Tu ce ghiozdan de fotograf ai?

Postat de: F64 F64

Dacă tot vine școala și ne pregătim ghiozdanele, am întrebat o serie de fotografi din România despre ghiozdanul lor de fotograf.

Am vrut să știm ce conține sau care este setup-ul care  funcționează pentru ei, mai ales că vorbim de genuri fotografice diverse, cum ar fi: fotografia de natură, fotografia de stradă, fotografia de eveniment, fotografia de portret și fashion, fotografia de sport și acțiune, fotografia de studio, cea de călătorie sau chiar fotografia cu telefonul mobil.

Haide să împreună aflăm răspunsurile lor:

Dorin Bofan

Când merg cu cortul în ture de până la o săptămână, folosesc un rucsac de 50l în care intră totul: haine, mâncare, cort, saltea, sac de dormit, multe alte mărunțișuri și echipamentul foto. Mai precis, am un Canon 650d și două obiective, Sigma 17-50 f/2.8 și Canon 70-200 f/4, care sunt protejate de o geantă mică Lowepro. Agățat de rucsac este și trepiedul. Când merg în ture de-o zi, lucrurile sunt mult mai simple și mă bazez pe un rucsac Lowepro de 15l în care intră aparatul cu cele două obiective, apă, ceva de mâncare, o jachetă impermeabilă, o căciulă și o pereche de mănuși. La nevoie, îndes jacheta de puf și laptopul.

Sorin Onișor

Toată lumea știe că în ghiozdanul meu este rege Canon, acum modelul 5D mark III. Dar le-am păstrat pe toate cele vechi, pentru muzeul postum Sorin Onișor 🙂 20D, 40D, 60D și 6D. Am și obiective preferate: 8-15mm fisheye, 20mm/1,4, 16-35mm/2,8, 50mm/1,4, 70-200mm/4 și 105mm/2,8.

Vlad Eftenie