Google Chromecast, un gadget cool!

Postat de: Alex Frusina Alex Frusina

De obicei urmaresc filmele sau serialele prin conectarea laptopului prin cablu HDMI direct la televizor. Cand doresc sa lucrez te miri ce pe laptop, o fac la birou, care este la o distanta relativ mare de televizor. In timp ce lucrez, ma ghidez dupa sintagma „pauzele lungi si dese…” iar in pauze prefer sa vad pe televizor cate un stand-up, preferabil Aziz Ansari. Aici apare problema: trebuie sa mut iarasi laptopul langa televizor si, intr-un final, acest „du-te vino” ma face sa imi aman munca pentru o perioada nedefinita. Asa ca am gasit doua solutii care imi pot rezolva aceasta problema:
#1 Renunt la pauze si la a-l mai urmari pe Azis   sau
#2 Imi cumpar un Chromecast 2015.

Am ales, bineinteles, varianta a II-a !

Ce este un Chromecast? Cea mai usoara si ieftina metoda de a-ti transforma televizorul cu port HDMI intr-un Smart TV. Acest mic device ne permite sa facem streaming direct de pe telefon sau tableta pe televizor. Are foarte multe functii si posibilitatea de adaugare a unor functii noi pe masura ce apar aplicatii speciale pentru el.

Este foarte interesant cum functioneaza: Prin intermediul unei aplicatii pe telefon sau calculator, practic predati continutul de pe internet Chromecast-ului. Folosind informatia primita legata de ce vrei sa urmaresti, Chromecast-ul, conectat la wi-fi-ul tau,  gaseste materialul pe internet si il trimite direct de la sursa. Astfel, tableta si telefonul tau nu sunt ocupate cu task-uri de streaming iar bateria nu se consuma. Acestea devin practic nimic mai mult decat o telecomanda pentru Chromecast-ul tau.
Exista insa o exceptie de la aceasta regula: atunci  cand conectam calculatorul prin browser-ul Chrome, unde se face practic un „mirroring”, caz in care Chromecast-ul depinde in totalitate de calculator.