3+ motive pentru un workshop de Creative Lighting

Fotografia inseamna scriere cu lumina. Sa stii sa lucrezi cu lumina, sa o folosesti in avanjajul tau inseamna sa creezi o fotografie reusita. Sunt persoane care considera ca un aparat de fotografiat scump, performant, cu un ISO mare, rezolva problema luminii, doar ca lucrurile nu stau chiar asa.

O fotografie de portret care sa ofere mesajul dorit poate fi realizata cu orice aparat de fotografiat cat timp stim sa manipulam lumina in favoarea noastra.Manipularea luminii iti ofera posibilitatea sa  fii mai creativ in proiectele pe care vrei sa le realizezi sau te poate diferentia de alti fotografi.
Cu cat stim mai bine sa folosim aparatul de fotogrfiat, lumina si compozitia cu atat suntem mai liberi sa ne exprimam creativitatea si putem sa realizam fotografiile pe care ni le dorim.(Marcel Cristocea)

Ai nevoie de 3 motive pentru un workshop de Creative Lighting? Iata-le:

  • inveti care sunt tipurile de lumini si cum le poti combina

  • afli cum sa pozitionezi luminile pentru a obtine efectul dorit

  • descoperi influenta pe care o are marimea luminii in raport cu modelul si cum sa te folosesti de acest lucru, realizand o serie de portrete cat mai diferite intr-un timp scurt

Mai mult, mare parte din workshop se bazeaza pe practica, pe lucrul efectiv cu luminile. Fiecare cursant va avea ocazia sa lucreze cu diverse setup-uri si va realiza propria serie de portrete cu un model profesionist.

Despre Marcel Cristocea:

A descoperit fotografia cam prin anul 2005. A fost un moment foarte important in viata sa, deoarece din copilarie ii placea sa viseze cu ochii deschisi si sa-si imagineze tot felul de lucruri pe care ar fi vrut sa le deseneze sau sa le exprime intr-un alt fel. Din pacate nu a avut talent la desen, insa in momentul in care a folosit pentru prima data o camera foto si-am dat seama ca este solutia ideala pentru el, pentru a-si exprima partea creativa.

A inceput sa fotografieze in anul 2007, la un eveniment. A facut diferite sedinte foto de nunta, botez, portret, dar cel mai mult ii place fotografia de fashion si portretele creative. In portofoliul sau vei gasi atat fotografii de studio, cat si fotografii in locatie.

Site-ul sau este www.marcelcristocea.ro, iar pe FB il gasesti aici.

De asemenea, poti gasi diverse tutoriale realizate de Marcel pe Youtube sau pe blogul F64.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Exista totusi o diferenta intre "lumina creativa" si baie de lumina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.