Sigma 150-600mm cu Cherestes Janos

Povestea super zoomurilor continua cu Sigma 150-600mm, care nu dezamageste pe niciun iubitor de fotografie sportiva sau wilde life.

Va mai aduceti aminte cum imi doream un super zoom pentru fotografia sportiva, fara sa ma incadrez intr-un budget cu salariu de bugetar, fara a fi nevoit sa sparg o banca sau sa imi fac un credit pe care ar trebui sa il platesc cativa ani buni? Sa fim sinceri, orice pasiune am avea, aceasta nu trebuie sa devina o povara, ci trebuie sa o amortizam intr-un fel sau altul.

F64 mi-a pus la dispozitie in vederea testarii cateva tunuri cu lentile de ‘’buget’’, inainte de a face marea achizitie. Toatea acestea ca sa ma simt multumit ca nu am ales gresit, iar banii mei au fost investiti intr-o ‘’jucarie’’ care ma face fericit. Nu voi fi nevoit sa returnez produsul in urmatoarele 15 zile de la achizitie si uite asa voi deveni un “happy costumer”, un capitol la care F64 se pricepe de minune!

Hai sa va si spun cateva lucuri care m-au facut sa decid achizitionarea acestui produs: Sigma 150-600mm S.

Pot sa spun ca este acel ceva care ma incita si ma face sa ma simt stapan pe situatie indiferent ca ma aflu pe circuit, pe un teren de fotbal sau undeva in natura. Se comporta impecabil atat pe FX cat si pe DX (D800, D3S si D90 sunt aparatele pe care am testat obiectivul).

Reproducerea culorilor, sharpness-ul si contrastul, sunt peste asteptarile mele, iar viteza de focalizare trebuie sa spun ca este aproape instanta, in functie de situatia in care pui obiectivul si daca o folosesti corect. Constructia acestei lentile iti da senzatia ca ai un tun de fonta in mana, nu un obiectiv de ‘’jucarie”, facut undeva pe un vapor de bastinasi.

Trebuie sa mentionez ca aceast obiectiv nu este pentru oricine. Fiind mai slabanog de fel, am avut nevoie de putin antrenament pentru a ma obisnui cu produsul.

In cazul in care iti da batai de cap, recomand un monopied. Eu am un Manfrotto MPMXPROA3 cu cap monopied, pe care le-am folosit cu mare succes fara a mai depune un efort in plus pentru a sustine greutatea obiectivului. Pentru cei care au nevoie de confort in plus, un trepied cu ghimbal este foarte util.

Din punctul meu de vedere, pe o scara de la 1 la 5, Sigma 150-600mm merita 4.5. Spun asta pentru ca mi-as fi dorit sa aiba macar f/4 pe toata lungimea focala. Stiu, sunt un visator, dar indraznesc sa visez, fiindca am incredere in tehnologie, iar Sigma tine constant pasul cu concurenta, cu toata gama de lentile Art.

Acest mic tun m-a convins sa-mi sparg pusculita si, sper ca de Black Friday sa apara pe lista produselor.

Pro:

  • Constructie solida
  •  Talpa cu inel, care se poate folosi in mod cursiv
  •  Focus rapid
  •  Calitate optica foarte buna
  •  Pret accesibil

Contra:

  •  Greutate considerabil mai mare fata de concurenta din aceeasi gama
  •  Zoom manual greoi din pricina curse lungi a inelului
  •  Insuficient de luminos in conditii de lumina slaba
  •  Lipsa unui capac de protectie
  •  Incompatibil cu teleconvertorul Nikon

Un articol si fotografii de Cherestes Janos

[products ids=125014732,125014731,125030470,50609682]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.