Kingston DataTraveler microDuo – un accesoriu foarte mic, dar util

Kingston DataTraveler microDuo este, la prima vedere, doar un “simplu” stick de memorie de 16GB (varianta testata de mine).
Dar, la o privire atenta, lasand la o parte dimensiunile sale extrem de compacte, iese in evidenta prezenta a doi conectori USB. Unul de tip USB 3.0 standard si unul de tip USB Type C (cunoscut si sub denumirea de USB “reversibil”). De ce doi? Pentru ca DataTraveler microDuo vine in intampinarea celor care au tot timpul problema spatiului de stocare pe smartphoneul sau tableta lor si, mai ales, a celor care calatoresc si fac multe fotografii si filme in aventurile lor.
Kingston DataTraveler microDuo este un stick de memorie care permite transferul fisierelor de pe un smartphone sau o tableta pe un laptop. Intr-un “capat” are un conector USB Type C pentru smartphone, iar in celalalt are unul USB 3.0 standard, pentru conectarea la laptop. La “mijloc” se afla o memorie interna de 16GB, suficienta pentru a elibera rapid spatiul din memoria telefonului si pentru a transfera apoi imaginile si filmele pe laptop sau un HDD extern. Ce face, de fapt, Kingston DataTraveler microDuo? Va ajuta sa transferati rapid si eficient fisiere intre smartphone/tableta si laptop si viceversa. Fara consum de date, fara timpi “morti”, ca si cum ati utiliza un banal stick de memorie “obisnuit”.
Sigur, poate ca va veti intreba, pe buna dreptate, de ce nu e mai simplu si mai rapid sa transferi imaginile cu ajutorul mailului? Ei bine, acolo poti sa transferi doar catre 2-3 imagini deodata. Sau, de ce sa nu folosesti un serviciu Cloud, cum ar fi Dropbox? E o varianta buna, dar implica consum de date atat pe telefon cat si pe laptop (laptopul are nevoie de o conexiune la internet pentru a descarca imaginile incarcate de pe telefon in Dropbox). Iar daca vorbim de fisiere video Full HD sau – mai nou – chiar 4K, care au o dimensiune considerabila chiar si pentru o inregistrare de cateva zeci de secunde, atunci transferul prin reteaua de date nu mai e o solutie chiar atat de la indemana. Sau, de ce nu, obisnuitul cablu de date? E varianta cea mai simpla, dar necesita sa ai langa tine atat laptopul cat si telefonul, simultan. Cu un stick precum acesta, poti transfera fotografiile din telefon in memoria stickului, eliberezi rapid spatiul de pe smartphone, iar fisierele de pe stick le poti transfera pe laptop oricand, ulterior.
Asadar, iata doar cateva avantaje pe care le prezinta un stick cu dubla interfata USB precum Kingston DataTraveler microDuo, un accesoriu mic, dar foarte util celor care calatoresc mult sau care au mereu “problema” spatiului de stocare pentru fotografii si filme de pe smartphoneul sau tableta lor.
DSCF9456
Pe mine, Kingston DataTraveler microDuo ma va ajuta de acum inainte atat in calatorii cat si la evenimente, atunci cand vreau sa transfer imagini de pe telefon pe laptop sau de pe camera pe telefon, pentru a le publica pe blog sau pe retelele sociale. Iar faptul ca pot avea tot timpul la indemana un spatiu de stocare suplimentar pentru telefon, este excelent. Imi permite sa fotografiez fara grija memoriei interne, fara sa ratez cadre stergand poze mai vechi pentru a face loc altora noi sau fara a renunta sa mai filmez anumite secvente video, doar pentru ca nu mai am spatiu…
Ce mi-a placut:

  • Mic, compact, incape chiar si in buzunarul pentru monezi al portofelului
  • Rata de transfer satisfacator de mare (70 MB/s citire / 15 MB/s scriere)
  • Ideal pentru a transfera si transporta fisiere de mari dimensiuni (foto/video/muzica etc) in calatorii

Ce nu mi-a placut:

  • Versiunea testata de mine, cu USB Type C, e destinata smartphone-urilor de ultima generatie (cu acest tip de conector USB “reversibil”) care, docamdata, sunt destul de putine…

Kingston DataTraveler microDuo, specificatii tehnice pe scurt:

  • Tip: stick cu dubla interfata USB (USB 3.0 std. / USB Type C)
  • Capacitate: 16 GB
  • Suport USB OTG (On-The- Go)
  • Functioneaza cu dispozitivele cu Android 4.0+ si suport USB OTG
  • Rata de transfer la citire: 70 MB/s
  • Rata de transfer la scriere: 15 MB/s
  • Dimensiuni: 16.4 x 27.6 x 8.5 mm

Articol realizat de Călin Stan de la ClubulFoto.com!

[products ids=125023866,125023865,125024114]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.