Panasonic Lumix G80 – un mirrorless dedicat aventurii

Pe 24 octombrie, Panasonic a organizat o întâlnire cu doi fotografi profesioniști, ambasadori ai brandului, care au prezentat una dintre cele mai noi camere foto lansată chiar în această toamnă la Photokina, Lumix G80.

Cei doi fotografi sunt: Mitchell Kanashkevich și Jacob James (profesioniști în fotografia de călătorie și cea documentară), iar camera foto Lumix G80, este un mirrorless care realizează fotografii spectaculoase și secvențe video la rezoluție 4K. 

Unde au folosit camera din plin Mitchell și Jacob? Cei doi Ambasadori Panasonic au vizitat în vară și România, unde au realizat mai multe fotografii pe care le-au prezentat la evenimentul de luni.

Funcția 4K photo i-au ajutat să captureze cu mare realism viața personajelor și să extragă imagini de înaltă calitate dintr-o secvență video 4K cu frecvența de 30 cadre pe secundă.

Mitchell a vorbit despre multe dintre caracteristicile camerei exemplificând cu fotografiile realizate. Tot Mitchell a explicat de ce a renunțat, în urmă cu doi ani, la DSLR și a ales o cameră mirrorles.

Poate o să vi se pară amuzant dar unul dintre motive a fost faptul că o astfel de cameră este mai silențioasă. Un aspect care, pentru un fotograf de călătorie, care surprinde nu numai locuri ci și oameni, este foarte important. Când apasă pe buton, știe sigur că nu atrage priviri pline de dezacord, ne-a mai prezentat și următoarele avantaje:

“Principalul beneficiu al camerei este că dimensiunea redusă  îl face mult mai portabil, față de un DSLR, deși poate părea un dezavantaj. Lumix G80 este rezistent la intemperii, motiv pentru care poți fotografia cu ușurință în cele mai neprielnice momente din punct de vedere meteorologic. Altă calitate, este vizorul prin care poți vedea exact ceea ce primești, în momentul în care ai făcut niște setări (cum ar fi modificarea expunerii), camera îți arată exact cum va fi rezultatul final, ca să nu fie nevoie să declanșezi inutil. Un alt lucru frustrant pe care l-am regăsit la DSLR dar nu și la G80, a fost limitarea la niște puncte specifice de autofocus. G80 îți permite, prin ecranul touchscreen, să faci focusul exact acolo unde pui degetul.

mirrorless obiectiv 12mm

Obiectivul de 12mm îți permite să tragi larg, fără să te îndepărtezi de subiecte. Rămâi parte din poveste, iar ecranul rabatabil al lui G80 este absolut briliant pentru fotografierea din perspective dificile.

stabiliztor pe 5 axe g80

Calitatea grafică a siluetei omului pe fundalul cerului a fost obținută cu ajutorul a trei factori importanți: punctul de stație, obiectivul de 12mm și ecranul rabatabil. Datorită ecranului , Mitchell a putut sta într-o poziție relativ confortabilă, punându-se pe vine și plasând camera aproape de pământ – fiind apoi nevoit doar să aștepte momentul oportun declanșării. 

Lumix G80 încorporează o serie de tehnologii avansate și funcții utile într-un corp rezistent. Este prevăzut cu un nou sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe (5-axis Dual I.S), cu senzor de rotație, O.I.S (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) și B.I.S (stabilizatorul de imagine din crop, pe 5 axe), care funcționează într-o armonie și precizie extraordinară.

De asemenea, pentru a reduce semnificativ vibrațiile nedorite, Lumix DMC-G80 utilizează și un mecanism de declanșare electromagnetic.

Iata și alte specificații tehnice importante:

  •  4K Live Cropping (decupare 4K în timp real)
  • Post Focus sau posibilitatea de a focaliza imaginea ulterior
  • Redarea imaginii în timp real prin HDMI în timpul înregistrarii imaginilor video
  • Conector de 3.5 mm pentru microfon extern.
  • Noile funcții Focus Bracket și Aperture Bracket
  • Preselectări Gamma pentru înregistrarea imaginilor video disponibile prin folosirea modului Creative Video
  • Conectivitate wireless ușoară prin Wi-Fi cu Smartphone-uri
  • Control creativ în mod P, A, S sau M
  • Prelucrare RAW în cameră
  • Mod silențios
  • Expunere multiplă

Kevin și Chris Pepper ne prezintă și ei pe scurt G80-ul, susținând că este ideal și pentru fotografiile în lumină scăzută, tocmai datorită senzorului și a stabilizării menționate. Un punct interesant de vedere a fost și precizia acestuia în tragerea unor cadre cu expunere lungă. „Este foarte ușor să driblezi printre modurile de fotografiere (Manual, Auto etc), pentru a surprinde întotdeuna momentul potrivit, precum, zborul unor vulturi. Multitudinea de detalii a realității înconjurătoare poate fi și ea surprinsă cu ușurință.”

Lumix G80 este recomandat pentru toate tipurile de fotografie, fiind conceput pentru teren și pentru cele mai surprinzătoare aventuri. Poți urmării și fotografia clar subiectele care se mișcă cu viteză. Opțiunea 4k surprinde natura cel puțin la fel de frumos pe cât ți-o amintești.

Mulțumită design-ului este foarte comod de ținut în mână. Panasonic Lumix DMC-G80 îți oferă puterea de a surprinde orice moment indiferent de circumstanțe, un companion potrivit pentru aventură.

mirrorless g80 lumix

Descoperă toate ofertele Panasonic de la F64 !

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.