3+ motive ca sa nu ratezi atelierul de posing, alaturi de Amalia Savinescu

Fotografia de portret a devenit extrem de populara si multi fotografi sunt atrasi de acest gen din variate motive, fie de natura personala, fie de natura comerciala. Totusi, putine sunt imaginile care surprind cu adevarat personalitatea, specificul, povestea subiectului fotografiat. Adesea intalnim fotografii realizate exemplar din punct de vedere tehnic, dar care nu pun in valoare subiectul si nu transmit emotie in legatura cu modelul fotografiat. Cum se explica acest lucru? Realizarea unui portret presupune o buna interactiune umana fotograf – model, care se bazeaza pe cunoastere, incredere, comunicare. Iar acestea stim cu totii ca nu vin de la sine.

De aici si idee unui atelier de Posing si relationare cu subiectul, propus de Amalia Savinescu.

Principala intrebare cu care se confrunta fotografii de portret este: “Cum sa stau?” In fata aparatului foto, cei mai multi se emotioneaza, devin tensionati sau nesiguri. La randul lor, in functie de experienta si pregatirea de care dispun, fotografii isi pun adesea problema cum sa relationeze cu subiectul si ce indicatii sa le ofere pentru a obtine o imagine reusita.
Stinghereala pe care o resimt cei pe care ii fotografiem ii determina sa afirme ca nu sunt fotogenici. Desi o spun de parca si-ar dezvalui un defect din nastere, in realitate, ceea ce vor sa transmita prin mesajul “Eu nu ies bine in poze” este ca imaginile obtinute nu ii pun in valoare. Vestea buna este ca un fotograf bine pregatit poate actiona astfel incat imaginile pe care le realizeaza sa reflecte ceea ce este mai frumos si mai reprezentativ pentru persoana fotografiata. (Amalia Savinescu)

Care sunt cele 3+ motive pentru care iti vei dori sa participi la acest atelier?

Vei invata:

  • Reguli de compozitie si elemente de psihologie a perceptiei
  • Cum sa comunice cu modelul
  • Solutii pentru a realiza imagini care pun in valoare modelul in acord cu personalitatea si trasaturile fizice specifice

In plus, atelierul are un puternic caracter interactiv si aplicativ, 60% din structura acestuia constand in activitati practice, precum:
1. Jocuri de rol in pereche; fiecare participant joaca pe rand rolul de fotograf si de model
2. Sesiune de lucru pe echipe: “Fotografia de portret”: a) feminin: b) masculin; c) cuplu; d) de grup;
3. Sesiune cu model colaborator
4. Expunere imagini, comentarii, recomandari

In cadrul atelierelor precedente, Amalia a lucrat cu un model feminin care a oferit ocazia participantilor atat de a realiza imaginile gandite de ei, cat si feedback in legatura cu claritatea indicatiilor transmise si cu calitatea interactiunii pe care au reusit sa o stabileasca.

Vezi si tutorialul de posing realizat alaturi de Amalia Savinescu pentru canalul de Youtube F64:

Despre Amalia Savinescu:

Vocatia ei este sa puna oamenii in valoare. Este EMBA, Personal Branding & Visual Strategist. Are 20 de ani de experienta corporatista ca psiholog, HR manager, consultant, trainer si coach, iar din 2013 a devenit fotograf profesionist si s-a perfectionat in domeniul comunicarii prin imagine. Integrand psihologia, coachingul si experienta de business cu fotografia, concepe si implementeaza proiecte de promovare vizuala, branding personal, life & business coaching pentru manageri, antreprenori si echipe.

cursuri f64

Portofoliul ei cuprinde sute de mii de portrete si numeroase proiecte de educatie, cunoastere si promovare vizuala. Organizeaza sesiuni de dezvoltare personala prin imagine, conferinte de branding, cursuri de atitudine si posing, evenimente de networking. Livreaza conferinte care sa raspunda necesitatilor specifice: Femina Visual Story – branding la feminin, Business-ul te vrea fotogenic – ateliere pentru figuri reprezentative, Networking fotogenic – singurul eveniment de networking din Romania destinat brandingului personal.

In parteneriat cu F64, preda cursuri de Limbaj vizual si fotografie in structuri educationale particulare. In paralel, este colaborator al revistei Femeia si reprezinta in Romania compania NetExpat, lider in domeniul asistentei pentru expatriati si partenerii lor de viata, pe care ii sustine prin Life, Career & Business Coaching.

O parte dintre voi o cunoasteti prin intermediul imaginilor pe care le-a realizat in cadrul unor evenimente corporate de larg ecou in piata de consultanta, unde a fost fotograf oficial: Conferinta Daniel Goleman la Bucuresti 2012 sau Conferintele Ron Kaufman la Bucuresti 2014, 2016.

Mai multe despre Amalia gasiti pe www.amaliasavinescu.ro.

Urmareste cursurile sau atelierele F64 si de Black Friday!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.