Un proiect interesant: Selfie altfel

Asociaţia Sinaptica are plăcerea de a anunţa începerea unui nou proiect adresat publicului interesat de fotografie şi de creativitate: Selfie altfel. Proiectul este realizat în parteneriat cu S.C. Cuibul de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul are ca parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Pinhole Moustache și este sponsorizat de către F64.

Învață să-ți confecționezi propria camera pinhole, pune-ți creativitatea la lucru și participă la concurs!

Proiectul Selfie altfel are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii în rândul acestora prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital.
În cadrul proiectului vor avea loc patru ateliere creative (2 la Timișoara și 2 la Târgoviște) în care participanţii vor învăţa despre istoria fotografiei analogice, dar şi despre optică şi îşi vor putea crea propriile camere pinhole, cu care vor explora posibilităţile de obţinere a unui selfie reuşit. Atelierele se vor derula în Timişoara şi în Târgovişte, în intervalul martie – iunie 2016.
Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în două expoziţii itinerante în Timișoara, Târgoviște și București.


Concursul online de fotografie ce are drept subiect realizarea unui selfie în faţa unui obiectiv de patrimoniu cultural de pe teritoriul României, folosind o cameră pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto) este deschis oricărei persoane interesate și se va desfășura în intervalul mai – septembrie 2016.
Un tutorial video le va arăta celor care nu au avut ocazia să participe la ateliere cum să-şi realizeze singuri propria cameră pinhole.
Pe parcursul proiectului va fi realizată şi o cercetare ce va avea drept obiect felul în care practica selfie-ului influenţează imaginea de sine şi imaginea proiectată în cadrul reţelelor sociale.
Vă invităm să consultaţi site-ul www.sinaptica.ro pentru informații actualizate despre calendarul evenimentelor şi pentru a afla condiţiile de participare la concursul online de selfie-uri pinhole.
Accesați și pagina de Facebook a proiectului, AICI: https://www.facebook.com/selfiealtfel/.
Citește mai multe despre pinhole/stenopă pe blogul F64.
[products ids=20706381,20706384,125011523,1041305]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.