Aventuri pe strada cu Sony Cyber Shot RX 100 III (II)

Postat de: Mirela Momanu Mirela Momanu

Sa reluam putin din articolul anterior. Ce este fotografia de strada?
Fotografia de strada prezinta in mod direct si neregizat viata oamenilor in mediul public. Nu necesita prezenta efectiva a unei strazi sau a mediului urban. Poate chiar sa nu aiba subiecti umani, daca prezinta un character incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei si esteticii (pe scurt).

Despre tipurile de fotografi de strada si cum ii ajuta Sony Cyber Shot – RX 100 III pe fiecare:

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Clasic

Este extrem de folositor pentru genul de fotograf care nu intra in spatiul personal al subiectilor. Datorita dimensiunilor reduse si rapiditatii va ajuta fotograful sa ramana neobservat. Surprinde cadre cu tenta documentara, aratand cum se desfasoara viata in spatiul public. Compozitia cadrelor este ingrijita, exista echilibru in cadrele prezentate, se citesc povesti. Ecranul rabatabil ajuta in executarea compozitiilor bine gandite.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Realist”

Un aparat invizibil si usor de manevrat, pentru genul de fotograf “Realist” care fotografiaza chiar si cele mai neplacute aspecte ale vietii, prezentandu-le in mod deschis, brut, neprelucrat si fara menajamente. Acest fotograf surprinde in mod realist viata de zi cu zi, fara prea multa atentie la compozitie, lumina sau alte aspecte tehnice.  Cadrele obtinute de acest gen de fotografi atrag de multe ori atentia asupra unor aspecte mai putin placute, dar reale, ale vietii. Persoane cu dizabilitati, nevoiasi, cu probleme si alte tipologii umane.