10 Modalitati de a castiga bani din fotografie

Postat de: F64 F64

Ne-a placut foarte tare articolul acesta de pe Adorama, motiv pentru care am decis ca este cazul sa facem o adaptare in limba romana, potrivita si pentru lumea foto din tara noastra.

Majoritatea oamenilor care se apuca de fotografie, o fac din pasiune, nu pentru bani – cel putin la inceput. In plus, exista si stigma „artistului muritor de foame”, care le cam taie din elan celor care ar vrea sa faca fotografie doar pentru rasplata monetara.

Din fericire, fotografia a devenit ceva foarte accesibil si un mijloc artistic prin care poti castiga relativ usor fata de altele, cum ar fi, din pacate, pictura sau sculptura, care se vand mult mai greu.

Esti pregatit sa-ti transformi hobby-ul intr-o adevarata cariera? 

#1 Sedinte foto pentru clienti

bani din fotografie

Ar fi ideal daca ai avea si propriul tau studio. Cu toate acestea, multi oameni prefera sa fie fotografiati chiar afara, asa ca daca nu ai un buget suficient de mare pentru a inchiria o locatie pe post de studio, nu ai de ce sa te descurajezi! Mediul inconjurator este plin de surprize, care te pot ajuta sa creezi fotografii uimitoare.

Tipuri de sedinte foto pe care le poti face:

  • De maternitate/cu nou nascuti/copii etc.
  • Cu animale
  • Portrete de familie sau portrete pur si simplu
  • Fotografia de produs
  • Fotografia culinara
  • Fotografia fashion/beauty

Depinzand de tipul de sedinta foto, poti cere cel putin cateva sute de lei clientului. Cel mai bine este sa te documentezi putin inainte, ca sa afli cam care este pretul local al unei sedinte foto.

#2 Ca sa ai cu ce sa fii recomandat, ai nevoie mai intai de un portofoliu