S-a dat startul pentru Sony World Photography Awards 2017

  • Cea mai mare competiție de fotografie din lume ajunge la a zecea ediție
  • Noi categorii la competițiile Professional, Open și Youth
  • Începe cursa pentru stabilirea celui mai bun fotograf român

“Avem misiunea de a provoca fotografii să-și descopere limitele creative în următorii ani”Scott Gray, CEO, World Photography Organisation
De ieri, 1 iunie, au început înscrierile pentru Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, organizată de World Photography Organisation și care în 2017 va aniversa cea de-a zecea ediție.
Pe lângă competițiile Professional, Open, Youth și Student Focus, o altă miză este identificarea celui mai bun fotograf din România.
Sony World Photography Awards identifică în fiecare an cele mai bune fotografii din lume. Competiția se adresează tuturor fotografilor și reprezintă o voce autoritară  în industria fotografică, putând modela carierele fotografilor câștigători și ale finaliștilor. În fiecare an, competiția atrage artiști consacrați și tineri talentați, prezentând unei audiențe globale cele mai bune fotografii din lume realizate în ultimele 12 luni.
“Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf” Cristina Venedict, câștigătoare a premiului Romania National Award în 2016
“Câștigarea premiului la categoria Portret mi-a schimbat viața! Pe plan profesional, premiul m-a ajutat decisiv să-mi lansez cariera” – Sophie Gamand, câștigătoare la categoria Professional Portrait în 2015
“Premiul a atras mai multă atenție asupra lucrărilor mele, iar din acel moment am început să primesc mai multe propuneri de colaborare și oportunități profesionale” – Kylli Sparre, câștigătoare la categoria Open Enhanced în 2014
“Premiul mi-a schimbat viața și dincolo de nivelul ridicat de vizibilitate mi-a oferit oportunitatea de a crea relații solide de prietenie și colaborări profesionale, pe care în mod normal nu le-aș fi obținut” Andrea Roseate, locul 3 la categoria Professional Candid în 2016 și câștigătoarea premiului național în Italia, în 2015  
Înscrierea în concurs este gratuită, iar fotografii amatori și profesioniști pot aplica accesând următorul link: www.worldphoto.org la oricare din cele patru concursuri: Professional; Open; Youth și Student Focus. Noul website le oferă fotografilor câștigători o expunere mai bună și dispune de un proces de înscriere simplificat.
Înscrierile pentru premiul național – Romania National Award – se realizează prin selectarea automată a participanților cu naționalitate română înscriși la oricare din cele zece categorii Open.
Pentru ediția din 2017 vor fi incluse noi categorii în toate competițiile, ceea ce le va permite fotografilor să își forțeze limitele creative. Mai multe detalii despre definițiile competițiilor și ale categoriilor sunt disponibile aici.
sony
Printre premiile din cadrul Sony World Photography Awards se numără:

  • Echipament foto Sony de ultimă generație
  • 25.000 $ (USD) pentru câștigătorul titlului ”Fotograful Anului”
  • 5.000 $ (USD) pentru câștigătorul competiției Open
  • Echipament foto digital Sony pentru câștigătorii competițiilor naționale
  • Prezentarea lucrărilor la expoziția Sony World Photography Awards din Londra
  • Includerea lucrărilor în catalogul anual Sony World Photography Awards
  • Expunere la nivel global și recunoașterea realizărilor

Ediția din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr-record de 230.103 de înscrieri din 186 țări. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseh a câștigat premiul ”Fotograful Anului” în 2016, cu seria ”Fire of Hatred”, în timp ce distincția ”Romania National Award” i-a fost acordată Cristinei Venedict.
Lista finaliștilor Sony World Photography Awards va fi anunțată pe 28 februarie, câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe 28 martie, în timp ce lista completă de câștigători va fi prezentată pe 20 aprilie 2017, lucrările urmând a fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, între 21 aprilie și 7 mai 2017.
DATE RELEVANTE
5 decembrie 2016 – Se închide competiția Student Focus
5 ianuarie 2017 – Se închid competițiile Open, Tineret
12 ianuarie 2017 – Se închide competiția Professional
28 februarie 2017 – Anunțarea finaliștilor la categoriile Professional, Open, Youth și Student Focus
28 martie 2017 – Anunțarea câștigătorilor la competițiile Open, Youth și National
20 aprilie 2017 – Anunțarea câștigătorilor ”Fotograful Anului” și a categoriilor Professional, precum și a câștigătorilor categoriilor Open, Youth și Student Focus, în cadrul unei ceremonii în Londra
21 aprilie 2017 – 7 mai 2017 – vernisajul Sony World Photography Awards de la Somerset House, Londra
Despre World Photography Organisation
World Photography Organisation oferă suport pentru fotografii profesionişti şi amatori, respectiv studenţii de fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto. Obiectivul organizației constă în ridicarea nivelului de discuție din lumea fotografiei, crescând nivelul de notorietate și de apreciere pentru arta fotografică și celebrând lucrările fotografilor.
La ora actuală portofoliul World Photography Organisation include Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, și PHOTOFAIRS, o serie de târguri internaționale de artă dedicate fotografiei, cu ediții dedicate în Shanghai și San Francisco. Mai multe detalii sunt disponibile la www.worldphoto.org
Despre Sony
Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.