Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!

Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

landingpage_992x734px

Misiunea 6 „Necuvantatorul preferat” – 9 – 15 noiembrie 2016!

Saptamana cu numarul sase vine cu tema, „Necuvantatorul preferat”. Multi dintre noi au animale de companie sau sunt fascinati macar de un animal anume. Cu ocazia aceasta ne vei putea arata prietenul tau necuvantator, sau ne vei ajuta sa descoperim animale interesante.

Nu are importanta locul in care fotografiile sunt realizate, nici daca ai folosit un DSLR sau un telefon, cautam expresia si emotia. Imaginile cu animale amuzante sau dragute domina internetul, iar noi speram sa spargem acest tipar printr-o initiativa artistica. Ne intereseaza strict personalitatea animalului si recomandam ori portretul ori actiunea. De preferat ar fi ca fotografiile sa nu contina oameni, sau sa nu fie accentul pus pe ei. Si, mai ales, sa fie realizate de tine! Atentie, fotografiile copiate de pe internet vor fi descalificate!

Din moment ce stim ca nu este foarte usor sa fotografiezi un animal, Serviciile Secrete F64 iti sar in ajutor, cu cateva sfaturi!

#1 Foloseste zoom-ul, asa vei fi mai discret

Daca observi animalul intr-o ipostaza interesanta si nu doresti sa-i distragi atentia, un zoom te poate ajuta foarte mult, mai ales ca acum si telefoanele mobile dispun de un zoom mai decent. Incearca sa nu faci foarte mult zgomot pana iti gasesti un punct de statie potrivit si apoi declanseaza! Voila! Ai obtinut o fotografie interesanta.

#2 Surprinde actiunea si nu uita de punctul de statie

Daca sfatul precedent nu prea ti-a fost de folos, poti incerca sa fii mai tupeist, sa te joci cu animalul pe care vrei sa-l fotografiezi, facand fotografii in rafala si schimbandu-ti punctul de statie in conformitate cu miscarile lui. Va fi o adevarata aventura din care probabil ca vrei arunca multe fotografii, insa putem garanta faptul ca, cele care vor ramane vor fi pline de expresivitate si dinamism!

#3 Centreaza atentia pe subiect

Nu conteaza ca te afli intr-un loc aglomerat sau nu, scopul tau este de a surprinde animalutele, asa ca joaca-te cu adancimea campului, cu blur-ul din editare (daca fotografiezi de pe telefon). Personajele sau obiectele din spate pot forma jocuri interesante de culori, iar subiectul important va ramane punctul de interes.

#4 Realizeaza-le portretul

Aici exista foarte multa libertate. Poti sa il influentezi in fel si fel de moduri pe necuvantatorul tau pentru a realiza portrete cat mai interesante. Il poti surprinde mancand un „treat”, il poti surprinde cu blitz-ul, sau poti incerca sa fii pe faza cand se intoarce inapoi cu jucaria pe care tocmai i-ai aruncat-o, in gura. Te poti axa inclusiv doar pe anumite trasaturi, care ar necesita mai putina munca, adica il poti tine pentru a fotografia detalii (ochii, nasul sau textura blanii). Alegerea iti apartine.

fotografierea cainilor

foto: Cosmin Garlesteanu

Si acum, START la incarcat fotografii! Scotoceste prin arhiva foto personala  si participa cu cele mai faine 3 imagini cu necuvantatoare.

Iar daca sfaturile de mai sus nu ti-au fost suficient de utile, Serviciile Secrete F64 mai au un as de ajutor, in maneca!

Premiile misiunii nr. 6 -„Necuvantatorul preferat”

Jurizare

  • premiul 1 – un produs in valoare de 100 euro
  • premiul 2 – un produs in valoare de 70 euro
  • premiul 3 – un produs in valoare de 50 euro

Tragere la sorti (prin Random.org)

  • 6 premii constand intr-un selfie-stick de la Kitvision

Votul publicului (prin apasarea inimii de sub fotografie)

  • 6 premii constand intr-un rucsac F64

Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 22 noiembrie 2016.

Premiile „Misiunea Fotografică 0015”

  • premiul 1 – acordat prin jurizare – o drona DJI Phantom 4
  • premiul 2 – acordat prin tragere la sorti – un iPhone7
  • premiul 3 – acordat prin votul publicului – un weekend la munte, in Romania, cu gasca ta de prieteni (participantul cu cele mai multe voturi primite de la public pentru toate fotografiile sale inscrise in cele 15 misiuni)

Pentru a avea o sansa la marile premii, participantii sunt obligati sa se inscrie cu minim o fotografie la fiecare din cele 15 misiuni de concurs. In caz contrar, acestia vor avea sanse doar la premiile saptamanale. Fotografiile pot fi inscrise pana pe 17 ianuarie la oricare din cele 15 misiuni din concurs, indiferent de momentul in care acestea au inceput.

Toti castigatorii marilor premii sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2017.

Spor la indeplinit misiuni 🙂 Agentii secreti te asteapta cu cele mai frumoase premii!

Inscrie-te in concurs AICI

Vezi si REGULAMENTUL COMPLET AL CAMPANIEI

Nu uita, ultima zi de concurs pentru tema 6 este 15 noiembrie. Daca totusi ai aflat ceva mai tarziu de concursul Misiune fotografica 0015 si vrei sa te inscrii in cursa pentru marele premiu, poti incarca fotografii si la temele deja premiate AICI.