Gadgeturi in trend: bratari de fitness

Scopul tehnologiei este sa ne faca viata mai usoara si mai eficienta. Ca si oameni intotdeauna vom cauta metode sa devenim mai sanatosi si mai fericiti. Actualul curent al bratarilor de fitness este ca activitatile noastre sportive sau cele legate de sanatate sa fie cat mai contorizate si sa intre chiar intr-un sistem “de premiere” prin atingerea anumitor praguri care sa  ambitioneze utilizatorul.

Companiile creeaza programe care te ajuta sa devii si sa ramai sanatos. Aceste bratari de fitness de exemplu sunt ideale pentru a analiza cata miscare facem, fie ca vorbim despre mers, alergare sau urcari / coborari de etaje si, totodata, aflam numarul de calorii consumate sau calitatea somnului nostru.

Ne-am jucat putin cu aceste bratari de fitness si am aflat lucruri interesante. Spre exemplu, intr-o zi obisnuita de munca, Messi de la Barcelona parcurge o distanta de aproximativ 8,4 Km/meci in timp ce un angajat F64 din depozitul magazinului acopera 13.4 Km/zi obisnuita de munca – in your face, Lionel!

Dar trebuie sa lasam gluma la o parte deoarece aceste mici bratari au ajuns in ultimii ani sa fie printre cele mai dorite si apreciate smart gadgeturi iar trend-ul continua sa fie ascendent.

Iata la ce ar trebui sa ne asteptam legat de bratarile fitness pe parcursul anului 2016:

Popularitatea lor este in continua crestere, in Statele Unite, in anul 2015 s-au vandut aproximativ 40 de milioane de unitati, cu 57% mai mult decat in 2014 iar pentru 2018 se preconizeaza o crestere cu cel putin 50%.

Nu vor fi inlocuite de smartwatch-uri. In primul rand din cauza pretului care este mult mai mare in cazul ceasurilor, iar in al doilea rand oamenii vor dori ca un gadget de fitness sa fie dedicat in special pentru activitatea pe care fiecare o practica .

Cel mai bine vandut brand se pare ca o sa ramana si in 2016 Fitbit insa competitia va fi acerba si vine in special din partea celor de la Xiaomi cu MiBand , iar curand vor aparea si varianta cu HR. Avand in vedere pretul foarte scazut si faptul ca in procent de 97% Xiaomi a vandut bratari doar in China pana acum, iar o extindere in Europa este inevitabila, acest brand o sa fie un concurent serios pentru orice producator de bratari fitness.

Un alt concurent serios este Garmin, preferatul atletilor de performanta, cu sub-brand-ul lor Vivo.

Acesta este si unul dintre motivele prin care cei de la Fitbit au anuntat prin intermediul fondatorului lor ca vor imbunatati calitatea senzorilor si vor veni si cu alte tipuri de monitorizare a unor activitati cat mai diversificate.

Imbunatatirea inregistrarii datelor legate de calitatea somnului este un trend al anului 2016 asa ca pe langa durata somnului si cat de adanc a fost acesta, odata cu progresul senzorilor si puterii de procesare, se va incerca chiar o mai buna calitate somnului.

Sunt foarte multi bani care se fac din aceste bratari: piata a avut o valoare de 7 miliarde de USD si se preconizeaza ca in 2020 va valora si de 4 ori mai mult, ajungand undeva la 31 de miliarde!

Se va pune accent pe trimiterea de reminder in cazul in care activitatea ta devine una sedentara.

5 amanunte interesante despre accesoriile smart de monitorizare:

#1 S-a constat ca ofera beneficii substantiale pentru cresterea productivitatii si satisfactiei la munca. In urma unui test dintr-o companie, angajatii care au purtat bratari fitness si-au marit productivitatea cu 8.5 procente si satisfactia cu 3.5.

#2 Un studiu realizat de compania Jawbone – producator de bratari pentru fitness – arata ca romanii sunt printre cei mai petrecareti in noaptea de revelion. Acestia s-au distrat, in medie, pana la ora 3:55 iar la miezul noptii 96.8% din populatie era in toiul petrecerii. La polul opus, locuitorii din marile orase ale Marii Britanii ajung la culcare in noaptea dintre ani la ora 1:38.

#3 Exista bratari pentru femei, cu un aspect foarte fashion, care ofera informatii despre expunerea la soare si care ofera detalii despre ce crema solara sa fie folosita pentru protectie.

#4 Hainele smart exista deja si vor fi la moda in curand. Ralph Lauren are deja un tricou PoloTech care monitorizeaza bataile inimii cu o precizie mai mare ca o bratara si ofera informatii despre intensitatea antrenamentului purtatorului. Probabil se va crea o competitie directa de anduranta intre tine si calutul de pe piept :D.

#5 Samsung, care este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane nu intra nici macar in top 5 vanzari de accesorii smart de monitorizare. Primii sunt: Fitbit, Apple, Xiaomi, Garmin si Jawbone.

Un articol de Alex Frusina.

[products ids=125018567,125026428,125023702]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.