Interviu cu Sven Van Driessche: Romanian Polaroid Photographers

Postat de: F64 F64

 Frumusețea unui Polaroid este magie și hazard

Interviu de Ioana Cristina Casapu, Romanian Polaroid Photographers

Sven Van Driessche este un fotograf belgian și unul dintre invitații străini ai expoziției Emotion In Motion, realizate de Romanian Polaroid Photographers la București. Lucrările sale au fost publicate în presa internațională, dar și în calendarul POLADARIUM. La Emotion In Motion, între 15-22 august 2016, la Kube Musette, Sven va expune o selecție de Polaroide cu nuduri, realizate în călătoriile sale în România.

# Povestește-ne despre background-ul tău în fotografia instant, Sven.

Am lucrat majoritatea timpului cu filme și camere analog. Am devenit interesat de Polaroid atunci când compania a decis să înceteze producția de film. Am început să folosesc Impossible film, dar mai păstrez și câteva cartușe de film Polaroid original.

#Care este motivația ta artistică?

Încerc de fiecare dată să găsesc o frumusețe realistă în munca mea. Să privești polaroidele mele nu implică un mare efort vizual. What you see is what you get. Încerc doar să obțin o imagine frumoasă în care fiecare detaliu contribuie la atmosfera de ansamblu. Fiecare fotografie Polaroid pe care o faci este unică în intensitate a culorii și atmosferă. Fiecare detaliu trebuie să exprime perfect un lucru. Uneori pregătirea și scenografia durează mult până când poți obține cu exactitate imaginea mental pe hârtie.