(c) Edward Aninaru

Workshop nou la F64: #Nudiful, cu Edward Aninaru

Dupa workshop-urile #LoveLife (octombrie 2014) si #EpicPictures (octombrie 2015), ti-am pregatit o noua surpriza alaturi de Edward Aninaru si te invitam in perioada 21-22 mai 2016 la #Nudiful, workshop-ul in cadru caruia Edi ii va invata pe iubitorii de fotografie cum sa realizeze fotografii fashion de nud in care se pastreaza toate ingredientele unui shooting de fashion sau celebrity, de la echipa de beauty, styling, locatie pana la set-up uri de lumini.

Supranumit ”fotograful roman de la Hollywood” si ”fotograful-poveste” nu doar pentru ca are bratele tatuate cu povesti, ci si pentru ca a reusit sa impresioneze prin adevaratele povesti spuse de fotografiile sale cu celebritati precum Celine Dion, Ne-Yo, Jay Sean, Inna, Mădălina Ghenea, Alexandra Stan, Anastasia Soare, Catrinel Menghia sau James Goldstein, Edward Aninaru are un palmares foto impresionant, in care se inscrie colaborarea cu editiile romanesti si internationale ale unor reviste de top ca Elle, Viva, Playboy, Cosmopolitan, Forbes sau FHM.

fotografii de revista

In cadrul workshop-ului #Nudiful, Edward Aninaru va impartasi din experienta sa acumulata pe cele doua continente, european si American, si va introduce cursantii in culisele realizarii unui pictorial de nud fashion.

Dar hai mai bine sa aflam chiar de la el detalii despre workshop, din interviul de mai jos:

#1 Este al treilea an consectiv cand organizam un workshop impreuna. Ce aduci nou de aceasta data?
De data aceasta o sa lucram cu modele intr-o ipostaza in care nu am mai lucrat pana  acum la vreun workshop. O sa avem un workshop #nudiful cu tot ce inseamna asta. Eu lucrez destul de des cu astfel de modele pentru diferite proiecte, incepand  cu cele personale pana la pictoriale pentru diverse reviste de gen. Este un gen de fotografie  mai “delicat” care trebuie tratat cu mai multa grija decat o sedinta foto clasica unde intre noi si model mai exista un rand de haine in plus :).
Modelul trebuie sa se simta confortabil si modul de lucru este diferit. O sa invatam impreuna cum sa interactionati cu modelul, pozitii pentru a pune in evidenta diferite parti ale corpului, trucuri pentru a ascunde diverse posibile defecte si mult altele.
Si nu in ultimul rand, va fi primul meu workshop intr-o locatie in aer liber. Si spun asta pentru ca eu sunt un fotograf care prefer sa traga foarte mult outdoor.


#2 Cum definim nudul comercial si care au fost proiectele realizate pana acum?
Cand spunem “nudul comercial” ne referim la nudul din revistele de acest gen. Este un nud care necesita toata atentia oferita unei sedinte foto fashion de exemplu, incepand de la echipa de beauty si pana la stylist.
Ca si proiecte, nu stiu nici cu care sa incep si nici cu care sa inchei :). Sunt sute de proiecte si foarte multe colaborari pe care le-am avut cu astfel de reviste.
nud beauty si fashion
fotografia de nud
#3 Povestim putin despre cum se va desfasura workshop-ul #Nudiful?
Nu o sa va pot povesti tot ce se va intampla acolo, as spulbera orice surpriza, dar o sa incerc sa schitez cateva elemente pe care le consider eu importante.
In prima zi o sa ne intalnim si o sa povestim despre fiecare, pentru a ne cunoaste si a intelege cat mai bine nivelul si pregatirea fiecaruia dintre cursanti. Este foarte important lucrul acesta, deoarece la astfel de workshop-uri vin fotografi care sunt la inceput de cariera, dar si fotografi “cu norma intreaga”.
O sa facem cunostinta cu modelele si cu intreaga echipa din spatele acestui workshop. O sa stabilim impreuna ce cadre o sa facem, ce locatii exacte o sa folosim pentru aceste cadre si, cel mai important, de ce o sa alegem aceste locatii.
O sa prezentam echipamentul folosit si o sa si explicam la fiecare cadru ce lumini folosim si de ce.
O sa simulam un “mini pictorial” pentru o revista de gen, cu diferite tipuri de incadrari si abordari.
In ziua a doua o sa ne reintalnim la sediul F64 unde o sa avem mult de lucru :).
O sa povestim despre fotografie in general, dar cu accent pe fotografia de nud. O sa vedem example din portofoliul meu pe care le vom analiza si explica. Iar in partea a doua o sa retusam cele mai bune imagini din ziua precedenta.
Stiu ca pare putin la prima vedere, dar credeti-ma, niciodata nu ne ajunge timpul 🙂
Nudiful fotografia de nud
#4 Ce vor invata cursantii alaturi de tine?
Sunt convins ca fiecare cursant vine cu un numar de intrebari si de curiozitati pe care voi incerca sa le lamuresc. Am observat de la workshop-urile anterioare ca sunt multi cursanti care vin sa invete despre lucrul cu modelul, altii sa invete despre lucrul cu luminile, iar altii sunt curiosi despre partea de post procesare. O sa atingem fiecare subiect si o sa insistam pe diferite zone de interes.
Ca sa concluzionez, cursantii vor avea ocazia sa fie partasi la o sendinta foto care va incepe cu make up-ul si se va sfarsi cu o imagine finala gata sa fie publicata intr-o revista de acest gen.

#5 Ne ajuti sa conturam o trusa foto dedicata pentru o astfel de sedinta foto?
Cu mare drag. Insa, din pacate, nu este o reteta pe care sa o folosim de fiecare data si spun asta doar pentru ca difera de la caz la caz. Putem face o imagine formidabila doar cu un soare plin si cu ajutorul unei blende, dar putem scoate o imagine spectaculoasa si cu un set-up complex de lumini.
Eu consider ca daca avem o camera cu un obiectiv, lumina pe care sa stim sa o folosim pentru ce ne-am propus, cateva tehnici de editare si un ochi care sa ne ajute sa le imbinam pe toate cat mai bine, rezultatul va fi pe masura.
#6 Stim ca iti plac povestile si suntem convinsi ca fiecare coperta ascunde una :). Poti sa ne spui despre o sedinta foto inedita si ce a facut-o sa fie asa?
Imi aminworkshoptesc cu placere de o sedinta foto destul de veche cu Inna pentru o coperta. Conceptul sedintei cerea ca la un moment dat Inna sa fie inconjurata de paparazzi care o fotografiau in timp ce ea imi poza mie. Ca sa evitam orice situatie, echipa a dat fiecarui “paparazzi” cate o camera foto pentru a declansa, urmand ca la finalul sedintei, camerele respective sa fie inapoiate. Surpriza a venit atunci cand am descoperit ca unul dintre “paparazzi” pe langa camera nostra mai folosea si telefonul din dotare pentru o “aminitire” :).

Afla toate informatiile despre workshop si inscriere AICI. Te asteptam!

`


[products ids=125026853]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.