"The Anatomy of Decay" – Oliver Merce

“Prin intermediul celor 111 fotografii alb-negru din cadrul cărții “The Anatomy of Decay”, Oliver Merce documentează vizual o istorie băgată sub preş, anesteziată împreună cu dramele ei uitate sau ignorate. Imaginile, realizate pe parcursul a doi ani, pichetează discret şi inflexibil memoria colectivă a cartierelor “Crivina” și “Orașul Nou”, ambele aparținând Aninei. Un timp al trăirii devine sub ochii noştri un timp al mărturisirii.

Deşi fotografia sa este una documentară solidă, frontală, bazată pe obiectivitate şi acurateţea observaţiei, ca modalitate de expresie Oliver Merce este mai degrabă un liric. Percepţia sa asupra lucrurilor nu deformează însă realitatea; doar o încarcă din când în când emoţional. Povestea nu e alcătuită din imagini disparate care pot fi citite oricum şi în orice ordine. Fotografiile sale au calitatea că vin şi pleacă înspre şi dinspre privitor. Sunt în acelaşi timp particulă (pixeli, peliculă, hîrtie), dar şi undă (emoţie, mesaj).” – Florin Șipoș

O serie cu fotografii din acestă carte a obținut Locul I la Categoria “Picture Story” în cadrul concursului de fotografie documentară “Premiile Mihai Vasile”. Seria a fost prezentată în numeroase publicații: Oitzarisme Photography Magazine, VICE, 121 Clicks, Dodho Magazine. De asemenea, fotografii din cadrul acestei cărți au fost prezentate în cadrul In-Out Transylvania Photo Festival, Festivalul de Fotografie “Secvențe” – ediția 2015 și Versus dar Împreuna – ediția 2015.

Acum, acest proiect s-a trasformat într-o carte, iar pe 16 decembrie îl vom avea pe Oliver Merce în spațiul expozițional F64, pentru o nouă ediție F64 Storytelling și o lansare de carte. Revenim cu informații despre eveniment în curând.

Detalii carte:

  • Copertă cartonată;
  • Dimensiuni: 21,5 cm x 21,5 cm x 2 cm (aprox. 900g);
  • 192 pagini, hârtie mată 170g;
  • 111 fotografii alb-negru;
  • Ediție bilingvă (engleză și română);
  • ISBN 978-973-0-22875-5;
  • Tiraj: 200 exemplare

Pachetele disponibile, la un preț special pentru o durată limitată de timp, în limita stocului disponibil, transport cu Poșta Română inclus în preț:
Pachet 1: 2 printuri 13 x 18 cm semnate, cu imagini din album – 30 ron
Pachet 2: cartea semnata + 1 print 13 x 18 cm cu o imagine din album – 80 ron
Pachet 3: 2 exemplare carte semnate + 2 printuri 13 x 18 cm cu imagini din album – 150 ron
Pachet 4: cutie lemn ce conține cartea semnată, o cască de protecție folosită de foștii muncitori (imagine emblemă a cărții) + 5 printuri 13 x 18 cm semnate, cu imagini din album – 300 ron
Pentru a comanda:

1. Inițiați un transfer bancar cu suma aferentă pachetului comandat. Datele transfer bancar: Merce Oliver Florin, IBAN: RO04RNCB0318077604500001, BCR.
2. Dați un email către olivermerce@gmail.com care să conțină următoarele informații: nume, prenume, telefon, adresa de livrare completă, precum și date despre transferul realizat.

Despre Oliver Merce:

2010 a fost anul în care Oliver Merce începe să fotografieze în mod conștient, iar după aproximativ un an își dă seama ce stil de fotografie i se potrivește cel mai bine. Direcția abordată se datorează și cărților din colecția “Diafragma 9”, cărți apărute în acea perioadă de timp.

El încearcă să surprindă momentul, tot ceea ce este aici și acum. Este atras în special de fotografia documentară și fotografia de stradă, totul în nuanțe de gri (fără a exclude în totalitate fotografia color), deoarece el consideră că fotografia alb/negru este cea mai potrivită pentru redarea secvențelor unice din viața personajelor pe care le întâlnește. În multe dintre fotografiile sale prezintă o lume dramatică, ușor deznădăjduită, plină de cruditate, realism și ironie. Uneori încearcă, însă, să compenseze drama fotografiilor mai ales cu sinceră compasiune și uneori cu umor.

Mai multe fotografii realizate de Oliver Merce pot fi văzute pe site-ul lui Oliver.

Pe 16 decembrie vă așteptam la F64, să-l cunoașteți pe Oliver și să povestim cu toții despre fotografie!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.