

#2 Surprinde detalii

Cu totii suntem diferiti si, drept urmare, avem trasaturi care reprezinta atuu-uri. Unii oameni au ochii foarte mari si expresivi, altii au un profil neobisnuit, un par foarte cret sau vopsit in multe culori, tatuaje, cicatrici, buze rosii ca-n povesti si multe altele. Detaliile acestea unice merita fotografiate separat. Pune accentul pe ele, nu te sfii!

#3 Indreapta subiectul cu fata spre lumina si lasa-i loc in directia privirii

E indicat ca subiectul sa aiba fata spre lumina, fiindca altfel risti sa-ti iasa doar silueta acestuia si sa para un personaj secundar. Ori, noi vrem sa evidentiem puterea si unicitatea omului ca personaj principal.

Nu uita sa lasi mai mult spatiu in directia in care priveste subiectul. Fii foarte atent la acest aspect, deoarece multe fotografii cu potential sunt stricate din cauza unor astfel de mici detalii.

#4 Include in imagini fundaluri si lucruri care apartin subiectului

Personajul are o poveste, un mediu in care s-a nascut, tabieturi specifice, casa aranjata intr-un anumit fel. Asigura-te ca locul in care fotografiezi subiectul spune mai multe despre el/ea. Chiar nu strica sa stati putin de vorba inainte, sa va cunoasteti, sa afli un “prolog” al povestii sale. Cu cat o fotografie este mai personala, cu atat denota mai multa naturalete si autenticitate!

Ajutorul Serviciilor Secrete F64, nu se incheie aici! Daca ai nevoie de explicatii suplimentare arunca un ochi peste aceste articole si materiale video!


Si acum, START la incarcat fotografii! Scotoceste prin arhiva din lunile trecute si participa cu cele mai expresive portrete pe care le-ai realizat.

Premiile misiunii nr. 8 -„Portret expresiv”

Jurizare

  • premiul 1 – un produs in valoare de 100 euro
  • premiul 2 – un produs in valoare de 70 euro
  • premiul 3 – un produs in valoare de 50 euro

Tragere la sorti (prin Random.org)

  • 6 premii constand intr-un selfie-stick de la Kitvision

Votul publicului (prin apasarea inimii de sub fotografie)

  • 6 premii constand intr-un rucsac F64

Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 6 decembrie 2016.

Premiile „Misiunea Fotografică 0015”

  • premiul 1 – acordat prin jurizare – o drona DJI Phantom 4
  • premiul 2 – acordat prin tragere la sorti – un iPhone7
  • premiul 3 – acordat prin votul publicului – un weekend la munte, in Romania, cu gasca ta de prieteni (participantul cu cele mai multe voturi primite de la public pentru toate fotografiile sale inscrise in cele 15 misiuni)

Pentru a avea o sansa la marile premii, participantii sunt obligati sa se inscrie cu minim o fotografie la fiecare din cele 15 misiuni de concurs. In caz contrar, acestia vor avea sanse doar la premiile saptamanale. Fotografiile pot fi inscrise pana pe 17 ianuarie la oricare din cele 15 misiuni din concurs, indiferent de momentul in care acestea au inceput.

Toti castigatorii marilor premii sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2017.

Spor la indeplinit misiuni 🙂 Agentii secreti te asteapta cu cele mai frumoase premii!

Inscrie-te in concurs AICI

Vezi si REGULAMENTUL COMPLET AL CAMPANIEI

Nu uita, ultima zi de concurs pentru tema 8 este 29 noiembrie. Daca totusi ai aflat ceva mai tarziu de concursul Misiune fotografica 0015 si vrei sa te inscrii in cursa pentru marele premiu, poti incarca fotografii si la temele deja premiate AICI.

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Buna seara! Deranjez cu o intrebare foarte punctuala. Unde sunt anuntati castigatorii saptamanali si mai important, cand? Am urmarit atent absolut tot legat de acest concurs si nu am gasit nicaieri un anunt concret. Intreb deoarece am inscris si eu cateva fotografii care au fost votate, spre bucuria mea, de multa lume.
    Multumesc anticipat!

    • Buna ziua,
      In momentul in care castigatorii au fost alesi prin jurizare, apare un tab in misiunea concursului, numit “Castigatori”. Acestia sunt castigatorii misiunii “Selfie Creativ”, de exemplu.
      De asemenea, in fiecare articol este specificata data la care se anunta castigatorii misiunii saptamanale. “Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 6 decembrie 2016.”, 6 decembrie fiind data la care se anunta castigatorii misiunii “Portret Expresiv”, asadar acest tab va aparea astazi, poti verifica din cand in cand ca sa fii pe faza cand este facut public.
      Cu toate acestea, castigatorii in sine sunt anuntati si personal prin mail si telefon.

      • Am înțeles, mulțumesc mult pentru răspunsul detaliat!

  • Buna seara. Va multumesc pentru sfaturile si sugestiile oferite in realizarea fotografiei in cadrul acestui concurs.
    Insa am sa va rog, daca este posibil, sa-mi oferiti un raspuns la o intrebare.
    De ce nu functioneaza sistemul de vot? Cel putin la mine s-a blocat din nou, imi spun prietenii care doresc sa ma sustina. si nu reusesc de pe niciun sistem.
    Daca intrebarea va necajeste, imi cer scuze. Si eu sunt necajit. Lumina buna si multa bafta, tuturor!

    • Buna dimineata. Sigur este o problma din site, motiv pentru care va rugam sa trimite-ti un mail la concurs@f64studio.ro pentru a gestiona problema cat mai repede. Multumim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.