Nikon lansează super-teleobiective cu zoom echipate cu noul motor pas cu pas AF-P

Nikon îşi actualizează portofoliul de obiective NIKKOR în format DX cu două super-teleobiective cu zoom uşoare: AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR şi AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED.
Fiind rapide, silenţioase şi precise, aceste obiective oferă o modalitate deosebită de a explora avantajele creative ale telefotografiei. Indiferent dacă fotografiaţi subiecte aflate la distanţă, realizaţi fotografii de călătorie sau imagini din natura sălbatică, la nivel de amator, versatila plajă focală de 70-300 mm vă apropie cu uşurinţă de locul acţiunii.
Un element din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) din fiecare obiectiv oferă imagini în culori intense, cu detalii precise şi contrast reprodus perfect. Ambele obiective dispun de noul motor pas cu pas AF-P de la Nikon, care este foarte silenţios şi le face ideale atât pentru înregistrarea materialelor video, cât şi a imaginilor statice.
Obiectivul AF-P DX NIKKOR 70-300mm ED VR dispune de tehnologia de reducere a vibraţiilor de la Nikon, pentru imagini clare, fără efect de estompare, chiar şi atunci când se fotografiază la extrema intervalului de telefotografie. Ambele obiective se mândresc cu marele avantaj al dimensiunii: graţie construcţiei compacte, acestea sunt uşor de transportat şi asigură o manevrare echilibrată când se utilizează cu aparate foto DSLR mai mici de la Nikon, destinate publicului larg*.
Jordi Brinkman, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Noile obiective AF-P NIKKOR de 70-300 mm sunt instrumente ideale pentru fotografii care doresc să îşi încerce îndemânarea la telefotografie. Obiectivele au o greutate scăzută, graţie designului eficientizat şi sunt primele teleobiective echipate cu motorul de focalizare AF-P de la Nikon.”

Motor pas cu pas

Motorul pas cu pas de la Nikon asigură o focalizare automată cursivă şi rapidă. Când acţionaţi zoomul pentru a vă apropia de subiecte, acestea sunt focalizate rapid şi uşor. Când înregistraţi segmente video, motorul vă permite să treceţi cursiv focalizarea de la un subiect la altul, fără să se audă practic niciun zgomot de acţionare, asigurându-vă că filmele nu vor fi afectate de sunetul obiectivului care focalizează.

Control simplificat, construcţie uşoară

Ambele super-teleobiective le oferă utilizatorilor neiniţiaţi un mod mai intuitiv de a fotografia. Utilizatorii pot comuta între focalizarea automată şi focalizarea manuală utilizând meniul aparatului foto**. Nefiind niciun comutator pe corpul obiectivului, nu există nicio şansă de modificare accidentală a setărilor în momentul în care fotografiaţi. Aceste obiective vă permit, de asemenea, să purtaţi un bagaj uşor. AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED cântăreşte numai 400 g, în timp ce AF-P DX NIKKOR 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR cântăreşte 415 g.
*Acest obiectiv este compatibil cu aparatele foto din seria D3000, începând cu D3300, cu aparatele foto din seria D5000, începând cu D5200 şi cu aparatele foto din seria D7000, începând cu D7100. De asemenea, este compatibil şi D500. Reţineţi că aparatele foto compatibile pot necesita o actualizare de firmware.
**Lucru valabil numai pentru aparatele foto din seria D3000, începând cu D3300 şi aparatele foto din seria D5000, începând cu D5200. Aparatele foto compatibile pot necesita o actualizare de firmware.
[products ids=125029572]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.