Poveștile vizuale ale Bucureștiului

Avem plăcerea de a te invita, marți, 1 noiembrie 2016, ora 18.30, la magazinul F64 pentru a redescoperi Bucureștiul, alături de Cristian Bulugea, Andrei Bîrsan și Vlad Eftenie.

“Este Bucureștiul un oraș greu de fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el?”

Asociația Bucureștiul meu drag vă invită să (re)descoperim împreună Bucureștiul prin poveștile vizuale a trei fotografi ai lui, marți 1 noiembrie de la ora 18.30 la magazinul F64.

Invitați:

  • Andrei Bîrsan – Anii 80 – “De la vigilența tovarășilor la lapte gros”
  • Cristian Bulugea – “Dragoste în Gara de Nord”
  • Vlad Eftenie – “Cadrul cotidian cu poveste”

Cele trei povești ale fotografilor au în comun punerea în valoare a Omului, și a locuitorilor orașului. Sunt frumoase fotografiile cu clădiri vechi acoperite de iederă, cu ruine romantice sau arhitectură modernă, dar toate acestea sunt butaforie dacă nu este prezent și Omul.

“Anii ‘80”– spun povestea unei generații formată în comunism, “Dragoste în Gara de nord” are ceva din drama plecării în armată, parcă auzi refrenul din Fata Morgana iar din “Cadrul cotidian” al lui Vlad nu vor lipsi personajele cu poveștile lor.

“Povestile vizuale ale Bucureștiului” fac parte din proiectul „Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului”, proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil 2016. Mai multe detalii despre proiect pe site.
Andrei Bîrsan este Președintele “Asociația Bucureștiul meu drag”, pentru mai multe detalii îm puteți contacta telefonic – 0743 076 255 sau prin email la andrei@orasul.ro.
Despre “Asociația Bucureștiul meu drag”

“Bucureștiul meu drag” își propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a orașului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

Ne vedem la F64, pe 1 noiembrie!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.