Aventuri pe strada cu Sony Cyber Shot RX 100 III (II)

Sa reluam putin din articolul anterior. Ce este fotografia de strada?
Fotografia de strada prezinta in mod direct si neregizat viata oamenilor in mediul public. Nu necesita prezenta efectiva a unei strazi sau a mediului urban. Poate chiar sa nu aiba subiecti umani, daca prezinta un character incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei si esteticii (pe scurt).

Despre tipurile de fotografi de strada si cum ii ajuta Sony Cyber Shot – RX 100 III pe fiecare:

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Clasic

Este extrem de folositor pentru genul de fotograf care nu intra in spatiul personal al subiectilor. Datorita dimensiunilor reduse si rapiditatii va ajuta fotograful sa ramana neobservat. Surprinde cadre cu tenta documentara, aratand cum se desfasoara viata in spatiul public. Compozitia cadrelor este ingrijita, exista echilibru in cadrele prezentate, se citesc povesti. Ecranul rabatabil ajuta in executarea compozitiilor bine gandite.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Realist”

Un aparat invizibil si usor de manevrat, pentru genul de fotograf “Realist” care fotografiaza chiar si cele mai neplacute aspecte ale vietii, prezentandu-le in mod deschis, brut, neprelucrat si fara menajamente. Acest fotograf surprinde in mod realist viata de zi cu zi, fara prea multa atentie la compozitie, lumina sau alte aspecte tehnice.  Cadrele obtinute de acest gen de fotografi atrag de multe ori atentia asupra unor aspecte mai putin placute, dar reale, ale vietii. Persoane cu dizabilitati, nevoiasi, cu probleme si alte tipologii umane.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Intuitiv

Una din cele mai speciale abordari ale fotografiei de strada, care te face sa te intrebi cum a reusit fotograful sa surprinda un moment anume, o juxtapunere speciala sau un cadru extrem de dificil. Rapiditatea in focalizare si declansare sunt vitale pentru acest gen de fotograf, aparatul fiind o extensie a mintii si ochiului sau acesta fiind permanent gata de actiune. In acest gen de cadre este importanta viteza de reactie, imediat ce imaginea a fost intuita, acel “split second” care face diferenta.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Agresiv

Un aparat extrem de subtil si usor de manevrat, pentru genul de fotograf “agresiv” care invadeaza in mod constant spatiul personal al subiectilor. Acest fotograf e un gen destul de tupeist si “cu nerv”. De multe ori declanseaza flash-ul doar pentru a obtine expresii deosebite ale subiectiilor. Prin urmare flash-ul incorporat al acestui aparat este un plus. Cadrele obtinute de acest gen de fotografi sunt speciale, si incita. Surprind prin ideea ca fotograful este extrem de curajos sa faca acest gen de imagini. Compozitia cadrelor nu respecta reguli de compozitie, in mare parte se bazeaza doar pe expresivitate sau suprapuneri interesante. Obiectivul cu focalizare rapida al aparatului il ajuta in acest caz.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Portretist

Un aparat extrem de folositor pentru genul de fotograf caruia ii plac portretele surpinse pe strada, in mediul public. Acest fotograf, avand un aparat de dimensiuni reduse, poate capta cu usurinta portrete in parcuri, la metrou, in restaurant etc. Ecranul rabatabil si obiectivul usor de folosit il ajuta sa se pozitioneze mai aproape sau mai departe de subiect, in functie de situatia existenta.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful adept al “Geometriilor Urbane

Aparatul cu ecranul rabatabil este perfect pentru genul de fotograf care este pasionat de structuri, modele, linii conducatoare, unghiuri si geometrii urbane. Acest fotograf poate usor compune un cadru folosind liniile si suprafetele existente, si asteptand o prezenta umana in acel spatiu. In acest gen de cadre omul nu este subiectul principal, el da doar viata unui spatiu cu elemente distincte si/sau impresionante. Lumina este si ea importanta, umbrele, modelul acestora, compensarea expunerii, precum si expunerea tip “spot” ajuta acest gen de fotograf.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Fine Art

Un aparat extrem de versatil pentru genul de fotograf care produce cadre placute vederii, cu anumite valente artistice si estetice. Acest fotograf foloseste in mod creativ lumina, iar acest aparat cu filtru, ND inclus si compensarea expunerii il ajuta mult. Masurarea expunerii de tip “spot” ajuta fotograful “fine art”, sa se joace cu umbrele si cu lumina in crearea unor cadre de impact.  Acest gen de fotograf va aprecia probabil si filtrele speciale din dotarea aparatului, care pot ajuta la crearea unor cadre deosebite direct din aparat, fara o editare ulterioara.

Concluzii pe Strada

In orice abordare a fotografiei de strada pe care o preferati, un aparat de dimensiunile si performatele Sony Cyber Shot RX 100 III aduce un plus de actiune si discretie.
PRO:

  • Dimensiuni extrem de discrete.
  • Usor de purtat non-stop .
  • Senzor mare si rezolutie buna.
  • Zoom, vizor si Filtru ND inclus.
  • Focusare rapida in lumina buna.
  • Declansare rapida.
  • Functie declansare fara sunet.
  • Baterie rezistenta/usor de incarcat.
  • Ecran rabatabil si meniu usor accesibil, prietenos.
  • Functie de filmare.
  • Multe alte surprize de descoperit cand e folosit.

CONTRA:

  • Dimensiunile reduse pot stanjeni intrucatva sustinerea aparatului pentru timp indelungat.
  • Lipsa butoanelor de setari rapide.
  • Focusare inceata in lumina scazuta.
  • Lipsa unui incarcator separat pentru baterie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.