F64 găzduiește în perioada 13-22 septembrie Back to Photo School cu Sony, eveniment în cadrul căruia vă invităm la 4 prezentări gratuite, începând cu ora 19, după cum urmează:

  • 13 septembrie: Alin Popescu – Povești cu și despre obiective
  • 15 septembrie: Marcel Cristocea – Tips & tricks în fotografia de studio
  • 20 septembrie: Mirela Momanu – Fotografia de stradă: ipostaze urbane din Portugalia
  • 22 septembrie: Miluță Flueraș – Fotografia de concert

Atenție!

Înscrierile se fac pe bază de formular pentru fiecare prezentare în parte iar locurile sunt limitate. Află mai multe detalii AICI.

Nu te impacienta totuși dacă nu prinzi un loc în sală, vom transmite live prezentările pe canalul de Youtube F64, așa că rămâi cu ochii pe noi.

sony

13 septembrie: Alin Popescu – Povești cu și despre obiectivele Sony

Dacă anul trecut v-a povestit în cadrul Zilelor Sony despre fotografia de nuntă cu mirrorless, anul acesta vom trece în revistă, alături de el, acele calități impresionante care fac ca obiectivele Sony să exceleze, indiferent de tipul de fotografie abordat. Totul va fi însoțit de exemple pe măsură și posibilitatea de a pune orice fel de întrebare unui utilizator cu experiență, prin mâna căruia a trecut aproape toata gama de lentile Sony.

Pasionat de pictură încă de mic, Alin a descoperit în 2003 o altă formă de exprimare artistică: fotografia. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale cu peisajele sale, dar cel mai mult a câștigat inimile familiilor și prietenilor celor pe care i-a fotografiat în momentele cele mai frumoase ale vieții lor. Nu îi place să vorbească prea mult despre el, ci lasă imaginile să-i spună povestea. Dacă totuși vrei să descoperi mai multe despre el, găsești aici suficiente informații.

15 septembrie: Marcel Cristocea – Fotografia de studio cu Sony

Pe Marcel Cristocea l-ați citit destul de des (în ultima vreme) pe blogul F64, iar pe 15 septembrie aveți ocazia să îl cunoașteți în persoană. Prezentarea sa se va baza pe fotografia în diverse locații, cu lumini de studio și echipamente Sony din seria A7. Veți trece în revistă atât scheme de lumină, cât și moduri de utilizare creativă a acesteia și, bineînțeles, plusuri și minusuri ale echipamentelor Sony.

De mic copil, lui Marcel îi plăcea să viseze cu ochii deschiși și sa-și imagineze tot felul de lucruri pe care ar fi vrut să le deseneze sau să le exprime într-un alt fel. Din păcate nu are talent la desen :), ne-a spus el, însă  din momentul în care a folosit pentru prima dată o cameră foto și-a dat seama că este soluția ideală pentru a-și exprima partea creativă. Găsești un interviu mai detaliat cu el, aici.

20 septembrie: Mirela Momanu – Despre fotografia de stradă și Sony RX

Fotografia de stradă este genul fotografic în care Mirela Momanu s-a regăsit și prin care se exprimă cel mai bine creativ. Scene inedite, povești urbane, stări și momente de atmosferă, jocuri abstracte, pe toate le întâlnim în fotografiile ei. Pe 20 septembrie povestim alături de ea despre compactele Sony și fotografia de stradă, neuitând bineînțeles de o serie de tips & tricks pentru imagini de stradă de impact.

Mirela Momanu este membră a unor grupuri internaționale de fotografie de stradă și curator al site-ului de fotografie 1x (www.1x.com). A primit numeroase premii la concursuri internaționale de fotografie și a expus atât în țară, cât și în străinătate. Este co-fondator a grupului de fotografie de stradă PhotoTeam și co-fondator al grupului internațional de fotografie On SPOT. De asemenea, este Președintele Asociației Exposure (ONG) și co-fondator Bucharest Photo Week.

Fotografii semnate Mirela Momanu se pot găsi aici.

22 septembrie: Miluță Flueraș – Low light sau fotografia de concert cu Sony

Dacă spunem fotografie de concert, spunem cu siguranță și Miluță Flueraș. Și ne aducem aminte, cu drag, de ebook-ul de fotografie de concert pe care l-a realizat împreună cu echipa F64. Îl puteți descărca de aici.

Fotografia de concert presupune experiențe de tot felul. Unele pline de adrenalină – ai doar 10 minute la dispoziție, alături de o armată de alți fotografi înghesuiți în cei câțiva metri pătrați dintre scenă și public, timp în care trebuie să-ți iasă măcar câteva imagini cu care nici să nu-ți fie rușine, nici să nu treci neobservat. Altele relaxate, cu spațiu din belșug, cu public îngăduitor și oameni de ordine complet dezinteresați de preocupările tale. Săli pline, săli aproape pustii, artiști pasionați, public „incendiar”, sunet asurzitor sau dimpotrivă – atâta liniște încât îți e rușine să deranjezi cu click-urile tale… Despre toate acestea și multe altele, povestim pe 22 septembrie.

Miluță Flueraș a absolvit cursurile de master ale Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) și este fotograf de concert freelancer. În cei peste opt ani de activitate în presă, în portofoliul artiștilor fotografiați se găsesc nume precum Bon Jovi, AC/DC, Metallica, Guns `n Roses, Red Hot Chili Peppers, Roger Waters, Depeche Mode precum și mulți artiști din scena underground. Mai multe aici.

Pentru întrebări sau nelămuriri, așteptăm mesajele voastre la adresa seminarii@f64studio.ro sau la 021 270 00 34.

S-a sunat de intrare, așa că hai la F64 să te bucuri de prezentările gratuite din cadrul evenimentului Back to Photo School!