Canon EOS 5D Mark IV – primele impresii de la 3 fotografi romani

Lansarea lui Canon EOS 5D Mark IV a fost asteptata de fanii si clientii F64 si Canon cu mare interes, primii dintre ei facand precomanda din vreme si primindu-l chiar pe 6 septembrie. Iar aici, pe blogul F64, am pregatit un articol cu toate detaliile despre el. Il puteti citi aici.
Trei dintre fotografii parteneri si prieteni, care si-au achizitionat deja noul aparat foto de la noi, au fost de acord sa isi impartaseasca primele impresii pentru blogul F64. Haideti sa citim impreuna cum li se pare:
Mihnea Ratte

https://www.facebook.com/MihneaRattePhotography/
Foto: Alex Barbulescu

De ce ai ales sa iti cumperi noul Canon EOS 5D MK IV?
Imi place mirosul de aparat nou!
Am fost utilizator de 5D Mk III, dar datorita ISO-ului si a vitezei am fost nevoit sa ma mut pe 1dx, moment in care nu am mai pus mana pe 5D, desi din cauza greutatii lui 1Dx imi cam venea.
In toti acesti ani de 1D, la destule evenimente imi doream un body mai mic, mai discret, mai putin zgomotos si am incercat in paralel sa utilizez Sony sau Fuji, dar autofocusul m-a dezamagit. Mi-am dat seama ca ceea ce vreau eu nu este inca pe piata. Toate acestea pana in momentul aparitiei lui 5D Mk IV.
Care sunt primele tale impresii despre el?
Este aparatul pe care il cautam in completarea lui 1Dx. Am tot ISO-ul de care am nevoie, autofocusul m-a lasat cu gura cascata in toate conditiile in care am apucat sa trag si am o tona de detalii in zonele intunecate. Cred ca dynamic range-ul este cel care m-a uimit cel mai tare, este altceva.
Cea mai utila functie din seria “as putea trai fara” este wi-fi. Sunt atat de multi clienti care se hotarasc la locatie ca ar vrea totusi un cadru sa posteze chiar acum, iar tot ce trebuie sa fac eu este sa scot telefonul din buzunar si sa predau cadrul. Te simti in 2016. Eram frustrat ca pe G7x Mk II-ul meu aveam functia asta iar pe 1DX Mk II pe care vroiam sa il cumpar nu aveam. Asta nu inseamna ca nu vreau sa upgradez si 1D-ul, dar pana atunci, simt ca voi fi tare multumit de ce imi ofera noul 5D.
Aici puteti vedea si cateva fotografii facute cu el deja.
Daniel Ceapa
daniel_ceapa_fotograf_2
Foto: Dan Malureanu

De ce ai ales sa iti cumperi noul Canon EOS 5D MK IV?
Cel mai important motiv, care a stat la baza acestei decizii, a fost nevoia de a schimba vechiul 5D Mark II, unde anumite neajunsuri faceau ca rezultatul final sa fie, pentru mine, usor nemultumitor.
Problema era ca imi doream un aparat care putea fi folosit atat la fotografia de moda, street fashion, cat si la evenimente. Canon 5DS (R), desi surprinzator la detalii, nu putea fi o solutie viabila pe partea de evenimente din cauza rezolutiei prea mari. Ar fi ingreunat prea mult procesul de prelucrare al imaginilor.
Canon 5D Mark III se arata solutia cea mai buna, insa, in acest caz, doream mai multa rezolutie, detalii, altfel spus, un senzor mai nou.
Care sunt primele tale impresii despre el?
Din pacate nu am avut ocazia sa il folosesc prea mult. Unul din motive fiind faptul ca nu exista inca suport pentru CR si nu puteam bloca pozele in aparat. Si nu, nu sunt fan softuri Canon, prefer sa mai astept putin.
Focusul este foarte bun, ISO este surprinzator chiar si la 32.000, imaginile putand fi folosite fara orobleme. Surprinzator, touch-ul este chiar util. Calitatea imaginilor este foarte placuta, atat ca lumina, culori, cat si ca detalii.
Per total, desi m-am jucat putin cu aparatul, imi pot da seama ca este perfect pentru ce am eu nevoie. Incerc sa fiu obiectiv, desi este cam greu sa compari Mark IV cu Mark II. Diferenta este mult prea mare. Ceea ce, pentru mine, este perfect.
Tiberiu Arsene
tiberiu_canon
Foto: Adrian Negoitescu

De ce ai ales sa iti cumperi noul Canon EOS 5D MK IV?
Am ales sa cumpar 5D Mark IV deoarece are cateva functii pe care le-am cautat foarte mult combinate in acelasi body. Ma interesa, in primul rand, backupul pe cel de-al doilea card, fiind foarte preocupat in acest sens. Aceasta funcție o gaseam la 5D mark III, dar el nu avea si Wi-Fi, aceasta functie fiind prezenta la 6D. Am zis sa astept Mark IV deoarece speram sa aiba aceste doua functii sub același body … si le are. Ma mai interesau punctele de focus si posibilitatea de a folosi valori ISO mari, eu avand un Canon Mark II inainte care nu statea excelent nici la focus si nici la valori ISO ridicate.
Care sunt primele tale impresii despre el?
Sunt foarte incantat de el la o prima vedere. Nu am apucat sa il testez foarte mult. La focus sta foarte bine, la iso la fel. Mai cautam la acest Mark IV un display de calitate, fiind satul de Mark II si tenta de albastru de pe display. Imi place meniul lui, e mult mai complex si mult mai personalizabil.
Pe partea de video, imi place motorul de autofocus care face treaba foarte buna, dar mi-ar fi placut foarte mult sa aiba 100 FPS la 1080p si zoom digital in timpul filmarii sau focus peak.
Daca si tu ti-ai cumparat de la noi noul Canon 5D MK IV, te asteptam in comentarii aici sau pe Facebook, sau pe pagina produsului, cu impresiile tale despre el 🙂 
[products ids= 125029696,125029702,125029712]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Offff….offffff….. marketing-ul asta. Cum scrie toata lumea de bine, cand apare un produs ce trebuie urgent vandut…. Chiar sa nu aiba nici un minus? 🙂 In rest doar de bine despre F64. Preturi ceva mai mari, dar sunteti beton.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.