Top accesorii foto-video de interes la final de 2016

Daca in cazul aparatelor foto-video si a obiectivelor deciziile se iau uneori mai rapid, mai ales daca esti chitit pe ceva anume, ai citit despre acel produs sau poate chiar l-ai testat, in cazul accesoriilor lucrurile se complica, mai ales ca optiunile sunt aproape nelimitate.

Esti pasionat de fotografia de studio, vei dori diverse accesorii care sa-ti faca munca mai usoara. Esti pasionat de fotografia de natura, iti vei dori cel mai probabil un trepied si o serie de filtre foto. Te joci din cand in cand cu telefonul mobil, o sa vrei si un kit de lentile. Cu totii ne vom dori o imprimanta foto la un moment dat, pentru a ne putea imprima singuri imaginile pe care le-am realizat, fie ca le inramam pentru a ne decora casa sau pentru a le face cadou. Iar despre acumulatori de rezerva, memorii si cititoare de card nici nu mai e cazul sa le mentionam, acestea sunt accesorii obligatorii in trusa oricarui pasionat de foto-video.

Haide sa descoperim si o serie de astfel de produse aflate in centrul atentiei la final de 2016:

Trepied foto Fancier WF3642 

Fancier WF3642 are toate functiile necesare pentru fotografiere: o placuta demontabila pentru montare/demontare rapida si cap panoramic. Coloana centrala poate fi ridicata prin simpla modificare a unui surub. De asemenea, poate fi scoasa complet si montata invers, lucru util pentru fotografia macro. Acest trepied este confectionat din aliaj usor de aluminiu, perfect pentru folosirea zilnica.

Lowerpro Adventura SH 120 Black II – geanta foto

Lowepro Adventura SH 140 II este destinata unei truse foto compuse dintr-un body DSLR (entry sau mid-level) cu obiectivul montat si inca unul de rezerva. Este confectionata din materiale de calitate superioara, fiind comoda si usor de purtat oriunde, pastrandu-ti in permanenta echipamentele in siguranta.

Kingston SDHC Ultimate 64gb Class 10 UHS-I U1

accesorii foto-video
Kingston SDXC Ultimate are o viteza de citire de pana la 90MB/s si de scriere de pana la 45MB/s. La cei 64gb de memorie este ideal pentru aparatele foto si video care necesita spatii generoase de stocare si viteze de ridicate, pentru filmari full HD, 3D sau chiar 4K.

Descopera in acest articol la ce sa fii atent atunci cand achizitionezi un card de memorie SD, de la capacitate, clasa si viteza, pana la diverse sfaturi utile.

Kingston FCR-HS4-CARD READER USB 3.0 High-Speed Media Reader

Cititorul de carduri Kingston FCR-HS4 foloseste tehnologia USB 3.0 care aduce un plus vitezei de transfer al datelor de pe carduri, putand ajunge si la 5gb/s, fiind destinat urmatoarelor produse: Compact Flash, Secure Digital, microSD, si Memory Stick. Se va dovedi extrem de util pentru orice pasionat de fotografie, fiind mult mai comod si rapid sa iti copiezi si sa iti salvezi in acest fel fotografiile sau clipurile video, decat sa legi camera la un laptop sau pc.

Kathay KVL-9099 lampa studio

Format dintr-o lampa cu 9 becuri fluorescente, stativ si softbox, Kathay KVL-9099 ofera o alternativa compacta pentru a obtine o baie de lumina utila fotografiei de produs si celei de portret, atat prin eliminarea umbrelor, cat si prin faptul ca ofera o imagine clara, bogata in detalii.

Cub pentru fotografia de produs (40cm), cu 3 fundaluri

Un cub foto de dimensiuni mici (40cm), care poate fi montat sau demontat in timp foarte scurt. Impachetat ocupa extrem de putin spatiu si permite iluminarea uniforma a subiectului. Este ideal pentru fotografia de produs, stock, macro, close-up etc. Pachetul vine si cu 3 fundaluri in trei culori diferite: alb, negru si rosu.

Canon Selphy CP1200

Acum poti printa amintirile imortalizate oricand si oriunde cu Canon Selphy CP1200. Extrem de portabila, are Wi-Fi integrat si poate tiparii imagini 10x15cm direct de pe aparatul foto, smartphone sau tableta. Foarte confortabil cand vin prietenii pe la tine, faci o petrecere si isi poate printa fiecare amintirile pe hartie fotografica, neuitandu-le astfel prin cine stie ce calculator. Mai mult, dispunand de functia Wi-Fi, e imprimanta perfecta pentru cei care vor sa dea viata fotografiilor publicate pe Instagram sau pe alte retele de socializare!

Descopera mai multe informatii utile despre acest gen de imprimante, AICI.

Epson L805

Daca ai de printat un volum mare de fotografii sau daca iti place sa iti pastrezi fotografiile intr-o mapa cu printuri, s-ar putea ca Epson L805 sa-ti fie de folos. Are un sistem Wi-Fi cu cartuse de cerneala integrate oferit de Epson, care iti permite sa te bucuri de printuri de inalta calitate la un cost redus.

Datorita sistemului de cartuse de cerneala de capacitate foarte mare si sticlelor de cerneala cu volum mare, acest model listeaza fotografiile cu un cost mult mai scazut in raport cu celelalte solutii disponibile pe piata.

De la fotografii fine-art la printuri de familie pe care ulterior le vei inrama, aceasta imprimanta este solutia ideala.

Lista ramane deschisa si chiar asteptam cu interes alte opinii. Tu catre ce accesorii foto-video esti orientat la final de 2016? Ce ai vrea sa vezi la promotie?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.