Fotografia auto – o provocare cu Canon 50mm f 1.4 și 28mm f 2.8

Fac fotografie auto de peste 5 ani de zile, iar preferatele mele sunt aparatele Canon. Cum mersul prin țară în teste este în fapt o muncă destul de dinamică, prefer un DSLR mai ușor de la Canon, și anume, 650D. La acesta și la obiectivul pe care îl folosesc de obicei, am mai adăugat încă două obiective de la F64, produse de Canon, respectiv 50mm f/1.4 și 28mm f/2.8.
Fotografia auto este destul de complicată, în primul rând trebuie să ții cont de încadrare, iar cum mașina nu este un subiect destul de mic, trebuie găsit în primul rând un decor interesant. Întrucât avem o relație bună cu producătorii de camioane, am decis să facem un proiect… mare, fotografierea unui camion Renault Trucks de 520 CP și 42 de tone.
La acesta s-a mai adăugat un produs franțuzesc, un Renault Megane GTLine, cel mai performant model compact al noii generații de Megane până la apariția RS-ului. Proiectul nostru a constat într-un test la dublu pentru autoreport.ro și truckandvan.ro pe traseul București-Rucăr-Bran-Brașov.
fotografia auto
Am avut un drum de peste 6 ore de condus camion și mașină, dar și ocazii perfecte pentru a crea fotografii interesante.
Este destul de dificil să încadrezi un camion de peste 14 metri în mișcare, de aceea am avut nevoie de ajutoare și o coordonare perfectă, mai ales la cadrele trase pe autostradă, acolo unde 2 vehicule trebuie să se miște în paralel. La acest tip de poze, stabilizatorul obiectivului, dar și funcția autofocus ajută foarte mult, mai ales că vorbim despre 2 mașini care se mișcă cu o viteză de 80 km pe oră în paralel.
La cadrele statice, provocarea este și mai mare, deoarece avem nevoie de cadre curate (aici ne referim atât la lipsa gunoaielor, cât și a altor mașini de la mărci concurente). Dacă un obiect mic este destul de ușor de așezat în bătaia soarelui pentru o fotografie bună, la o mașină situația se complică. La un camion de 42 de tone, misiunea devine aproape imposibilă. Obiectivul de 50mm f/1.4 a fost cel mai des folosit de noi. Având parte de o zi insorită, ISO a variat între 100 și 200.


Un articol și fotografii de Gabriel Mistodie.

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Eu aș vrea să văd fotografiile făcute de cei care comentează pe aici. Nu de alta, dar Canon 5D markIV era criticat de un videograf de nunți :))

  • A fotografiat auto. Asa, si?

  • Nici galeria cu fotografiile de pe autostrada (amintit in articol) nu le gasesc…

  • @ Mihai, mi-ai luat-o inainte…:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.