Festivalul International de Teatru Sibiu 2016 cu Sigma 105mm Macro

Când arta întâlnește tehnologia sau cum să fotografiezi Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2016 cu un obiectiv macro.
Ediția cu numărul 23 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și-a deschis porțile anul acesta între 10 și 19 iunie spre bucuria celor mici, al celor mari, dar și al turiștilor. Spectacole de teatru, dansuri, acrobații, jocuri de culori și de lumini, focuri de artificii și multe alte numere interesante.

Ca fotograf, fie amator sau profesionist ai tendința să abordezi un asemenea spectacol stradal din 2 perspective, fie folosesc un obiectiv super-zoom (spre exemplu Tamron 18-270mm pentru a surprinde o plajă largă de distanțe focale și diferite perspective, fie o combinație 24-70mm cu 70-200mm pentru a surprinde și cadre largi, dar și a obține portrete cu un fundal estompat.

Dar ce te faci când ai în geantă doar un obiectiv fix cu funcție macro, cum este Sigma 105mm Macro? Cum îl folosești în avantajul tău ? Cum te descurci la un festival cu spectacole stradale unde lumina se schimbă foarte rapid pe distanțe scurte și cum o poți folosi în avantajul tău?
Începând cu partea de construcție aș dori să subliniez grijă celor de la Sigma pentru optică lor prin faptul că fiecare sau aproape fiecare obiectiv vine într-un toc (pouch) din material textil având un burete în interior.
Un obicei pe care Canon sau Nikon îl practică doar cu obiectivele mai scumpe. De asemeni, obiectivul vine în pachet și cu 2 parasolare (unul pentru senzor Full-Frame, iar altul pentru APS-C), un aspect pe care cei de la Canon îl neglijează la obiectivele non-L.

Obiectivul este foarte bine construit, cu finisaje premium și cu un plastic de calitate. Într-un cuvânt, cei de la Sigma l-au construit să reziste. Un pachet care are un raport calitate-preț excelent dacă e să îl comparăm cu principalii competitori (Tamron 90mm f2.8 / Canon 100mm f2.8 USM / Canon 100mm f2.8 L IS USM).
Este un obiectiv care poate fi utilizat atât pe camere Full-Frame, dar și pe cele cu senzor APS-C (echivalentul a 160mm pe senzorul crop de la Canon).
Sistemul de focalizare HSM (Hypersonic Motor) cu inel se comportă foarte bine, este precis, rapid și constant.

Dispune de 2 moduri de stabilizare OS 1/ OS 2. Cei de la Sigma spun că aceste două moduri oferă posibilitatea fotografierii cu până la patru trepte de expunere, fără a utiliza un trepied, comparativ cu cele fără stabilizare.
Nu sunt în măsură să va explic în termeni tehnici în ce se pot traduce aceste 2 moduri de stabilizare, dar ce va pot spune este că am reușit să fotografiez din mân[ cu acest obiectiv la timpi de expunere de 1/30 cu rezultate perfect utilizabile. De asemeni se comportă admirabil și la valori ISO ridicate.
De asemenea, poate fi utilizat cu succes și în fotografia de produs sau de nuntă unde capacitățile sale macro, dar și luminozitate mare, îl fac foarte util în reproducerea de detalii sau chiar în fotografierea obiectelor la scară reală (inele, mărturii, papion etc.).

De asemenea, datorită capacității de a estompa fundalul (bokeh-ului foarte plăcut), îl recomand în fotografia de portret și de beauty.
Un material și fotografii de: Silviu Vasilescu.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Cum se comporta acest obiectiv montat pe Nikon D7100 ? Va multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.