Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1: 3.5 – noi standarde macro

Categoria de obiective macro pentru camerele foto mirrorless are un nou obiectiv prime de referință.

M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1: 3.5 Macro are o greutate redusă, cel mai puternic grad de mărire* (2,5x **) precum si o distanță de focalizare de doar 9.5cm. La această distanță, fotografii amatori ambițioşi pot extinde repertoriul creativ pentru a include detalii fascinante ale lumii naturale, care altfel nu ar fi vizibile cu ochiul liber.

O altă caracteristică esențială este mecanismul de focalizare silențios, timpul de răspuns fiind îmbunătăţit cu 20-30% (în urma testelor realizate) faţă de cel de la obiectivele macro convenţionale, acesta fiind un avantaj potențial decisiv pentru utilizatorii OM-D si PEN care fotografiază în mod dinamic.

Obiectivul va fi disponibil din luna octombrie 2016.

30mm
Noul M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1: 3.5 completează gama de obiective Olympus Premium, încadrându-se între două alte obiective: 25mm 1: 1.8 standard si 45mm 1: 1.8 care este proiectat pentru fotografia de portret.

Acest obiectiv oferă un bokeh circular deosebit, fără distorsiunile care afectează uneori obiectivele din categoria macro 1:3.5. Obiectivul este compatibil cu funcţia de Focus Bracketing de la camerele Olympus selectate, care surprinde în mod automat mai multe versiuni ale unui cadru macro cu diferite setări de focalizare, astfel încât să poatăfi aleasă cea mai bună.

Desigur, lumea subacvatică este o sursă bogată de subiecte pentru amatorii de fotografie macro, iar noul obiectiv este compatibil cu gama Olympus de accesorii subacvatice. În plus față de carcasele etanse pentru o varietate de dimensiuni ale camerei, scafandrii pot opta pentru un inel anti-reflexie si un echipament dedicat de focalizare pentru reglaje manuale subacvatice.

Toate obiectivele si aparatele foto Olympus prevăd o prelungire gratuită de sase luni*** a garanției când sunt înregistrate pe platforma online MyOlympus.
30mm
Accesorii

  • Seria PT de carcase subacvatice, pentru fotografiere macro spectaculoasă cu modele de camere OM-D si PEN la adâncimi de până la 45 de metri
  • Echipament de focalizare (PRZR-EP07), pentru reglarea manuală a focalizării obiectivului M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1: 3.5 într-o carcasă subacvatică
  • Inel anti-reflexie (POSR-EP11), pentru fotografierea macro subacvatică de cea mai înaltă calitate

Specificațiile produsului pot fi modificate fără preaviz. Consultați website-ul Olympus  pentru cele mai recente specificații.

* Conform cu luna mai 2016, dintre obiectivele Micro Four Thirds macro prime disponibile pe piaţă şi utilizând condițiile de testare proprii Olympus
** echivalent 35mm
*** Șase luni suplimentar față de garanția legală în țara de achiziție.

[products ids=125030100]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.