Expoziție foto la Viena – profesorii universitatii de Artă și Design (Cluj-Napoca)

Fotografiile a nouă cadre didactice de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca vor fi expuse în această săptămână într-o galerie de artă din Viena. Vernisajul expoziției “25+1 Foto Cluj” va avea loc vineri, 4 noiembrie, la Five Plus Art Gallery din capitala Austriei.

Artiștii care vor expune sunt: Andrei Budescu, Diana Drăgan Chirilă, Irina Dumitrașcu Măgurean, Feleki Károly, Dorel Găină, Laura Ghinea, Kalló Angéla, Alexandru Rădulescu, Eugen Savinescu.

Expoziția “25+1 Foto Cluj” aniversează 25 de ani + 1 (an) de la înființarea departamentului Fotografie-Video-Procesare Computerizată a Imaginii din cadrul Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca și reprezintă o privire de ansamblu asupra creației artistice a cadrelor universitare din departementul menționat. Profesorii sunt cei care îndrumă și formează noile generații de artiști vizuali, astfel că activitatea lor artistică este relevantă inclusiv din această perspectivă.

“Punctul tematic central al expoziției este criza omului în contemporaneitate, cu multiplele ei fațete: pierderea identității, pierderea valorilor, criza personală, stresul, deruta, accesul facil la informație, la tehnică și la comunicare, timpul a cărui trecere e percepută ca fiind mai rapidă – toate își lasă amprenta în personalitatea omului contemporan, iar noua generație este esențialmente diferită de cele anterioare”, punctează Irina Dumitrașcu Măgurean, curatorul expoziției.

Irina Dumitrașcu Măgurean este artist vizual, membră a Federației Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca. În Fabrica de Pensule, Irina Dumitrașcu Măgurean are un artist run space, “Atelier Irina M”, în care organizează diferite evenimente artistice.

Expoziția “25+1 Foto Cluj” alătură munca întemeietorilor departamentului – Feleki Károly, Dorel Găină și Eugen Moritz – cu cea a generațiilor mai tinere, artiști care le-au fost studenți și care acum sunt universitari la rândul lor. Pe de o parte, expoziția urmărește individualitatea fiecărui artist-profesor, iar pe de altă parte, este punctată conviețuirea viziunilor diferitelor generații. Expozanții creează cu toții în domeniul fotografiei, însă au personalități diferite, respectiv explorează aspecte diferite ale fotografiei, au interese, teme și tehnici diverse, astfel că evenimentul va reprezenta și o radiografie a școlii de fotografie de la Cluj.

Lucrările vor putea fi văzute la Five Plus Art Gallery până în 14 noiembrie 2016.

Eveniment organizat de Five Plus Art Gallery, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Viena și al Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.