Un proiect interesant: Selfie altfel

Postat de: F64 F64

Asociaţia Sinaptica are plăcerea de a anunţa începerea unui nou proiect adresat publicului interesat de fotografie şi de creativitate: Selfie altfel. Proiectul este realizat în parteneriat cu S.C. Cuibul de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul are ca parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Pinhole Moustache și este sponsorizat de către F64.

Învață să-ți confecționezi propria camera pinhole, pune-ți creativitatea la lucru și participă la concurs!

Proiectul Selfie altfel are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii în rândul acestora prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital.

În cadrul proiectului vor avea loc patru ateliere creative (2 la Timișoara și 2 la Târgoviște) în care participanţii vor învăţa despre istoria fotografiei analogice, dar şi despre optică şi îşi vor putea crea propriile camere pinhole, cu care vor explora posibilităţile de obţinere a unui selfie reuşit. Atelierele se vor derula în Timişoara şi în Târgovişte, în intervalul martie – iunie 2016.
Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în două expoziţii itinerante în Timișoara, Târgoviște și București.