CONCURS: Misiune fotografica 0015 – "Selfie creativ"

Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”!

15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!

Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

landingpage_992x734px

Misiunea 7 „Selfie creativ” – 16 noiembrie – 22 noiembrie 2016!

Selfie-urile au devenit ceva aproape indispensabil. Daca inainte tineam jurnale scrise, acum avem Instagram-ul unde postand poze tinem un jurnal al vietii noastre. Nici Facebook-ul nu este mai prejos.

Cu toate acestea, noi nu suntem interesati de clasicele selfie-uri, ci vrem sa te ajutam sa-ti faci selfie-uri mai bune pe viitor, mai creative, care sa-ti surprinda povestea si amintirile mai in amanunt si mai ales, care sa nu-ti strice imaginea pe internet. Nu conteaza cu ce le faci, desi selfie-ul este facut de obicei cu telefonul, toate celelalte tipuri de camere sunt binevenite.

Iata obisnuitele sfaturi de la Serviciile Secrete F64, despre cum sa faci un selfie cat mai creativ!

#1 Dezvaluie mai mult din fundal, ca sa putem vedea locul in care te afli!

Majoritatea selfie-urilor sunt de fapt aceeasi fotografie putin schimbata. Pentru ca desi esti intr-o tara straina, la munte, la mare sau la o petrecere, de obicei alegi aceeasi expresie si nu lasi deloc spatiu sa se vada locul in care te afli, sau povestea evenimentului, momentului pentru care realizezi acel selfie. Lasa-ne sa te cunoastem, nu esti un poster de lipit prin oras, esti un om cu o viata interesanta, spune-ne o poveste! Tu esti personajul principal, iar actiunea, locul, evenimentul, amintirea iti creeaza povestea!

#2 Schimba unghiurile

Spuneam mai sus, ca de regula, desi tu ai 100 de selfie-uri, ele sunt de fapt aceeasi fotografie, multiplicata si putin schimbata. De ce? Ai adesea aceeasi expresie, pui accentul pe aceleasi lucruri si faci fotografii din acelasi unghi. Schimba unghiurile, vezi ce laturi interesante poti descoperi. Daca nu incerci lucruri diferite, daca nu te joci, nu ai cum sa-ti imbunatatesti calitatea fotografiilor. Surprinde-te intr-un selfie: de sus, de jos, din profil, cu jumatate de fata acoperita, pe diagonala, alegerile iti apartin, atata timp cat de la o fotografie la alta se vad diferente clare!

#3 Selfie nu inseamna doar sa-ti fotografiezi chipul!


Esti un om, ai un cap, o fata, maini, picioare, spate, animale de companie, mancare, consumabile si multe alte lucruri cu care interactionezi. Mergi pe strada si calci pe o alee faina, cu texturi interesante care se potrivesc cu incaltarile tale? Merita fotografiat! Savurezi un pranz excelent? Il poti surprinde. Tocmai ti-ai cumparat niste accesorii noi, un ceas, o bratara, niste cercei? Cine spune ca mainile tale nu pot fi interesante? Sau gatul tau cu parul valvoi si noul cercel in ureche? Pisica ta este mai mult decat bucuroasa sa te vada dupa o zi lunga? Imortalizeaza momentul! Selfie-ul nu este tipul de poza care te limiteaza, ci dimpotriva, este acela in care orice lucru este permis, atata timp cat tu esti personajul principal. Arata-ne aspecte unice din viata ta!

#4 Foloseste-te de reflexii, oglinzi, vitrine si umbre


Treci pe langa vitrina unui magazin foarte colorat? Ai sansa sa prinzi un selfie interesant, similar unei fotografii cu expunere multipla. Ti se pare ca umbra ta reflectata in ceva anume este bizara? Declanseaza! Vezi o oglinda in oras mazgalita cu graffiti? Poti sa-ti faci o poza! Daca-ti pui mintea la contributie poti face selfie-uri reflexie foarte bune! Doar pentru ca majoritatea nu stiu cum sa se foloseasca de oglinzi pentru a crea o imagine buna, nu inseamna ca tu nu poti!

Tocmai pentru ca selfie-ul este un tip de fotografie foarte permisiv si pe scurt, nu prea are limite, este foarte usor sa obtii mai degraba un efect nedorit cu aceste imagini. De aceea, iata si cateva lucruri pe care nu ar trebui, sub nici o forma sa le faci daca nu vrei sa devii un nou “meme”!

  • Blit in oglinda, intr-o pozitie in care parti din corp par fracturate si nu ti se vede fata pentru ca telefonul o acopera
  • Duckface sau alte lucruri care ar putea intra in categoria asta
  • Sa pozezi ca un “fotomodel” ; cautam creativitate, nu nesfarsite copii
  • Atitudinea! Falsitatea se observa imediat. Fii natural/a, amuza-te, distreaza-te, nu trebuie sa-i demonstrezi nimanui ca esti femeia fatala sau Superman!
  • Ai grija la “photobombs”! Unele pot fi amuzante sau interesante, dar de obicei strica o poza. Inainte sa o faci publica, asigura-te ca imaginea ta nu va avea de suferit!

In cazul in care nu esti totusi convins ca vei avea cele mai creative selfie-uri, Serviciile Secrete F64 iti sar din nou in ajutor!

In “biblioteca” blogului F64 gasesti si:

Plus cateva video-uri, ca sa fim siguri ca nu-ti scapa nimic:


Si acum, START la incarcat fotografii! Scotoceste prin arhiva din lunile trecute si participa cu cele mai creative 3 selfie-uri pe care le-ai realizat.

Premiile misiunii nr. 7 -„Selfie creativ”

Jurizare

  • premiul 1 – un produs in valoare de 100 euro
  • premiul 2 – un produs in valoare de 70 euro
  • premiul 3 – un produs in valoare de 50 euro

Tragere la sorti (prin Random.org)

  • 6 premii constand intr-un selfie-stick de la Kitvision

Votul publicului (prin apasarea inimii de sub fotografie)

  • 6 premii constand intr-un rucsac F64

Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 29 noiembrie 2016.

Premiile „Misiunea Fotografică 0015”

  • premiul 1 – acordat prin jurizare – o drona DJI Phantom 4
  • premiul 2 – acordat prin tragere la sorti – un iPhone7
  • premiul 3 – acordat prin votul publicului – un weekend la munte, in Romania, cu gasca ta de prieteni (participantul cu cele mai multe voturi primite de la public pentru toate fotografiile sale inscrise in cele 15 misiuni)

Pentru a avea o sansa la marile premii, participantii sunt obligati sa se inscrie cu minim o fotografie la fiecare din cele 15 misiuni de concurs. In caz contrar, acestia vor avea sanse doar la premiile saptamanale. Fotografiile pot fi inscrise pana pe 17 ianuarie la oricare din cele 15 misiuni din concurs, indiferent de momentul in care acestea au inceput.

Toti castigatorii marilor premii sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2017.

Spor la indeplinit misiuni 🙂 Agentii secreti te asteapta cu cele mai frumoase premii!

Inscrie-te in concurs AICI

Vezi si REGULAMENTUL COMPLET AL CAMPANIEI

Nu uita, ultima zi de concurs pentru tema 7 este 22 noiembrie. Daca totusi ai aflat ceva mai tarziu de concursul Misiune fotografica 0015 si vrei sa te inscrii in cursa pentru marele premiu, poti incarca fotografii si la temele deja premiate AICI.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.