Alexandre-Meneghini,-Brazil,-Winner,-Open,-People,-2016-Sony-World-Photography-Awards

Concursul SWPA și-a desemnat câștigătorii la categoriile Open și Youth

  • Imaginile premiate au fost selectate dintr-un număr record de 230.103 fotografii din peste 180 de țări
  • Cele mai bune fotografii single shot din 10 categorii Open și 3 categorii Youth
  • Fotograful anului la categoriile Open și Youth va fi anunțat pe 21 aprilie a.c.
  • Imaginile câștigătoare urmează să fie prezentate în cadrul expoziției de la Somerset House, Londra, în intervalul 24 aprilie – 10 mai a.c.

Jael Marschner, președintele competiției Open: “Calitatea fotografiilor a fost impresionantă. Jurizarea acestor fotografii remarcabile a fost o sarcină minunată, dar aproape imposibilă. Sper că vă veți bucura de lucrările fotografilor câștigători la fel de mult ca mine”
Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiție de fotografie din lume, organizată de World Photography Organisation, anunță astăzi câștigătorii competițiilor Open și Youth.
Un număr record de 230.103 de fotografii din peste 186 de țări au fost înscrise în trei categorii (Professional, Open, Youth), iar cei 10 câștigători ai categoriei Open și cei 3 de la categoria Youth au fost selectați dintr-un total de 103.005 înscrieri. Fotografiile câștigătoare din fiecare categorie au fost jurizate de un grup de experți conduși de Jael Marschner, fostul editor de imagine al Time Out London/Sunday Times Travel.
Toți fotografii pot concura în cele 10 categorii Open, iar fotografii cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani sunt eligibili pentru cele 3 categorii Youth. Astfel, cel mai tânăr câștigător este în vârstă de doar 12 ani.
Câștigătorii sunt:
COMPETIȚIA OPEN
Architecture – Filip Wolak, Polonia
Arts & Culture – Swee Choo Oh, Malaezia
Enhanced – Pedro Díaz Molins, Spania
Low Light – Kei Nomiyama, Japonia
Nature & Wildlife – Michaela Šmídová, Cehia
Panoramic – Markus van Hauten, Germania
People – Alexandre Meneghini, Brazilia
Smile – Alex Ingle, Scoția
Split Second – Chaiyot Chanyam, Thailanda
Travel – Andrej Tarfila, Slovenia


COMPETIȚIA YOUTH
Culture – Sepehr Jamshidi Fard, Iran (17 ani)
Environment – Anais Stupka, Italia (12 ani)
Portraits – Sam Delaware, SUA (18 ani)
concurs Sony
Anais-Stupka_Italy_Winner_Youth_Culture_2016-Sony-Photography-Awards

Sony WPA
Sam-Delaware_United-States-_Winner_Youth-Portrait_2016-Sony-World-Photography-Awards

concurs foto international
Sepehr-Jamshidi_Iran_Winner_Youth-Culture_2016-Sony-World-Photography-Awards

Câștigătorii vor fi premiați cu echipament foto Sony, iar fotografiile câștigătoare vor fi expuse în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2016 de la Somerset House, Londra, în intervalul 22 aprilie – 8 mai, urmând a fi publicate în catalogul Sony World Photography Awards 2016.
Totodată, câștigătorii vor concura pentru premiul ”Fotograful anului” ce va fi desemnat pentru fiecare categorie în parte, pe 21 aprilie, în cadrul galei Sony World Photography Awards. Premiul pentru categoria Open este de 5000 de dolari.
Jael Marschner, Președintele competiției Open: “Fotografia este un talent binar. Combină arta conceptuală cu aptitudinile tehnice, iar datorită progreselor tehnologice, este accesibilă tuturor. În calitate de președinte al competiției Open, am avut plăcerea de a fi implicat în selectarea unei game largi de fotografii, precum și privilegiul de a analiza zile întregi fotografii spectaculoase din întreaga lume.”
Scott Gray, CEO, World Photography Organisation: “Sprijinirea fotografilor este o prioritate pentru Sony World Photography Awards. Acest obiectiv este mai clar decât oriunde în cadrul competițiilor Open și Youth, care se concentrează pe identificarea și promovarea fotografilor amatori și a entuziaștilor.”

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.