Halloween – idei pentru fotografierea copiilor si nu numai

Radacinile Halloween-ului nu vin din sarbatoarea comerciala Americana, ci din traditia pagana celta, care anunta trecerea spre iarna, sfarsitul recoltelor, iar odinioara oamenii se costumau si ieseau la colindat pentru a speria spiritele rele care urmau sa vina cu lasarea intunericului.

Ulterior celebrarea clasica a Halloween-ului a fost lipta la ziua tuturor sfintilor care se sarbatoreste pe 1 noiembrie.

Cu toate acestea, suntem siguri ca multi dintre noi si-ar dori ca Halloween-ul sa fie la fel de important pe cat este in America, cu casele decorate din cap pana-n picioare, adevarate marsuri, petreceri tematice si, in general, o toleranta si o placere pentru lucrurile grotesti intr-o singura noapte pe an.

Daca tu ai ajuns la o varsta la care Halloween-ul nu mai prezinta interes, probabil ca dragii tai copii, copiii prietenilor tai sau pur si simplu rudele de pana in 20 de ani inca sunt in cautare de noi modalitati de a se distra in „noaptea mortilor vii”.

F64 ti-a pregatit cateva sfaturi utile pentru fotografia de Halloween, pentru a surprinde peisajul sinistru din noaptea de 31 sau pentru a te salva din situatia in care nu ai cine stie ce planuri. Garantam oricum ca cei mici vor fi incantati de rezultat.

#1 Halloween-ul nu poate fi interesant fara putina organizare, iar fotografiile servesc drept talismane

Discuta cu cei mici si afla ce personaje ar dori sa fie, nu-i incuraja sa ramana in tiparele de: vrajitoare, fantoma, vampir si varcolac. Sunt atatea fictiuni interesante pe care ei sigur le cunosc, incat ar fi pacat sa nu-ti lasi copilul sa-si exprime creativitatea.

Halloween

Bun, costumul exista, dorinta de sarbatorire exista, dar cum ne vom apara de spiritele rele? In era digitala doar costumul nu mai functioneaza, pentru ca il porti pentru o singura seara. Ideal ar fi sa le faci celor mici niste poze, pe care le poti printa comod cu Canon Selphy sau alte imprimante de mici dimensiuni, dupa care le poti expune prin casa, pentru a „proteja” fiecare camera.

#2 Surprinde instantanee

Halloween-ul presupune o anumita perioada/zile de pregatire, timp in care au loc tot felul de activitati interesante de fotografiat, chiar si in preajma casei sau in casa. Pregatirea dovlecilor este una dintre activitati si ii poti surprinde pe ai tai in toiul pregatirilor, decorand, decupand, pictand. Pentru a nu le atrage prea tare atentia, ai putea opta pentru un telezoom sau daca sunt obisnuiti sa le faci fotografii si nu ii intimideaza deloc aparatul din fata lor, poti utiliza cu succes si un obiectiv de 50mm.

Halloween

#3  Greselile devin atuuri

Halloween-ul este singura sarbatoare in care o fotografie miscata sau blurrata nu reprezinta o greseala. Amenajeaza impreuna cu cei mici un spatiu “creepy” in casa, daca nu ai chef sa o decorezi pe toata, faceti mai intai o mini sendinta foto pentru alungarea spiritelor rele si mai apoi invata-i cum sa se joace cu aparatul.

Cu un timp de expunere lung, obtinem siluete fantomatice, dar si forme interesante daca alegem sa fotografiem lumina lumanarii de exemplu. De asemenea, fotografiile miscate sau blurate pot contribui la aerul lugubru al sarbatorii, asemanator cu atunci cand surprinzi o fantoma din greseala pe camera foto.

#4 Nu uita sa mergi la colindat!

Fotografiind fiecare loc in care mergi la colindat va apara si mentine in noaptea de Halloween si alti oameni in singuranta, in plus ai ocazia de a surprinde niste fotografii de noapte deosebite, timp in care cei mici se bucura de dulciurile primite.

#5 Cu petrecerile cum ramane?

Daca nu ai nici copii in grija si nici chef de colindat, petrecerile de Halloween raman mereu o optiune buna, plina de subiecte interesante de fotografiat. Daca nu stii unde te duci si la ce sa te astepti de la petrecerea respectiva, ia camera foto cu tine! Sigur o sa gasesti personaje interesante de fotografiat si asa vei cunoaste oameni noi.

#6 Ia in considerare fotografia sepia sau alb-negru

Doar pentru ca toata lumea se costumeaza si sunt culori nebune peste tot, de la haine, la accesorii, machiaj si decor, nu inseamna ca trebuie sa excluzi monorcromiile. Poti capta cu mai multa usurinta atmosfera de Halloween prin fotografia sepia sau alb-negru, tocmai pentru ca de obicei cand vine vorba de costume, culorile foarte stridente le tradeaza, se vede ca sunt artificiale. Drept urmare intr-o fotografie cu un zombie, el va arata mult mai autentic alb-negru.

#7  Acum a sosit momentul sa abuzezi de blit!

In general poate nu e recomandata folosirea blitului in astfel de situatii, dar putina joaca nu strica niciodata. Vei obtine expresii cel putin interesante, daca nu absolut ilare! Daca chiar vrei sa o duci la un cu totul alt nivel, iti poti chiar construi un personaj in jurul acestei idei, ca sa-ti serveasca ca scuza atunci cand le bagi oamenilor lumini puternice in ochi.

Acestea fiind spuse, F64 va ureaza un Halloween inspaimantator de fotogenic!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.