CONCURS: Misiune fotografica 0015 – Ceruri colorate

Cu ocazia sarbatoririi a 15 ani de F64, am lansat concursul „Misiune fotografica 0015”! 15 saptamani, 15 misiuni fotografice (teme), 15 premii saptamanale si 3 premii mari!
Concursul se adreseaza tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregatire pe care il au, deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare si contribuire la cresterea comunitatii de fotografi din Romania.
Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcatuit din fotografi apropiati de noua generatie de tineri, care descopera fotografia prin intermediul smartphone-urilor si a retelelor sociale. Acestia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea, Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu si Tiberiu Arsene. Ei vor avea grija ca fiecare fotografie sa aiba sanse egale si ii vor incuraja pe cei care nu s-au mai inscris niciodata la un concurs de acest gen, sa o faca acum. Descoperiti sfaturile lor aici.

Inscrie-te in concurs AICI

misiune fotografica

Misiunea 3 „Ceruri colorate” – 19-25 octombrie 2016!

In saptamana cu numarul 3 ne mentinem in ton cu nuantele calde ale toamnei prin tema “Ceruri colorate”. Sa ne amintim de faptul ca aceasta parte a anului nu inseamna doar ploi si zile mohorate, ci si un spectacol minunat de culori in contrast cu atmosfera intunecata.
Tema “ceruri colorate” va propune o abordare creativa asupra clasicelor fotografii cu nori, apus si rasarit. Internetul este dominat de acest gen de fotografii, asadar va propunem sa iesim putin din tipare cu aparatul foto sau chiar cu telefonul si iti sarim in ajutor cu cateva indicii, asa cum te-am obisnuit pentru ducerea la bun sfarsit a misiunii:
#1 Joaca-te cu unghiurile si adu-ti aminte de regula treimilor

Avem adesea tendinta de a plasa subiectul undeva in mijloc, confortabil, in asa fel incat singurul efort pe care-l depunem este apasarea butonului. Misca-te, observa locul, cauta elemente interesante de cuprins in imagine (un copac, siluete de oameni, de cladiri etc.) , incearca unghiuri bizare, raporteaza-te la ce nu ai mai facut pana acum, nu la ce stii cu siguranta. Greseste chiar, uneori e nevoie. Doar asa vei descoperi lucruri noi si interesante. Iar dupa aceasta joaca, nu uita sa selectezi.
ceruri colorate
concurs
#2 Nu uita de siluete, fotografiile vor fi mai interesante
Uita de simpla incadrare centrala a apusului sau rasariului, cauta oameni, arbori sau alte elemente interesante, surprinde-le silueta coplesita de lumina si culoarea momentului. Daca te afli la munte, sau intr-un loc in care mai poti include si alte obiecte sau peisaje in acest gen de fotografie, cu siguranta vor fi binevenite. Cauta sa iti lasi propria amprenta in imaginile realizate.
concurs


#3 Atentie la compensarea expunerii şi utilizarea filtrelor graduale
In functie de ceea ce doresti sa obtii, exista doua mari categorii de fotografii ale acestor momente crepusculare. Prima categorie este cea in care se expune in functie de soare si se obtine o silueta a tuturor “obiectelor” ce se afla inaintea acestuia. Aceste imagini sunt cel mai usor de realizat fiindca este necesara doar expunerea pe soare obtinand astfel un timp foarte scurt, in jurul valorii 1/1000. In cadrul acestor fotografii este important sa ai grija si de valoarea diafragmei, astfel incat soarele sa nu iasa deformat.
concurs
Cea de a doua categorie presupune mai multa munca, fiind necesara atentia la diverse detalii. In cazul in care doresti sa expui bine atat cerul si soarele cat si prim planul, este absolut necesar un filtru gradual. Acest filtru va creea o diferenta intre expunerea de pe partea superioara a fotografiei si cea inferioara.
concurs ceruri colorate
#4 Joaca-te cu nuantele si culorile
Avand in vedere ca tema este “ceruri colorate”, nu vrem sa vedem aceleasi culori peste tot. Iti poti procesa fotografiile, ai libertate destul de mare la acest capitol. Atentie insa, este foarte usor sa strici o imagine prin colorare excesiva, asa ca e bine sa cauti un echilibru.

Alte sfaturi utile:

  • Este bine sa stii exact la ce ora rasare / apune soarele si sa fii acolo cu cel putin 30 de minute inainte ca sa ai timp sa te pregatesti.
  • Intereseaza-te si de starea vremii si nu te descuraja , uneori si zilele innorate sau ceatoase pot aduce efecte super! (nori deosebiti, culori spectaculoase etc.)

Daca indiciile de mai sus nu-ti sunt suficiente, Serviciile Secrete F64 iti stau la dispozitie cu:

Si 3…2…1…START la incarcat fotografii! Scotoceste prin arhiva de lunile trecute sau iesi la fotografiat, apoi participa cu cele mai faine 3 fotografii de tip “ceruri colorate” pe care le-ai realizat.


Premiile misiunii nr 3 “Ceruri colorate”

Jurizare

  • premiul 1 – un produs in valoare de 100 euro
  • premiul 2 – un produs in valoare de 70 euro
  • premiul 3 – un produs in valoare de 50 euro

Tragere la sorti (prin Random.org)

  • 6 premii constand intr-un selfie-stick de la Kitvision

Votul publicului (prin apasarea inimii de sub fotografie)

  • 6 premii constand intr-un rucsac F64

Toti castigatorii saptamanali sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 1 noiembrie 2016.
Premiile “Misiunea Fotografică 0015”

  • premiul 1 – acordat prin jurizare – o drona DJI Phantom 4
  • premiul 2 – acordat prin tragere la sorti – un iPhone7
  • premiul 3 – acordat prin votul publicului – un weekend la munte, in Romania, cu gasca ta de prieteni (participantul cu cele mai multe voturi primite de la public pentru toate fotografiile sale inscrise in cele 15 misiuni)

Pentru a avea o sansa la marile premii, participantii sunt obligati sa se inscrie cu minim o fotografie la fiecare din cele 15 misiuni de concurs. In caz contrar, acestia vor avea sanse doar la premiile saptamanale. Fotografiile pot fi inscrise pana pe 17 ianuarie la oricare din cele 15 misiuni din concurs, indiferent de momentul in care acestea au inceput.
Toti castigatorii marilor premii sunt anuntati aici, pe blogul F64, pe pagina de Facebook F64, prin telefon si pe mailul personal pe 24 ianuarie 2017.
Spor la indeplinit misiuni 🙂 Agentii secreti te asteapta cu cele mai frumoase premii!

Inscrie-te in concurs AICI

REGULAMENTUL COMPLET AL CAMPANIEI
Nu uita, ultima zi de concurs pentru tema 3 este 25 octombrie. Daca totusi ai aflat ceva mai tarziu de concursul Misiune fotografica 0015 si vrei sa te inscrii in cursa pentru marele premiu, poti incarca fotografii si la temele deja premiate AICI.

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Buna seara
    Fotografiile tre' sa fie realizate cu ajutorul smartphone ului si/sau cu aparatul foto?

    • Buna ziua, ambele variante sunt acceptate 🙂 Va asteptam in concurs!

  • Buna ziua. Unde pot fi vazute pozele incarcate de concurenti si aprobate de dv ?

    • Fotografiile aprobate se regasesc in sectiunea Galerie de la fiecare tema de concurs. Aprobarea poate dura, mai ales daca sunt zilele de weekend la mijloc. Insa imaginile care respecta tematica si regulamentul ajung cu siguranta in galerie. Daca sunt probleme si nu le gasiti, va rugam sa ne scrieti pe concurs@f64studio.ro

  • buna ziua, din greseala am incarcat imagini pentru misiunea curenta la o alta misiune. le pot incarca din nou la misiunea curenta? multumesc

    • Am vazut ca sunt multe fotografii incarcate gresit. si unele erau chiar frumoase. Cred ca le poti incarca din nou, banuiesc ca ai facut asta deja.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.