Povești cu Sigma 50mm ART și Garda Cetății Alba Carolina

Postat de: F64 F64

Călătoriile prin ţară sunt mereu surprinzătoare. Întotdeauna încerc să îmbin călătoriile cu realizarea unui proiect foto interesant. Mă încântă peste măsură planificarea unui proiect, deoarece totul se transformă în final într-o poveste.

Una dintre cele mai recente călătorii pe care le-am făcut a avut ca destinaţie Alba Iulia, iar garda cetăţii Alba Carolina a fost personajul principal în acest proiect foto. Mi-am dorit să fac o serie de portrete cu membrii gărzii şi după ce aceştia au primit cu entuziasm propunerea mea, am pus tot echipamentul foto în portbagajul maşinii şi am pornit spre Alba.

Odată ajunşi în cetate, am descoperit o gaşcă de oameni faini, plini de voie bună, care se pregăteau de ceremonialul schimbului de gardă pe care îl realizează zilnic la ora 12. Am improvizat un mic studio foto outdoor printre micile dealuri din cetate, iar locul ales privit în ansamblu, părea un adevărat Hobbiton românesc.

Am folosit un fundal texturat din pânză de in, montat pe două stative, pe care l-am cumpărat înainte de plecare de la un magazin de accesorii creative.

Pentru setup-ul de lumini am folosit ca lumină principală un bliţ portabil Cononmk I6N EX  600W cu o umbrelă softbox 105 cm. Lumina de umplere – Cononmk K4T 400W  a fost poziţionată în partea de jos-stânga, cu o umbrelă softbox 90 cm.

sigma 50mm art 50mm art

Uniformele purtate de soldaţii din garda cetăţii sunt austriece şi datează de la jumatatea secolului XVIII. Uniformele sunt specifice pentru fiecare grad al soldaţilor: comandanţi, infanterişti, artilerişti, toboşari sau cavalerie.

Echipament utilizat:

Fotografiile obținute: