Tura foto din Delta Văcărești – impresii și imagini

Delta Văcărești reprezintă un loc bun de antrenament vizual, practică și inspirație pentru fotografi. Pornind de la acest gând, pe 13 și 14 iulie, am pregătit o tură foto dedicată, alături de Dragoș Stoica.
Entuziasmul a fost pe măsură, astfel că 80 de pasionați s-au înscris pentru tură în mai puțin de 2 ore. Pe lângă tips & tricks-urile pe care Dragoș le-a oferit, pasionații de fotografie au putut testa și o serie de obiective pentru fotografia de natură și wildlife, subiectele fotografice fiind variate în delta dintre blocuri: libelule, perdeaua de trestie, pâlcuri de sălcii şi răchite sau trunchiuri contorsionate, păsări de tot felul, detalii abstracte din natură, un apus superb șamd.
Curioși de cum s-au desfășurat lucrurile și de rezultatele fotografice? Atunci haide să vedem imaginile și câteva testimoniale de la fața locului, însoțite și de un clip video de making of.


„Căldură mare și pe termometru, și la sol. Să pleci din casă la ora 18 echivalează cu o sinucidere conștientă. Pârjol în toată regula. Daca ai însă o tură foto în Delta Văcărești programată la acea ora, este imposibil să spui pas. Îți iei frumos echipamentul în spate, spui o rugăciune, îți arunci în rucsac doi litri de apă, și pleci.

În linii mari cam așa a început tura foto organizată de F64 împreună cu Dragoș Stoica. Nu am fost singurul prezent, aproximativ 20 de pasionați care nu au ținut cont de caniculă au fost prezenți.

F64 a pus la dispozitie câteva obiective Sigma 150-600mm, numai bune pentru wildlife, atât cât să prinzi în vizor păsăretul care își face veacul prin Parcul Natural Văcărești.Din păcate nu am reușit să prind unul, m-am limitat la echipamentul pe care îl am, un 70-200mm f/4 pe un body Nikon D7200, insuficient însă pentru a fotografia păsările care leneveau pe lac.

Fiind mult prea departe de mine și fără nicio șansă să mă pot apropia de ele, m-am adaptat: libelulele erau din belșug, până la urmă și libelula este o zburătoare destul de spectaculoasă.

Am așteptat și asfințitul cu soarele leneș care se pierde printre blocurile de la Asmitia Garden. Dacă aveți drum prin zona Vitan colț cu Hotel Rin, vă recomand să zăboviți un asfințit acolo, garantez că nu o să regretați.” (Marius Burda – fotograf participant)

Tipic fotografiei de natură, am folosit în special obiectivul super tele Sigma 150-600mm, pe diferite monturi, fiind unul dintre cele mai noi modele, la un pret accesibil. Pe tot parcursul turei foto, obiectivele s-au comportat exemplar, fără erori de focus, cu imagini clare, bokeh plăcut, dat fiind și faptul că peisajul Deltei Văcărești este fotogenic atât în focus, cât și în out of focus.” (Răfăilă Gheorghiță – Product Manager)
De la Canon am ales în primul rând 100-400-le, un obiectiv foarte versatil ca focală, cu destulă apropiere dar care păstrează o greutate redusă. De asemenea, am avut și un Canon 70-200mm f/2.8 IS II, unul dintre cele mai bune zoom-uri ale lor. Foarte rapid ca viteză de focalizare și foarte luminos, având diafragma 2.8. De asemenea, faptul că focala pleacă de la 70mm permite încadrări puțin mai largi, în care se poate observa mai bine și mediul înconjurător, spre deosebire de celelalte obiective aduse la test.” (Andrei Ciobotea – Consultant Vânzări)

“Cum să nu fie fain să faci ture foto în “Delta Văcărești”, cu oameni voioși, simpatici, pasionați de fotografie și alături de baieții șucari de la F64, care ne-au mai adus și jucării la locul cu pricina? Deși am îndurat un soare arzător în ambele zile, iar acum ma uit cu jind afară că au fost 2-3 zile cu norișori pufoși ce sigur ar fi contribuit la niște apusuri mai faine pe deltă, tura a meritat din plin. Ne-am distrat cu libelulele, oamenii s-au mai familiarizat cu zona și toată lumea e de acord că trebuie investit în ea, am așteptat să se culce soarele între blocurile Asmita și ne-am convins că păsăretul niciodată nu e prea aproape și nicio focală nu e prea mare :). Aștept cu interes alte plimbări și distracții !” (Dragoș Stoica – ghidul foto al turei)


Evenimentul a făcut parte din campania F64 “Vezi natura cu alți ochi” iar participarea a fost gratuită.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.