Sony lansează noua cameră foto a6500 cu capabilități de panoramare

Sony a lansat modelul a6500 (modelul ILCE-6500), noul vârf de gamă al camerelor foto prevăzute cu sensor APS-C. Cel mai nou membru al premiatei game de camere mirrorless de la Sony, a6500 este prevăzută cu același sistem unic 4D FOCUS disponibil și la camera a6300, care poate focaliza pe un subiect în mai puțin de 0,05 secunde, cel mai rapid timp de focalizare automată din lume.  

La fel ca în cazul camerei a6300, a6500 deține 425 de puncte de focalizare automată cu detecția fazei, care sunt poziționate dens pe întreaga zonă/suprafață a imaginii – cel mai mare număr de puncte de focalizare automată din lumii de pe orice cameră cu obiective interschimbabile.

Noul model e cea mai bună alegere pentru fotografierea continuă, cu urmărire, focalizare și expunere automată de până la 11 cadre pe secundă sau de până la 8 cadre pe secundă cu vizualizare în timp real, urmărind cu ușurință și subiecți aflați în mișcare rapidă.

Camera poate fotografia în mod continuu până la 307 cadre, datorită memoriei buffer extinse și noului cip pentru interfață LSI cu care a fost prevăzut camera. Noua parte frontală LSI ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității imaginilor statice și video.

În plus, camera a6500 este prevăzută cu sistemul de stabilizare a imaginii optice pe 5 axe, devenind astfel prima cameră cu senzor APS-C de la Sony care oferă toate beneficiile stabilizării în aparat, inclusiv un timp de expunere mai scurt cu aproximativ 5 trepte. De asemenea, noul ecran tactil oferă posibilitatea de a selecta rapid punctul de focalizare automată sau de a face anumite reglaje.

sony

Capabilitate AF

Camera a6500 de la Sony utilizează același sistem 4D FOCUS ca modelul α6300 – sistemul rapid de focalizare automată hibridă combină focalizarea automată, cu detecția fazei, cu focalizarea automată, detecția contrastului și permite capturarea și fixarea pe subiecții aflați în mișcare în doar 0,05 secunde.  Dispune, de asemenea, de 425 de puncte de focalizare automată cu detecția fazei și tehnologia de focalizare automată de urmărire cu densitate mare, care îmbunătățește semnificativ detecția și urmărirea subiecților în acțiune.

Una din noutățile cu care vine camera α6500 este posibilă datorită capabilităților mai rapide de procesare internă oferite de partea frontală LSI, limita maximă pentru fotografierea continuă fiind de 307 cadre, sporind astfel numărul ocaziilor de a capta momentul decisiv.

Sistemul de focalizare cu 425 de puncte de focalizare automată cu detecția fazei, urmărire focalizată și precizie sunt disponibile și în scenariul utilizării unor obiective care nu sunt native/concepute pentru camere cu montură, cu adaptorul LA-EA3 de la Sony. Camera mai include funcții de fotografiere silențioasă, focalizare automată a ochilor în mod de focalizare automată continuă, focalizare automată în modul de mărire pentru focalizare, focalizare punctuală flexibilă extinsă etc.

mirrorless

Stabilizator optic pe 5 axe cu timp de expunere de 5 trepte

Una dintre cele mai interesante actualizări disponibile la noua cameră a6500 este reprezentată de implementarea sistemului de stabilizare a imaginii pe 5 axe, în premieră pentru o cameră Sony cu senzor APS-C. În plus, design-ul a fost mult îmbunătățit, astfel că noul sistem de stabilizare dezvoltat se potrivește perfect într-un corp redus până la dimensiunea modelului a6300. Inovativul sistem de stabilizare optică pe 5 axe oferă un câștig în ceea ce privește timpul de expunere de până la 5 trepte, punând în valoare rezoluția mare a senzorului, chiar și în condiții de iluminare dificile.

Efectul de stabilizare a imaginii este compatibil cu o varietate de obiective, inclusiv cu obiectivele cu montură E fără sistem de stabilizare optică SteadyShot și obiectivele cu montură, atunci când sunt utilizate cu un adaptor compatibil.
Atunci când este folosit un obiectiv cu montură E și sistem de stabilizare optică SteadyShot, mișcările peste ax și devierile de la ax sunt compensate de obiectiv, iar axele orizontale, verticale și balansul sunt compensate de sistemul camerei, rezultatul fiind o stabilizare optimă pe 5 axe.
De asemenea, apăsând pe jumătate butonul declanșatorului, efectul de stabilizare a imaginii poate fi monitorizat prin intermediul vizorului sau pe ecranul LCD, astfel că încadrarea și focalizarea sunt verificate cu precizie și continuu. Această funcție e activă chiar și atunci când este atașat un obiectiv care nu este prevăzut cu sistem de stabilizare a imaginii.

sony a6500

Ecran tactil nou

Camera a6500 este echipată cu un ecran tactil care le permite utilizatorilor să focalizeze pe un subiect printr-o atingere a ecranului.

În plus, în premieră pentru camerele Sony, α6500 este prevăzută și cu o tastatură tactilă. Atunci când este utilizat vizorul pentru încadrare și fotografiere, ecranul LCD poate fi utilizat ca un touch pad. Deplasați degetul pe ecran și mutați punctul de focalizare de la o zonă la alta.

obiectiv

Senzor Exmor CMOS de 24.2 MP, procesor BIONZ X® Processor și o nouă parte frontală LSI

Camera a6500 dispune de un senzor APS-C Exmor CMOS de 24.2 MPi care funcționează împreună cu procesorul de imagine BIONZ X și noua parte frontală LSI pentru a maximiza puterea de procesare și de a obține un interval de sensibilitate ISO 100-51200.
Senzorul de imagine e prevăzut cu circuite subțiri și un substrat mare de fotodiode care ajută la amplificarea eficienței de captare a luminii, iar cablajul său din cupru mărește viteza de citire.

Procesorul de imagine BIONZ X și noua parte frontală LSI oferă o calitate superioară a imaginii și filmelor, cu zgomot redus, chiar și atunci când se utilizează setări ISO mai mari, în special cele la valori foarte mari și unde alte camere foto nu fac față. LSI este responsabil și pentru profunzimea extinsă a memoriei în modul de fotografiere continuă.

mirrorless

Capabilități video profesionale

Camera a6500 este cea mai nouă cameră cu obiective interschimbabile care oferă capabilități interne de înregistrare 4K, dar poate filma 4K (3840x2160p) în formatul Super de 35mm pe întreaga lățime a senzorului de imagine. Atunci când înregistrează în acest format, camera citește complet pixelii, fără să combine mai mulți pixeli într-unul singur pentru a colecta date echivalente 6K – aproximativ 2.4 (echivalent 20 MP) la fel de mulți pixeli ca 4K UHD, apoi transcrie datele pentru a produce imagini la calitate 4K, cu detalii și o profunzime excepționale.

În plus, datorită sistemului rapid de focalizare automată hibridă, a6500 va focaliza foarte repede în timpul filmărilor, oferind focalizare tactilă pentru schimbări de focalizare profesională, dar și viteză ajustabilă de tranziție AF și sensibilitate de urmărire AF. Camera este compatibilă cu formatul XAVC S codeciv, putând înregistra filme 4K la 100 Mbps și Full HD la 50 Mbps, ambele formate oferind detalii clare.
O altă caracteristică este înregistrarea Full HD la 100 cadre pe secundă de până la 100 Mbps, care permite imaginilor să fie verificate și editate pentru înregistrări 4x cu încetinitorul la rezoluție Full HD (25p) cu urmărire AF.
O altă noutate este integrarea modului „Slow and Quick” (S&Q), care suportă atât mișcarea lentă, cât și mișcarea rapidă. Frecvența de cadre de la 1 până la 100 de cadre pe secundă poate fi selectată în 8 etape pentru înregistrări de până la 50x în mișcarea rapidă și 4x în cea lentă.
Filmările obținute cu acest mod pot fi previzualizate după filmare, fără să fie nevoie de post-procesare pe calculator.
Camera permite realizarea de înregistrări gamma S-Logii, făcând posibilă filmarea la un interval dinamic larg – latitudine aproximativă cu 14 trepte în setarea gamma S-Log3 – și suportă S-Gamut pentru un spectru cromatic mai larg. Ambele opțiuni permit o mai mare creativitate în procesare video post-producție.
Utilizatorii pot acum selecta, extrage și salva imagini statice din secvențele de film direct de pe cameră. Imagini de aproximativ 8MP și 2MP pot fi extrase din modurile 4K și, respectiv, Full HD.

sony a6500

Operabilitate și fiabilitate îmbunătățite

Camera a6500 dispune de un design îmbunătățit, păstrând mobilitatea seriei α6000, dar și ușurința în utilizare caracteristică seriei a7 II de la Sony. Acest model este prevăzut cu vizorul XGA OLED Tru-Finder care oferă același contrast ridicat și o rezoluție mare de 2.4 milioane de puncte și claritate excepțională dintr-un colț în altul, precum modelul a6300.

Corpul camerei α6500 este construit dintr-un aliaj de magneziu, iar obturatorul este mai durabil, trecând testele de rezistență la care a fost supus, de aproximativ 200.000 de cicluri de declanșare.

Noua cameră beneficiază de o serie de caracteristici împrumutate de la camerele full-frame din seria a7 II și include un suport robust de obiectiv, un grip regândit pentru a îmbunătăți manevrabilitatea, un buton pentru declanșare mai mare și zece butoane personalizate, inclusiv ‘C1’, ‘C2’ și ‘C3’. Butoanele din spate și discurile de control au fost îmbunătățite, iar suportul pentru ochi este mai moale pentru o utilizare mai confortabilă.
În ceea ce privește dotările software, camera dispune de o nouă interfață de utilizator care permite o căutare mai ușoară a setărilor și o reglare mai fină. De asemenea, include două noi moduri de măsurare – Highlight, în care măsurarea expunerii se concentrează pe cea mai strălucitoare zonă a cadrului și Entire Screen Avg, care menține o contorizare medie pentru întreaga imagine.
Camera dispune de compatibilitate Wi-Fi, QR și NFC, dar și cu aplicațiilei PlayMemories Mobile de la Sony, disponibile pentru Android și iOS platforms, dar și pentru gama de aplicații PlayMemories Camera Apps de la Sony. Date despre locație sunt acum posibile datorită unei conexiuni Bluetooth cu un dispozitiv mobil, dar și un meniu actualizat pentru a oferi o experiență îmbunătățită de navigare.

mirrorless

Preț și disponibilitate

Noua cameră a6500 cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibilă în Europa din luna decembrie, la prețul de aproximativ 1.700 de euro (doar camera) sau 2.800 de euro, împreună cu obiectivul SEL1670Z.

[products ids=125030602]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna, Alex. Trebuie sa iei in considerare si costul de livrare, garantia de 2 ani, service-ul, posibilitatea de a-l testa in showroom, plata in rate prin card, call centerul dedicat. Si nu in ultimul rand taxele din Romania.

  • Degeaba apare in pozele comerciale cu obiectivul zeiss 16-70, la voi precis apare iar cu 16-50-ul ala pipernicit. Cand veti face si voi o oferta buna A6000/6300/6500 + 16-70? Ca luat individual 16-70-ul e excesiv de scump, chiar nu merita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.