Cu Elinchrom Quadra la Enisala

Așa cum vă povesteam și în primul articolul din această serie, sunt un mare pasionat de armuri, de costume medievale și antice. Pentru cei care nu au vizionat primul articol, îl găsiți aici.
De data aceasta, am mers la cetatea Enisala pentru a realiza această ședință. Pentru mine era prima dată când vizitam această locație, deși îmi doream de foarte mult timp să o vizitez.  Trebuie să recunosc, este un loc deosebit. Peisajul este extraordinar și am avut mare noroc de vreme frumoasă și nori pe cer.
Am plecat pregătiți, cu toate bateriile pline, sistemul Elinchrom Quadra încărcat și un generator Vagabond Mini de la Paul C buff, plus încă un acumulator și un Octobox Rotalux Deep Octa 70cm.
În continuare vreau să vă prezint fotografiile realizate și setup-uri de lumini folosite.
Pentru cadrul următor am folosit soarele pe post de lumină de contur și un Deep octa de 70cm pe post de lumină principală.
Enisala

În următoarea fotografie am folosit soarele din partea stângă a modelului și lumina principală din partea dreaptă așa cum puteți observa în diagrama de mai jos.
cristocea
Elinchrom Quadra
Pentru următoarele fotografii am poziționat lumina în lateral, pentru a avea un efect mai dramatic.
elinchrom

Am fost inspirat de peisajul minunat de la cetate și am realizat o serie de fotografii folosind sursa de lumină poziționată central și deasupra camerei.
schema lumini

În continuare vă invit să vizionați alte câteva fotografii realizate la această ședință foto:

La final, aș vrea să mulțumesc: membrilor Asociației Culturale Tomis pentru participarea la acest proiect, prietenului meu, Răzvan Sandu, Oanei Ciupitu și Ancăi Firulescu pentru ajutorul acordat în timpul ședințelor foto.
Ce am învățat la această ședință foto:

  • Este important să aveți acumulatori de rezervă. În cazul acesta Sistemul Vagabond Mini și-a făcut treaba excelent.
  • Sistemul Elinchrom Quadra îți permite să-l încarci și să realizezi poze în același timp.
  • Când fotografiezi mai multe persoane, este folositor să ai un asistent, să te ajute cu luminile.
  • Nu uitați să vă distrați, pentru mine este important ca la ședințele foto pe care le realizez lumea să se simtă bine.
  • Încercați cât mai multe lucruri, chiar dacă multe din ele nu ies așa cum vă doriți, doar din greșeli învățăm.

Echipament utilizat: Elinchrom Quadra, Octobox Rotalux Deep Octa 70cm, Canon 6D, Canon EF 17-40mm și Canon EF 85mm.
Mai jos, poți vedea și un scurt clip de making of de la această ședință foto:


[products ids=125022261,1038504]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.