Review Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 STM IS

Postat de: Sorin Voicu Sorin Voicu

Până nu de mult, aparatele foto digitale cu senzor full-frame erau considerate vârf de gamă, împreună cu tot ceea ce implica acest lucru: calitate maximă, corpuri ce necesită obiective pe măsură, modele destinate exclusiv profesioniștilor și firește preț pe măsură.

De câțiva ani încoace, lucrurile au început să se schimbe. Acest lucru datorită mezinului Canon din familia full frame, Canon 6D. Mulți sunt cei care după ce cumpără un full frame fie el și „entry level” își dau seama că pentru a putea folosi corpul aparatului la calitate maximă au nevoie de obiective pe măsură. Firește, există excepții. Mă refer aici strict la calitatea optică și nu și la calitatea constructivă, cum ar fi de exemplu Canon EF 50mm f/1.8 STM.

Cei de la Canon s-au gândit să ofere pentru posesorii de Canon 6D și nu numai un obiectiv zoom compatibil full frame cu o distanță focală clasică, cea de 24-105mm. Așa a luat naștere Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 STM IS. Nu este un obiectiv din gama L și nu se poate compara din punct de vedere constructiv cu acestea.

Pentru cei care iau în considerare achiziționarea unui astfel de obiectiv trebuie să ia în calcul și faptul că parasolarul nu este inclus în pachet. Eu unul recomand achiziționarea lui, indiferent dacă este unul original sau nu.

Construcție