Asociaţia Sinaptica are plăcerea de a anunţa începerea unui nou proiect adresat publicului interesat de fotografie şi de creativitate: Selfie altfel. Proiectul este realizat în parteneriat cu S.C. Cuibul de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul are ca parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Pinhole Moustache și este sponsorizat de către F64.

Învață să-ți confecționezi propria camera pinhole, pune-ți creativitatea la lucru și participă la concurs!

Proiectul Selfie altfel are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii în rândul acestora prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital.

În cadrul proiectului vor avea loc patru ateliere creative (2 la Timișoara și 2 la Târgoviște) în care participanţii vor învăţa despre istoria fotografiei analogice, dar şi despre optică şi îşi vor putea crea propriile camere pinhole, cu care vor explora posibilităţile de obţinere a unui selfie reuşit. Atelierele se vor derula în Timişoara şi în Târgovişte, în intervalul martie – iunie 2016.
Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în două expoziţii itinerante în Timișoara, Târgoviște și București.


Concursul online de fotografie ce are drept subiect realizarea unui selfie în faţa unui obiectiv de patrimoniu cultural de pe teritoriul României, folosind o cameră pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto) este deschis oricărei persoane interesate și se va desfășura în intervalul mai – septembrie 2016.

Un tutorial video le va arăta celor care nu au avut ocazia să participe la ateliere cum să-şi realizeze singuri propria cameră pinhole.

Pe parcursul proiectului va fi realizată şi o cercetare ce va avea drept obiect felul în care practica selfie-ului influenţează imaginea de sine şi imaginea proiectată în cadrul reţelelor sociale.

Vă invităm să consultaţi site-ul www.sinaptica.ro pentru informații actualizate despre calendarul evenimentelor şi pentru a afla condiţiile de participare la concursul online de selfie-uri pinhole.

Accesați și pagina de Facebook a proiectului, AICI: https://www.facebook.com/selfiealtfel/.

Citește mai multe despre pinhole/stenopă pe blogul F64.


Produse

Kodak Film foto GOLD ISO200 135-36

Kodak Film foto GOLD ISO200 135-36

in stoc
240lei

Film color 35mm in proces C-41 (laborator standard), 36 cadre, ISO 200; scop generalFilm de folosinta generala, pretabil unor conditii schimbatoare.Ofera convenienta unor expuneri corecte la lumina re....

Vezi detalii