Tamron 150-600mm cu Cherestes Janos

Cautarea unui super zoom continua cu Tamron 150-600mm, pe care l-am testat cu un Nikon D800 FX, pe teren si nu numai. Obiectivul se poate folosi si pe DX-uri Pro si entry level, facand fata cu brio si adaugand cativa mm in plus.

Asa cum unii dintre voi stiti deja si ati citit pe blogul F64, ador motosportul si sunt pe circuit de fiecare data cand am posibilitatea. Aceast obiectiv a fost cu siguranta pus in valoare pe circuit, datorita vitezei evenimentelor.

O zi calduroasa pe circuit este exact ce ne trebuia sa ne putem bucura de capacitatile acestui obiectiv, va povestesc pe scurt mica mea experienta cu Tamron 150-600mm.

Primul lucru care m-a suprins a fost greutatea redusa si manevrabilitatea lui care te ajuta in multe situatii mai ciudate de fotografiat de la nivelul solului sau din poziti mai neortodoxe. Nu te ‘’obliga’’ sa folosesti un monopied. Vibration Control-ul este fantastic! M-a lasat cu gura cascata dupa cateva cadre trase la 1/100 si 600mm din mana.

Fotografia obtinuta era clara (asa cum o sa vedeti din mostre), fotografiile nu sunt editate, sunt cu setari picture control standard.

O zi intreaga pe circuit pare sa fie mult pentru multi oameni si se pare ca soarele excesiv si-a zis cuvantul pana si in cazul obiectivului. Am observat dupa multe ore de fotografiat in soare, ca Tamron-ul s-a incins mai mult decat ma asteptam si a inceput sa dea cateva rateuri de focus la focale de peste 400mm cautand contrast pentru a putea focaliza.

Este un obiectiv bun, dar nu il recomand pentru oricine.

Pro:

  • Constructie buna
  • Talpa utilizabila, iar inelul nu agata
  • Reproducere buna a culorilor si contrastelor
  • Calitate optica buna
  • Pret acesibil
  • VC fantastic
  • Blocare a lentilei la fiecare focala
  • Aberatii cromateice aproape inexistente

Contra:

  • Viteza focusului este mai moderata la distante mari
  • Se incinge si rateaza uneori  focusul
  • Insuficient de luminos in conditii de lumina slaba
  • Soft focus la valori deschise ale diafragmei

Articol si fotografii de Cherestes Janos

[products ids=125009211]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Buna ziua! Ceva la fel de pun, dar la un pret redus pot gasi?
    p.s. Foarte bun articolul

  • interesant..nicaieri in alte review-uri nu s-a mentionat ca se incalzeste si asta afecteaza focusul, poate si pentru ca nu a fost folosit atat de intens in soare puternic (?)

    • Salut Andrei, eu l-am folosit ca si cum l-as folosi eu intr-o zi de lucur in care am de pozat 3-4 mii de cadre asta inseaman 12 ore de fotografiat non stop. Din pacate in cimp pe circuitul pe care il avem la dispozitie in Romania nu avem zone de umbra doar cele de la padokuri. Eu nu am menajat cu nimica testul l-am folosit exact asa cum procedez cu ori ce alta lentila. Am avut aceasta problema care poate pentru anumiti utilizatori este o problema dar se poate lucra in preajma acestei probleme. Este o lentila de buget cu plusuri si minusuri de aceea o recomand pentru fotografi care au rabdare si au capacitatea de a trece peste anumite neajunsuri si sa scoata maximul din aceasta lentila. O recomant fara sa ezit avind in vedere pretul imbatabil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.