Lansarea volumului II – Colecția Costică Acsinte

Postat de: F64 F64

A trecut mai bine de un an, de la lansarea primei cărți din Colecția Costică Acsinte „Viața socială”, o oglindă a unui secol care apune cu greu în inimile celor care l-au prins.

Dacă atunci punctul de interes era o imagine cât mai amplă a unei Românii uitate, volumul al doilea „Doamne și domnițe” care poate fi achiziționat la prețul de 59 de lei, se concentrează pe o latură oarecum atipică ca și interes din punctul de vedere al istoriei – femeile din România anilor 1930-1960.

Lansarea de carte Colecția Costică Acsinte, Foto Splendid volumul al II-lea „Doamne și domnițe“ va avea loc Joi, 20 octombrie 2016, ora 19:00 la Voilà Bistrot, în București.

Prețul cărții este de 59 lei, și se poate achiziționa și online.

Costică Acsinte s-a înrolat ca fotograf voluntar la începerea Primului Război mondial, începându-și astfel cariera de fotograf. Și-a developat fotografiile împreuna cu cele ale piloților și observatorilor aerieni români, francezi și ruși – a făcut parte și din Secția foto a Escadrilei 1 Aviație.

În albumul fotografic de 84 de pagini și 327 de fotografii din acea perioadă se regăsesc și personalități precum: Regele Ferdinand, Regina Maria, Prințul Carol, Generalul Berthelot sau Generalul Eremia Grigorescu.

Anul 1930 vine împreună cu deschiderea primului său studio, în Slobozia, numit „Foto Splendid Acsinte“. Până în 1950 a folosit plăci de sticlă, ulterior a trecut pe planfilm și film de 35mm și 120mm.

Deși s-a pensionat în 1960, iar studioul său a fost demolat, Costică Acsinte a continuat să facă fotografii în special în satul Grivița.

La 29 de ani după moartea sa, a început proiectul de digitalizare a operelor sale, continuând până în prezent.