Canon 18-135mm în teste

Ne-am împrietenit cu un obiectiv Canon 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM, pe care mai mulți dintre membrii Exposure au avut ocazia să-l testeze de-a lungul timpului, și, mulțumiți fiind, nu am ezitat să ne spunem părerea, aici, pe blogul F64.
Ce poți fotografia cu acest obiectiv?
Aproape orice. Vorbim despre un all-around, astfel că obiectivul îți permite să fotografiezi de la peisaje sau fotografii de stradă până la potrete, close-up-uri etc. Lista este lungă și curprinde cam toate genurile de fotografie.
Noi l-am testat în special pentru imagini de stradă și puțin pentru peisaje, într-o scurtă plimbare la poalele Pietrei Craiului.
Obiectivul acesta e perfect când nu ai chef sau nu poți căra o trusă întreagă. La 18mm prinzi peisaje largi sau cadre de stradă de ansamblu, fără probleme, iar la 135mm poți fotografia de la distanță și să obții o separare bună a subiectului de fundal.
Obiectivul are sistem de stabilizare încorporat și motor de focalizare în drepte, lucru care facilitează focalizarea automată în timpul filmării.

Iată specificațiile tehnice de bază:

  • Distanță focală de 18-135mm
  • Deschiderea maximă a diafragmei: f/3.5-5.6
  • Sistem de stabilizare a imaginii
  • Motor cu focalizare în trepte STM
  • Obiectiv dedicat aparatelor DSLR Canon cu senzor APS-C (incompatibil FF)
  • Diametru filtru de 67mm
  • Distanță minimă de focalizare de 39cm

Am simțit uneori că obiectivul virează culorile spre o nuanțe mai reci, însă acest lucru poate fi combătut ușor prin mutarea balansului de alb de pe modul Automat pe modul Cloudy.
Căpătul tele al obiectivului s-a dovedit foarte util în fotografierea subiectelor de la distanță. De asemenea,stabilizatorul de imagine ajută destul de mult în această situație. Se recomandă în general ca timpul de expunere să fie de cel puțin 1/distanță focală în formatul 35mm. Adică la 100mm, timpul de expunere ar trebui să fie de minim 1/160s pentru fotografii clare. Stabilizatorul de imagine ne ajută să capturăm imagini nemișcate chiar și cu un timp de 1/50s de exemplu, la aceeași distanță focală.

Din testele și fotografiile realizate, Canon 18-135mm ni se pare un obiectiv extrem de versatil, pe care te poți baza cu încredere în diversele situații de fotografiere. Ar trebui să fie nelipsit în vacanțe și călătorii sau pe stradă, dacă fotografiezi cu un DSLR.
Bile albe

  •  raport bun preț/calitate
  •  stabilizatorul de imagine este foarte util, mai ales când fotografiezi la capătul tele
  •  motorul de focalizare STM ajută la obținerea unor treceri line atunci când se schimbă planul de focalizare în timpul filmărilor
  • versatilitate – poate fi folosit pentru foarte multe situații de fotografiere
  • all in one (focală potrivită și pentru cadre largi, și pentru close-up)

Bile negre

  • culorile par să vireze spre nunațe mai reci
  • lipsa din pachet a parasolarului, dar acesta poate fi achiziționat separat

Un material și fotografii de Asociația Exposure, Cristina Țintă și Andrei Ioana.
[products ids=1049796,101774]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.