Despre LG 360Cam cu Victoria Giorgiana

In acest articol vei afla alaturi de Victoria Georgiana de ce este in stare camera LG 360Cam, cum sa obtii imagini 360 reusite, trucuri de editare si ce device-uri sunt acceptate pe Facebook. Interesant, nu?

Anul trecut video-urile de tip 360 au explodat, insa pionierii acestora pentru a le introduce catre publicul larg au fost cei de la Facebook si Youtube, datorita cererii mari de continut VR.
Companiile producatoare de device-uri smart au inteles rapid care era potentialul acestor 360 si au lansat astfel device-uri capabile sa filmeze la 360 si, mai ales, care sa poata realiza o imagine dintr-o singura declansare. Photoshop-ul se pricepe si el destul de bine sa editeze imagini 360, asa ca pasionatii au destule optiuni la dispozitie.

Cu ce device-uri poti face poze/ video-uri 360?
Piata dispune de cateva modele de astfel de camere: LG 360Cam, Ricoh Theta S, Giroptic 360Cam, Samsung Gear 360, IC Realtech Allie, 360Fly, Panono, toate acceptate de Facebook. Poti folosi si telefoane precum iPhone, Galaxy S5 sau modele mai noi, Note 3 sau modele mai noi, dar si Ipad-uri.
Daca vorbim de aplicatii, poti incerca Street View, Google Camera, Cardboard Camera sau Theta S. Facebook nu se lasa mai prejos si planuiesc implementarea unei camere 360 – Facebook Surround 360.
LG 360 Cam este prima camera lansata catre publicul larg.
Review LG 360Cam – cea mai ieftina camera 360 de pe piata locala
Initial lansata ca si accesoriu pentru LG G5, LG 360Cam este si un device independent de marca LG, putandu-se conecta la aproape orice model de smartphone cu Android sau iOS. Este cea mai la indemana solutie pentru surprinderea unor cadre 360 unice, iar pretul este foarte bun (doar 1.100 lei la F64). Este usor de folosit si de setat si poate produce si continut VR.
Review video LG 360Cam:

Design
LG 360Cam este usor in greutate (97 grame), dar si usor manevrabil, semanand mult cu un microfon. Este recomandata utilizarea lui impreuna cu un trepied. Corpul din plastic are un finisaj metalic, iar marginea din cauciuc, lucru care ofera o priza mai buna. Butonul declansator este situat astfel incat sa il poti apasa usor cu o singura mana. Dispune de LED-ul ce indica daca este pornit, daca filmeaza si te atentioneaza cand bateria este aproape consumata. Tot aici gasesti si modul de fotografiere, 360 sau 180 de grade, mod ce poate fi setat din aplicatia mobile.
Device-ul are doi senzori ce fotografiaza in directii opuse si care impreuna reusesc sa capteze imagini complete de 360.
In partea de jos, vei gasi mount-ul pentru trepied, slot-ul pentru cardul de memorie microSD de pana la 1TB si cablul de alimentare si tranfer USB de tip C.

Camera foto/video
Ambele obiective sunt de tipul fish-eye, cu rezolutie de 13MP, ce pot captura doua imagini de 206 de grade, ca apoi sa ne combine intr-o imagine sau un video de 360 de grade.
Efectul de suprapunere este vizibil in zonele din dreptul marginilor si de sub camera. Deci sugerez ca subiectul vostru sa fie cat mai departe de aceste zone. Poti seta obiectivul principal din aplicatie.
Fiind printre primele device-uri lansate, calitatea imaginilor nu este extraordinara. Daca doriti poze si video-uri 360 profesionale, va trebui sa investiti mai multi bani pentru aceasta.
Device-ul are o memorie interna de 4GB, deci recomand neaparat un card de memorie, iar pentru un tranfer de date rapid, cititorul de carduri. Cele 3 microfoane permit inregistrarea sunetelor surround, insa nu de o calitate prea buna.
Bateria de 1.200 mAh poate filma pana la 70 minute de video!

Aplicatie
Aplicatia 360Cam Manager este foarte simplu de utilizat. Poti declansa de la distanta, poti copia imaginile de pe smartphone pentru a le distribui pe retele de socializare, poti modifica unghiul 360 sau 180, poti seta obiectivul principal pe care doresti sa il folosesti si cel mai important, poti vedea daca filmeaza sau pozeaza. Dispune de Bluetooth si WiFi, insa aceste functii nu pot fi folosite simultan.
Utilizarea imaginilor
Imaginile pot fi incaarcate cu usurinta pe Facebook sau le puteti distribui si pe alte canale cu ajutorul unor programe speciale. Cu video-urile insa, am avut succes cu incarcarea lor pe Facebook, dar nu si pe Youtube.
Editare imagini
Imaginile 360 pot fi editate cu programe speciale precum Photoshop, iar filmarile cu After Effects.
Facebook citeste datele Exif ale imaginii si isi da seama daca a fost modificata. Pentru editarea lor, aveti doua optiuni:

  1. Editati poza ca apoi sa o salvati cu Save, nu Save As sau Save for Web. Asigurati-va ca layerele adaugate sunt flatten pentru ca Facebook sa vada imaginea ca fiind cea originala.
  2. Creati o imagine 360 in Photoshop (recomand plug-in-ul Flexify 2) si salvati-o ca pe orice alta imagine. Dimensiunile sa fie de 5560×2830. Apoi editati datele Exif ca Facebook sa creada ca poza a fost facuta cu o camera 360.

Recomandari pentru imagini 360 reusite si un review complet, gasiti aici.
[products ids=125027797]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Creativity of this site is really superb thanks for this cool post..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.