Curs foto pentru copii: Experiente formatoare la Cursul Foto 10-15 ani

Postat de: Cris Ardelean Cris Ardelean

Stiu, ati citit titlul si deja va ganditi ca ne umflam in pene. Dar, de fapt, Cursul Foto pentru copii exact asta presupune: experiente formatoare, cadre safe care pornesc de la deschiderea ochilor si ajung la deschiderea mintii.
Mai exact, la varstele respective, conteaza toate experientele avute, iar cu cat sunt mai multe provocari de intrecut, cu atat se cladeste mai multa incredere in sine si in propriile abilitati.

Ce inseamna cursul foto?

Inseamna o atmosfera deschisa, cunoastere reciproca, respect reciproc, un cadru primitor si safe in care avem voie sa experimentam expresia personala prin imagini fotografice si in care invatam sa primim si sa oferim feedback.

Inseamna multe jocuri si exercitii fotografice, teorie si familiarizare cu aparatul foto. Include multe iesiri practice in locuri ofertante vizual, exercitii directe care sa ii invete pe copii cum sa foloseasca aparatul in diverse situatii de fotografiere. Iesim in parcurile improtante din Bucuresti, in Centrul Vechi, pe Calea Victoriei, la Mogosoaia si diverse evenimente care sa ii ajute pe copiii sa socializeze folosindu-se de aparatul foto.

Inseamna dinamism, multe umblaturi, spontaneitate, distractie si amuzament, concursuri in care copiii se intrec pentru premii haioase.

Si mai inseamna multe poze… extrem de multe poze… sute si sute de poze in care exersam toate notiunile invatate despre compozitie fotografica, expunere in modurile semi automate si manual, filtre si balans de alb, moduri de masurare a luminii si moduri de focusare, tips de abordare fotografica a diverselor subiecte, genuri fotografice s.a.m.d. Sute de poze pentru a obtine cateva fotografii adevarate, imagini fotografice care vorbesc de la sine si uluiesc de fiecare data.