Interviu: Horia Manolache despre proiectul "Print si Cersetor"

Horia Manolache este un fotograf roman care a plecat la San Francisco, s-a inscris la Academia de Arta si a reusit sa apara in toata presa nationala si internationala cu ultimul sau proiect de fotografie, Print si cersetor. Va invitam sa il descoperiti in interviul acordat blogului F64:
F64: Horia, spune-ne cate ceva despre omul si fotograful Horia Manolache 🙂
Horia: Om ca toti oamenii. Doar ca mai modest.
F64: Noi stim deja ca ai castigat multe premii in fotografie. Care sunt cele mai importante pentru tine?
Horia: Pana acum, pe langa premii, a fost important atunci cand in muzeul DeYoung din San Franciso fotografiile mele au fost alaturi de cele ale lui Ansel Adams, Dorothea Lange, Carleton Watkins, Eadweard Muybridge. Din 11 fotografi unul eram eu. O alta chestie importanta pentru mine este ca am ajuns la Geary 49 in galeria Corden Potts din San Francisco. In septembrie am avut deschiderea expozitiei si cred ca este cel mai mare pas pe care l-am facut pana acum.
F64: Proiectul tau a inceput ca o tema de scoala si avea alt scop inainte, este adevarat?
Horia: Da, vedeam proiectul “Print si cersetor” altfel. Ma gandeam la oameni celebri ca fiind homeless. Dupa cateva refuzuri, am inceput sa ma gandesc la varianta asta. Dar probabil ca o voi face si pe cealalta in viitor.
tammy
F64: Cum ai ales personajele si cat de greu ti-a fost sa le explici de ce ai vrea sa iti pozeze?
Horia: Vorbeam cu oamenii pe strada. Nu era greu, dar nici nu intrebam oameni care pareau din start a nu avea chef de vorba. Iti formezi un fler in a citi oamenii dupa o vreme.
F64: Ce echipamente foto ai folosit in cadrul proiectului tau?
Horia: Improvizatii, camere 4×5 pe film, camera digitala intr-un sfarsit pentru a nu mai chinui oamenii. Camera de format mare implica un efort prea mare pentru un “model” care abia se tine pe picioare. Daca este sa fac reclama, atunci Canon. Il folosesc de cand m-am apucat de fotografie. Ca lumini, blituri portabile declansate wireless, tot Canon.
F64: Care au fost cele mai mari provocari pentru tine din punct de vedere al realizarii fotografiilor?
Horia: Provocarea este sa nu renunti cand devine greu, sa tragi de tine. A trebuit sa astept dupa cineva trei saptamani. El locuia intr-o rulota construita de el si era usor sa-l localizez. Doar ca avea doua joburi si niciodata nu-l gaseam. Telefon nu avea, trebuia sa returnez costumul … Il asteptam cate sapte ore pe zi, zi de zi. Sotia mea mai venea cu mine, era insarcinata in opt luni si cred ca pentru ea era cel mai greu.
F64: Ce recomandari ai pentru fotografii care isi doresc sa surprinda oameni simpli si sa transmita, in acelasi timp, povestile lor?
Horia: Sa nu se gandeasca la ce aparat sau ce echipamente le trebuie. Sa se duca pe strazi, sa se duca in casele oamenilor, sa vorbeasca cu ei.


Pe Horia il puteti urmari pe pagina lui de Facebook aici 🙂

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.