Aventuri pe strada cu Sony Cyber Shot RX 100 III (II)

Postat de: Mirela Momanu Mirela Momanu

Sa reluam putin din articolul anterior. Ce este fotografia de strada?
Fotografia de strada prezinta in mod direct si neregizat viata oamenilor in mediul public. Nu necesita prezenta efectiva a unei strazi sau a mediului urban. Poate chiar sa nu aiba subiecti umani, daca prezinta un character incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei si esteticii (pe scurt).

Despre tipurile de fotografi de strada si cum ii ajuta Sony Cyber Shot – RX 100 III pe fiecare:

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Clasic

Este extrem de folositor pentru genul de fotograf care nu intra in spatiul personal al subiectilor. Datorita dimensiunilor reduse si rapiditatii va ajuta fotograful sa ramana neobservat. Surprinde cadre cu tenta documentara, aratand cum se desfasoara viata in spatiul public. Compozitia cadrelor este ingrijita, exista echilibru in cadrele prezentate, se citesc povesti. Ecranul rabatabil ajuta in executarea compozitiilor bine gandite.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Realist”

Un aparat invizibil si usor de manevrat, pentru genul de fotograf “Realist” care fotografiaza chiar si cele mai neplacute aspecte ale vietii, prezentandu-le in mod deschis, brut, neprelucrat si fara menajamente. Acest fotograf surprinde in mod realist viata de zi cu zi, fara prea multa atentie la compozitie, lumina sau alte aspecte tehnice.  Cadrele obtinute de acest gen de fotografi atrag de multe ori atentia asupra unor aspecte mai putin placute, dar reale, ale vietii. Persoane cu dizabilitati, nevoiasi, cu probleme si alte tipologii umane.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Intuitiv

Una din cele mai speciale abordari ale fotografiei de strada, care te face sa te intrebi cum a reusit fotograful sa surprinda un moment anume, o juxtapunere speciala sau un cadru extrem de dificil. Rapiditatea in focalizare si declansare sunt vitale pentru acest gen de fotograf, aparatul fiind o extensie a mintii si ochiului sau acesta fiind permanent gata de actiune. In acest gen de cadre este importanta viteza de reactie, imediat ce imaginea a fost intuita, acel “split second” care face diferenta.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Agresiv

Un aparat extrem de subtil si usor de manevrat, pentru genul de fotograf “agresiv” care invadeaza in mod constant spatiul personal al subiectilor. Acest fotograf e un gen destul de tupeist si “cu nerv”. De multe ori declanseaza flash-ul doar pentru a obtine expresii deosebite ale subiectiilor. Prin urmare flash-ul incorporat al acestui aparat este un plus. Cadrele obtinute de acest gen de fotografi sunt speciale, si incita. Surprind prin ideea ca fotograful este extrem de curajos sa faca acest gen de imagini. Compozitia cadrelor nu respecta reguli de compozitie, in mare parte se bazeaza doar pe expresivitate sau suprapuneri interesante. Obiectivul cu focalizare rapida al aparatului il ajuta in acest caz.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful “Portretist

Un aparat extrem de folositor pentru genul de fotograf caruia ii plac portretele surpinse pe strada, in mediul public. Acest fotograf, avand un aparat de dimensiuni reduse, poate capta cu usurinta portrete in parcuri, la metrou, in restaurant etc. Ecranul rabatabil si obiectivul usor de folosit il ajuta sa se pozitioneze mai aproape sau mai departe de subiect, in functie de situatia existenta.

Sony Cyber Shot – RX 100 III pentru Fotograful adept al “Geometriilor Urbane

Aparatul cu ecranul rabatabil este perfect pentru genul de fotograf care este pasionat de structuri, modele, linii conducatoare, unghiuri si geometrii urbane. Acest fotograf poate usor compune un cadru folosind liniile si suprafetele existente, si asteptand o prezenta umana in acel spatiu. In acest gen de cadre omul nu este subiectul principal, el da doar viata unui spatiu cu elemente distincte si/sau impresionante. Lumina este si ea importanta, umbrele, modelul acestora, compensarea expunerii, precum si expunerea tip “spot” ajuta acest gen de fotograf.