Canon primește cinci distincții la Premiile TIPA 2016

Canon anunță că a primit cinci premii din partea Technical Image Press Association (TIPA) – una dintre principalele asociații de imagistică foto și de presă din lume.
În fiecare an, Premiile TIPA acordă recunoașterea celor mai bune produse de imagistică lansate în cele 12 luni anterioare – iar în 2016, Canon a primit din nou laude pentru inovațiile tehnice aduse produselor din portofoliul său divers, de la camere foto compacte pentru începători până la DSLR-uri profesioniste și imprimante foto.
Au fost acordate următoare premii:

“Pentru Canon este o onoare să primească din nou asemenea recunoaștere din partea TIPA Awards, demonstrând clar angajamentul nostru pentru crearea de produse de înaltă calitate, la cele mai înalte standarde din industria de profil,” a declarat Steve Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging, Canon Europe. “În momentul de față este extraordinar să facem parte din industria de imagistică, și suntem mândri să ridicăm ștacheta pe piața de profil, continuând să creăm produse care încurajează utilizatorii să privească altfel lumea și să se distreze cu fotografia. Este minunat ca acest lucru să fie recunoscut de către TIPA, prin premiile acordate pentru toate gamele noastre de produse, de la modelele pentru consumatori și entuziaști până la gama noastră de produse profesioniste.”
Juriul TIPA este format din editori de la 27 dintre principalele reviste de fotografie și imagistică din lume: membrii provin din 15 țări și 5 continente. Juriul se întâlnește anual pentru a discuta despre cele mai recente produse de imagistică și ia în considerare o suită de factori – de la inovație la design și calitatea generală a produsului – pentru a putea selecta și premia cele mai bune produse și tehnologii.
Odată cu premierea produselor Canon, juriul TIPA a oferit și următoarele detalii:
Cel mai bun DSLR profesionist: EOS 5DS / EOS 5DS R


Rivalizând cu rezoluția camerelor foto digitale “de format mediu”, impresionantul senzor CMOS full frame de 50,6 MP al modelelor Canon EOS 5DS și EOS 5DS R (cu filtru de anulare a filtrului low pass) poate oferi cinci cadre pe secundă la rezoluție întreagă și videoclipuri Full HD 1080p la 30 de cadre pe secundă. Aparatele dispun de procesoare de imagine duale “DIGIC 6”, de un nou sistem de atenuare a miscarii provocate de oglindă, care utilizează un motor și came miniaturale în loc de arcuri convenționale, și de o setare de defazare a declanșării pentru a reduce și mai mult tremurul camerei foto. Camerele foto au un ecran LCD ClearView II de 3,2 inci cu 1,04 milioane de puncte, cu un câmp de acoperire de aproximativ 100% și un senzor de măsurare RGB-IR de 150.000 de pixeli. Performanța autofocusului a fost îmbunătățită printr-un senzor AF reticular de înaltă densitate, în 61 de puncte și prin sistemul Canon iTR care utilizează informația obținută de la senzorul de măsurare.
Cea mai bună cameră foto/video profesionistă: EOS-1D X Mark II
tipa 2016
Având un nou senzor CMOS Full Frame de 35 mm și 20,2 MP, modelul EOS-1D X Mark II oferă viteze de fotografiere continuă de până la 14 cadre pe secundă, și de până la 16 cadre pe secundă în modul Live View. Procesoarele duale “DIGIC 6+” oferă un transfer de mare viteză de până la 170 de imagini RAW și JPEG-uri nelimitate per rafală. Camera foto este capabilă și de a filma videoclipuri 4K 60p și Full HD 120p, folosind autofocusul CMOS Dual Pixel. Prin intermediul transmițătorului wireless opțional, aparatul suportă noul standard de mare viteză IEEE 802.11ac. Viteza și acuratețea focalizării au fost îmbunătățite printr-un autofocus în 61 de puncte prin vizor și printr-un algoritm AF predictiv AI Servo II+ pentru o mai mare acuratețe.
Cea mai bună cameră foto compactă pentru începători: IXUS 285 HS

Canon continuă să ofere camere foto compacte de buzunar, dar cu funcții complexe, care oferă mult mai multe opțiuni și o mai mare calitate a fotografiilor decât camerele foto de pe telefoane. Modelul IXUS 285 HS beneficiază de un ecran LCD de 3 inci și un obiectiv cu zoom optic 12x, cu stabilizator optic de imagine încorporat. Conectarea este simplă, prin butonul Wi-Fi dedicat și prin NFC. Senzorul CMOS de 20,2 MP și procesorul de imagine DIGIC 4+ oferă o calitate excelentă, chiar și la lumină scăzută. Ccmera poate surprinde videoclipuri Full HD 1080p, având și abilitatea de a crea chiar pe aparat un montaj cu “cele mai bune momente”.
Cea mai bună cameră foto compactă pentru experți: PowerShot G5 X

Modelul G5 X este o cameră foto de 20,2 MP, cu un senzor CMOS de tip 1.0 de înaltă sensibilitate și un procesor DIGIC 6 care poate surprinde aproape 6 cadre pe secundă și videoclipuri Full HD. Obiectivul integrat de 24-100 mm (echivalent) are o apertură maximă f/1.8 care poate scădea până la f/2.8 în capătul telefoto, o diafragmă cu 9 lamele și focalizare de aproape la aproximativ 5 cm. Vizorul electronic are 2,36 milioane de puncte și acoperire 100%, cu o rată de refresh de până la 120 cadre pe secundă. Un senzor încorporat pentru ochi comută de pe vizorul electronic pe LCD-ul de 3 inci, cu unghi variabil și funcționalitate touch. Patina camerei foto este compatibilă cu toate blițurile Speedlite din sistemul EOS.
Cea mai bună imprimantă foto: imagePROGRAF PRO-1000
TIPA 2016
Îmbinând ușurința de utilizare cu o imprimantă cut sheet cu o lățime de 17 inci și cu multe dintre funcțiile modelelor de imprimante Canon profesioniste, modelul PRO-1000 utilizează cerneluri LUCIA PRO în 11 culori (plus funcția Chroma Optimizer). Cernelurile sunt aplicate prin intermediul unui cap de imprimare FINE, cu un sistem tubular de livrare a cernelii, rezultând viteze mai mari de imprimare și o calitate înaltă stabilă a imprimării. Avem o nouă formulă a cernelii Photo Black, iar atât negrul foto cât și cel mat au canalele  proprii, pentru a nu mai fi necesară schimbarea cernelii la utilizarea unui nou tip de hârtie. Sistemul cu vacuum de alimentare a hârtiei menține foaia plană în timpul imprimării, rezultând astfel o amplasare mai corectă a cernelii, indiferent de tipul și greutatea hârtiei.
[products ids=1047484,1047738,125024668,125024216,125022158,125022344]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Toata lumea e de acord cu premiul pentru 1dx MkII nu? Eu una sunt ! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.